Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Az MD20D levegő-víz hőszivattyú 7 kW-os teljesítménye elégséges egy nagyon jól szigetelt és jó hőtartó képességű 50-70 m2 es lakás fűtésére abban az esetben, ha sugárzó felületfűtéssel – padló- és falfűtés -, esetleg Fan Coil fűtőberendezéssel rendelkezik.
Egyre több helyen használják ki a hőszivattyú hűtési módját is. Ebben az esetben a mennyezetre tekert csövek segítségével alakítják ki a mennyezet fűtési-hűtési lehetőséget.

Amennyiben a fűtés – hűtés biztosítása a feladat, akkor egy 300 literes, hőcserélő nélküli puffertartály csatlakozik a rendszerhez. Hűtéskor figyelni kell rá, hogy a páralecsapódás miatt (17 C fok alatt) mikrocellás hőszigetelést kell alkalmazni.
A puffertartályba épített 2 – 3 kW-os elektromos fűtőbetét „rásegítésével” az MD20D nagyobb, 80-90 m2-es házat is képes felfűteni.

MD20D levegő-víz hőszivattyú technikai adatok

  • Felvett energia: 1.84 kW
  • Fűtési teljesítmény: 7 kW
  • Elektromos feszültség: 220V
  •  Csőméret: DN25
  •  Max vízhőmérséklet: 60 ℃
  •  Kompresszor: Panasonic
  •  Súly: 78 kg
  •  Méret: 1115 * 360 * 550 mm

A hőszivattyú hiba nélküli működéséhez elengedhetetlen a hőszivattyú és hőcserélő közé beépített térfogat növelő tartály (nem azonos a tágulási tartállyal, annak más a szerepe).
A szükségszerű leolvasztáshoz megfelelő mennyiségű (min 30 liter) fagyállós fűtővíznek kell rendelkezésre állni, és a csövekben lévő folyadék általában kevés.
A térfogatnövelő tartályt az előremenő csőszakaszba kell beépíteni, és szükség esetén a tartályba hőpatron is lehet beépíteni.

Hőszivattyúk MD20D levegő-víz

MD20D hőszivattyú adatlapja

Energiatanusítás MS20D

MD15D hőszivattyú adatlapja

Energiatanusítás MS15D

MD10D hőszivattyú adatlapja

Energiatanusítás MS10D

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

A Meeting hőszivattyúk forgalmazását befejeztük (az ON/OFF technológiájú hőszivattyúk nem kaphatnak hőszivattyús tarifát), helyette ajánljuk a

POWER WORLD lakossági inVerteres hőszivattyúkat