Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Mi kell ahhoz, hogy a budapesti

panelházak melegvíz ellátása

hőszivattyúra legyen bízva?

Egy rendkívül körültekintő, a társasházi lakások tulajdonosainak pénztárcáját kímélő házkezelő gondnokságra!
Ilyennel találkoztunk a XVI. kerületben, ahol már egy egyedi „napkollektor” rendszer készíti a melegvizet a Nap jótékony melegére támaszkodva. És 50 kW-os napelem rendszer termeli a ház elektromos fogyasztásának egy jelentős részét.

Panelházak melegvíz ellátása

Panelházak melegvíz ellátása hőszivattyúval

Láthatók a képen a Nap melegét összegyűjtő csövek →

A nevezett társasház lakói maximálisan megbíznak a házat kezelő gondnokságban, így folyamatos a fejlesztés, és egyre korszerűbb megoldások vigyáznak a ház minőségére, és a lakók pénztárcájára.
Így került sor a tetőszigetelés felújítására, és az50 kW-os napelemrendszer telepítésére.

Már korábban gondoltak egy merészet, és egyedi megoldású napkollektor felület kialakításával – amely maximálisan kihasználja a Nap melegítő erejét – készítik a használati melegvizet. Az év egy jelentős részében!
KPE csövek több százméteres hosszban lefektetve a tetőre, és feltöltve fagyállós vízzel. Nem új az ötlet, de ekkora méretben ritkán látható!

Mivel a nap nem mindig áll rendelkezésre, jött a következő ötlet:

Panelházak melegvíz ellátása kollektor csövekkel

Hőszivattyú készítse a használati melegvizet.

A kiválasztott hőszivattyú sajátossága, hogy kialakításának köszönhetően lényegesen csendesebb a hőszivattyúk „alap” kialakításánál. Típusa: Meeting MDN50D szupercsendes levegő-víz hőszivattyú.

Ide fog kerülni a 2 db 18 kW-os MDN50D levegő-víz  szupercsendes hőszivattyú:

Pálya utca panelház fűtése
MDM50D hőszivattyú

Reklám, és termékismertető a gyártó oldaláról

Egy új, eredeti csomagolású, MDN50D hőszivattyút kínálunk csendes változatként. A normál változattól eltérően ez a hőszivattyú teljesen más kialakítású.  Olyan kialakításúak, hogy a lehető legkevesebb zaj legyen. Ennek a hőszivattyúnak a zajszintje mindössze 48 dB(a), ezért fele olyan hangos, mint az MD50D V2A. Ez a hőszivattyú a legújabb, amely jelenleg elérhető ezen a piacon (2010). Ez egy rendkívül hatékony hőmotor, amelyet a legújabb technológiai szabványok szerint gyártanak. Kétségtelenül egy high-tech termék.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az itt megadott teljesítményre és hatékonyságra vonatkozó információkat a gyártó laboratóriumi körülmények között határozta meg. A tényleges értékek ezért mindkét irányban eltérhetnek az itt megadott értékektől. A hőszivattyú teljesítménye elsősorban a beépítéstől függ, ezért ezt szakszerűen kell elvégezni a jó eredmény elérése érdekében.

Pálya utca MDN50D
Panelházak hőszivattyús fűtése MDN50D

Néhány kép a Pálya utcai panelházak hőszivattyús fűtése munkáiból. A 2 db Meetind MDN50D hőszivattyú teljesítménye 2 x 18 kW. Megrendelő: Pálya ut ltp. 1001 Ép. Társasházak. Budapest XVI. ker. Pálya u 135.