Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Ultrahangos hőmennyiség mérés

Egyre több társasház dönt úgy, hogy leválik a távhőről, a tömbházák gázkazánfűtéséről. Ezzel egyidőben – a leválás után – az energiatakarékos hőszivattyús hőszolgáltatásra áll át. Így nem csak a téli fűtést, de a nyári hűtést is biztosítani tudják a lakásokban. Jó megoldás erre pl. a Fan Coil.
Igen ám, de mi lesz a fűtés-hűtés fogyasztás elszámolásával? Erre nyújt megfelelő megoldást a Siemens ultrahangos hőmennyiség mérés.

De hogyan számoljuk el a hőfogyasztást?

Ezidáig az egyik legnagyobb visszatartó ereje az elszámolás pontosságának hiánya volt, emiatt nem lépte meg a logikusnak tűnő változtatást több társasházi érdeklődőnk. És emiatt nem építették be a takarékos hőszivattyút. (A másik a radiátorok cseréje Fan Coil-okra okozott még fejtörést, de most az elszámolás lehetőségét mutatjuk be.)

Hírek Ultrahangos hőmennyiség mérés

A Siemens már eddig is élen járt a különféle vezérlések szakszerű megoldásáben, de most már a megfizethető kategóriába kerültek a hőmennyiség mérőik. 

Itt most csak néhány mondatban ismertetjük a különféle mérési lehetőségeket, a Siemens kataslógusából minden pontosan kiolvasható.

Siemens ultrahangos hőmennyiség mérés

Ultrahangos és szárnykerekes hőmennyiségmérők fűtési és/vagy hűtési energiamennyiség mérésére, kommunikációval vagy anélkül:

1.)  Az UH50… (régebben T550…) típusú hőmennyiségmérők a legváltozatosabb felhasználói igények teljes körű kiszolgálására lettek megalkotva.

2.)  A WSM6… (fűtési) és WSN6… (fűtés/hűtési) típusú hőmennyiségmérők elsősorban társasházak lakásainak, illetve irodaépületek irodáinak fűtési és/vagy hűtési hőmennyiség- méréséhez kínálnak ideális megoldást.

3.)  A WSM5… (fűtési) és WSN5… (fűtés/hűtési) típusú hőmennyiségmérők elsősorban társasházak lakásainak, illetve irodaépületek irodáinak fűtési és/vagy hűtési hőmennyiség- méréséhez kínált eszközök.

4.)  A WFM5… (fűtési) és WFN5… (fűtés/hűtési) típusú szárnykerekes hőmennyiségmérők az egyszerűség és a megfizethető ár optimális kombinációját kínálják.

Siemens hőmennyiség mérők

A hőmennyiség mérés kialakítása – bár nem olcsó – bebizonyította, hogy érdemes vele foglalkozni.
Azokban az épületekben, ahol áttértek a hőmennyiség mérésre, lényegesen kevesebb energia fogyott. Mindenki odafigyelt a radiátorok hőmérsékletére, a szellőztetésre. És sokkal könnyebb volt az épületek hőszigetelését megrendelni.