Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Szentendrén a Chofu hőszivattyú dolgozik

és már több helyen. 6 – 10 -16 kW-os gépünk már fűt-hűt lakásokat, irodát.

Most egy 12 kW-os gépet kapcsoltak egy felújításra váró családi lakóház padlófűtéséhez.

A nyugalmas városrész – még csendesebb részén – elvárása volt a zaj nélküli üzemmód. A fiatal tulajdonos házaspárnak jogos kérése volt, hogy azt a kevés szomszédot se zavarja a hőszivattyú, aki a felújítás alatt álló ház közelében élnek.
Több hőszivattyú referencia után a japán gyártású Chofu inverteres hőszivattyúra esett a választásuk. A Chofu 12 kW-os hőszivattyú egy kétkörös hidraulikus váltón keresztül fűti a padlót.
További fejlesztést előkészített a hidraváltó. A későbbi hűtést a Reverso 361° Fan Coilos rendszer végzi a házban.

Szentendrén a Chofu

Eredetileg csak egy egyszerű rákötést kért a tulajdonos a padlófűtésre.
De itt a későbbiek folyamán bővítés lesz a fűtési rendszerben (és a hűtés is opció lesz rövidesen). Ilyenkor megpróbáljuk meggyőzni a tulajdonost, hogy egyszerűbb és olcsóbb előre gondolkodni. 
Ne csak a padlófűtéshez történő kialakítást rendelje meg, hanem a későbbi hűtés lehetőségét is biztosítsa. Már most kerüljön be a rendszerbe egy kétkörös FixTrend hidraulikus váltó

És mivel nem ellensége senki a zsebének, ennél a megoldásnál tette le a voksot vevőnk.

Szentendrén Chofu

Rövid ismertető:

Amikor hidraulikus váltót építünk a fűtési rendszerbe, akkor a primer és a szekunder oldal különválasztása nem történik meg, a két oldal fűtővíz „keveredik”.

Mivel a monoblokkos hőszivattyúk megkövetelik a korrekt fagyvédelmet, nincs mese, a teljes fűtési rendszert fel kell tölteni Westech fagyálló folyadékkal. (Egyre kevesebb ellenérvet tudnak felhozni az ellenzők, de azok nem igazán állják meg a helyüket.)

Kis rajzos segédlet, hogy a későbbi vásárlók már előre tudják, mekkora a hőszivattyú, és hogy lehet elhelyezni

Chofu 12 - 16 kW méretek és elhelyezés

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.