Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Gyöngyöstarjánban Chofu hőszivattyú fűt-hűt

A megújuló energiát használó japán Chofu hőszivattyú első “példánya” megjelent a Heves megyei község felújított lakóházánál, és fűti-hűti a fiatal család otthonát.

Az inverteres Chofu levegő-víz hőszivattyúról már sok információt osztottunk meg, inkább folytatjuk a települések bemutatását (apropója a hőszivattyú beépítése, külön köszönet Sarkady Bertalan Dávid szakszerű munkájáért).

Gyöngyöstarján első írásos említése 1275-ben történik … Előbb mezőváros, rangját a török hódoltság idején veszítette el, amikor is a lakosság sziklába vájt pincékben rejtőzött el. Egy tűzvész pusztította el 1596-ban. Az 1600-as évek végére indult fejlődésnek újra… Információ a wikipédiáról

Gyöngyöstarjánban Chofu hőszivattyú

Mi legyen a hőleadó?

Amikor a hőszivattyú, mint lehetőség megfogalmazódott a tulajdonosok fejében, még nem voltak benne biztosak, mi is lesz a hőleadó. Aztán “vegyes” rendszer kiépítése mellett döntöttek. A hidegpadló alá padlófűtés csöveket tekertek, a szobákba  fan coil-ok kerültek, így a hőszivattyú további kényelmet biztosít, hűteni is fog!

Virágok közé bújt a Chofu 10 kW-os hőszivattyú →

A hőszivattyút a hálószoba ablaka alá telepítetéstől óva intették a szomszédok a fiatalokat, mondván, hangos lesz, zavarni fogja az életüket. A gyakorlat azonban bebizonyította, a Chofu nem keverhető össze más hőszivattyúkkal.

A Chofu hőszivattyú rendkívül csendes!

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.