Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle egész mostanáig, amikor is egy kissé elkésett garanciális felülvizsgálatra hívott a tulajdonos. Ő is megfeledkezett róla, mi is, de most eljött az igazság pillanata. (Lelőjük a poént, természetesen semmi baja a Chofunak, de azért egy alapos átvizsgálás nem árt, még a világ egyik legjobb monoblokkos hőszivattyújának sem.)

Chofu monoblokkos hőszivattyú

garanciális felülvizsgálati periódusa 2 évente aktuális.

Néhány feladat, amit a karbantartási munkák során ellenőrzünk: 

  1. a hőszivattyú működési paramétereinek ellenőrzése,
  2. az elpárologtató tisztítása szükség szerint,
  3. a szűrők ellenőrzése tisztítása,
  4. a fűtésrendszer nyomását és (hideg állapotban max.) 1,3 barra állítani, stb, stb … A Chofu garanciális feltételeiről és az ellenőrzési munkákról további információ itt:
Felsőörs Chofu monoblokkos hőszivattyú
Felsőörs Chofu monoblokkos hőszivattyú

Mivel 2021-ben elmaradt a hőszivattyús fűtési rendszer bemutatása, most néhány akkor és most képpel pótoljuk a hiányosságot.

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörsön, akkor és most:

Belsőörs közösségi ház építése 2021
Belsőörs közösségi ház építése 2021
Belsőörs közösségi ház a megvalósult álom
Belsőörs közösségi ház a megvalósult álom

BELSŐÖRS. Közösségi tér, szállás, tréning- és rendezvényhelyszín

Otthonos szálláshely 18 főre, befogadó, praktikus, belső terekkel. Hangulatos, emberléptékű épület, egy közel 80 m2-es közösségi térrel, ami elmélyült munkára és felszabadult játékra inspirál… olvasható a hely honlapján.

Chofu hőszivattyú beépítése 2021
Chofu hőszivattyú beépítése 2021
Chofu hőszivattyú és az őrzője
Chofu hőszivattyú és az őrzője

A 16 kW-os japán Chofu hőszivattyú látja el a közösségi házat – padlófűtésen keresztül – fűtéssel, és egy ESBE 3 járatú motoros váltószelepen keresztül készít nagy mennyiségű háztartási melegvizet, egy 500 literes, nagy hőcserélős HMV tartályba.

4 körös FixTrend hidraulikus váltó
4 körös FixTrend hidraulikus váltó
3 járatú motoros szelep és HMV tartály
3 járatú motoros szelep és HMV tartály
Chofu 16 kW 230 V hőszivattyú
Chofu 16 kW 230 V hőszivattyú
Chofu, mindig jó helyre kerül
Chofu, mindig jó helyre kerül

A japán Chofu monoblokkos hőszivattyú önállóan fűti a közel 300 négyzetméteres közösségi házat. A kép éves üzemeltetési tapasztalat meggyőzte a tulajdonost, hogy nem hiába készíttette elő a fan-coilok helyét, szükség van a nyári hőségben hűtésre.  Az óriási ablakok tavaszi és őszi napsütésben ügyesen begyűjtik a Nap hőjét, és az elő- és utószezonban szinte alig működik a hőszivattyú. Nyáron azonban kell a hűtés. 
A közelmúltban felkerültek a napelemek, de a tulajdonos elmondása szerint az egész ház teljes elektromos fogyasztása kevesebb, mint 300 ezer forintba került.
A rövidesen felszerelésre kerülő fan-colokról képeket, a következő garanciális felülvizsgálat után pedig további információkat osztunk meg az érdeklődőkkel. 

Égigérő házat fűtünk, hűtünk

Égigérő házat fűtünk hűtünk

Mekkora házat tud befűteni egy japán Chofu 10 kW-os hőszivattyú? Piliscsabán, a Magdolna-völgyben közel 300 m2-es, égigérő házat fűt télen, és hűt a kánikulában. Természetesen ez

Power World R290 monoblokkos hőszivattyú

R290 monoblokkos hőszivattyú

Az ESTÉ-Credit Side Kft, – mint a Power World hőszivattyúk magyarországi forgalmazója – megkezdte az R290 propán töltésű hőszivattyúk forgalmazását és beüzemelését.

Felsőörs Chofu hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörs

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle egész

Monoblokkos hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú

Azt, hogy mennyire kedveljük a monoblokk rendszerű hőszivattyúkat, talán az mutatja a legjobban, hogy raktárkészletet kizárólag ebből a típusból tartunk bőséges mennyiségben. Egyszerű a beépítése (akár

Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú

Chofu hőszivattyú Nagykovácsiban

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt, hogy

PW R290 propán hőszivattyú Beleden

PW R290 propán hőszivattyú Beled

Közel 20 éve foglalkozunk hőszivattyús fűtésrendszerekkel, és folyamatosan figyeltük a gyártók újabb és újabb fejlesztéseit. Mindig a legújabb műszaki tartalommal és technológiával kínáltuk a vásárlóinknak a