Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

HISEER GHP víz-víz hőszivattyú

7 – 60 kW teljesítmény között elérhető.
A földben és vízben tárolt és a napnapsugárzástól kapott hőenergiát hasznosítja. A Hiseer geotermikus hőszivattyú minden fűtési, hűtési és melegvíz igényt maradéktalanul kielégít.

Hiseer GHP víz-víz hőszivattyú (geotermikus rendszerű)

A Föld energiát hasznosító hőszivattyú:
talajkollektoros, szondás, kút és tóvizes rendszerekhez kifejlesztve!
Geotermikus víz víz hőszivattyú fűtési és hűtési rendszerek.
Ez a HISEER GHP  hőszivattyú család (7 – 30 kW teljesítmény között), a földben és vízben tárolt és a napsugárzástól kapott hőenergiát hasznosítja. Minden, az otthoni (irodai, üzemi, iskolai) fűtési, hűtési és melegvíz igényt maradéktalanul kielégít.

Hiseer GHP víz-víz hőszivattyú

A víz vizes Hiseer GHP hőszivattyúkat magas COP érték jellemzi, versenyképes áron és kiváló minőségben szállítjuk. A típus alkalmas nyáron passzív és aktív hűtésre.
A vezérlőpanel beállítása szerint a hőszivattyú alkalmas kút vizes, talajkollektoros, talajszondás és tó-víz fűtési – hűtési rendszerekhez.

HISEER geotermikus hőszivattyú alkatrészek: 
Siemens vezérlő; SWEP vagy GEA lemezes hőcserélő; Daikin vagy Hitachi kompresszor; Schneider A/C vezérlés; Siemens elektronika; Honeywell szelepek; R410a klímagáz; Expanziós szelepek; Emerson szűrők, párologtatók

Hiseer GHP víz-víz hőszivattyú

Hogyan működik a víz-víz geotermikus hőszivattyú?
Három fontos rendszer rész:

1. A földhurok

Ez egy hosszú cső, amit a földbe süllyesztünk. Ez lehet függőleges szonda fúrás, vagy vízszintes fektetés árokba. A cső egy zárt rendszert alkot, és tele van víz és fagyálló keverékkel. Ez az elegy kering a csövekben, és a földben tárolt hőt a átadja a hőszivattyú hőcserélőjén keresztül a fűtési rendszernek.
Ez a zárt hurok lehet:
• Függőlegesen használt, általában 100 m mély furatokból
• Horizontálisan használt, árkokba fektetett
• Esetleg szóba jöhet a tóba történő telepítés

2. A hőszivattyú

Hasonlóan a hűtőszekrényhez, kivonja a környezetéből a hőt és átadja a fűtendő területnek. A hűtőközeg kivonhatja a hőt a földből, vízből, így biztosítva a meleget és meleg vizet az otthonában.

3. Fűtés elosztó rendszer

A rendszer eleme a puffertartály és a HMV tároló. Feladat a padlófűtéses vagy radiátoros helyiségek fűtése és melegvíz-ellátás.

Hiseer - talajszondás, talaj kollektoros - hőszivattyú külső

A gondosan tervezett és tesztelt hőszivattyúk az európai szabványnak megfelelőek (EN14511). Tesztelte a TÜV kínai ága. Magyarországon is kiválóan vizsgázott, több helyen működik évek óta.

ELŐNYÖK:
– Alkalmas a leghidegebb téli területeken is hatékonyan megtermelni a meleget.
– A hőszivattyú karbantartási igénye minimális. A beltéri oldalon történő telepítés miatt védve van külső behatásoktól
– Csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és jóleső érzéssel tölti el, hogy a HISEER hőszivattyúk telepítésével jelentősen csökkenti a természetre gyakorolt negatív hatásokat.
– Csökkenti a fűtési és hűtési számlát a magas hatásfokú HISEER hőszivattyúk telepítésével.

Hiseer GHP víz-víz hőszivattyú

Hiseer geotermikus hőszivattyú belső

A geotermikus fűtési rendszerhez ajánlott HISEER GHP típusjelű víz-víz hőszivattyúk adatlapja alapján könnyebb kiválasztani az igényelt géptípust. (Választható kiegészítő opció a hőszivattyúkhoz: belső Wilo keringető szivattyú, Honeywell 3 utas szelep és Siemens automatikus vezérlés.)

GHP hőszivattyúkat magas minőségi követelményeknek megfelelően tervezték és tesztelték az európai szabványnak megfelelően (EN14511) és tesztelte a TÜV kínai képviselete. Jellemző a magas COP, a versenyképes ár és a tökéletes minőség.

A típus előnyei: Használható a leghidegebb téli területen és napokon. A nagy hatékonyságú hőszivattyú karbantartása egyszerű. Beltéri oldali telepítés nem zavarja a szomszédokat, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, kíméli a környezetét. A HISEER hőszivattyúkkal csökkenthető a fűtési és hűtési számla!

Hiseer GHP víz-víz hőszivattyú felépítése

Hőnyerő közeg a talaj

A felső 15 métere a Föld felszínének viszonylag állandó hőmérsékletű, körülbelül 12 Celsius fok. Ez az energiát használjuk az épületek fűtésére. Cső-kígyó van eltemetve a földbe, főggőlegesen, vagy vízszintes árokba. A cső egy zárt kör, amelyben fagyállóval kevert víz kering. Télen a talaj melegebb, mint a levegő, így ez a rendszer egyenletesebb hőátadásra képes. A fagyálló keverék átveszi a hőt a talajból, amellyel azután a hőszivattyún keresztül az épületeket fűtjük. Ez a hő adja a használati melegvizet, vagy hasznosítható az alacsony energiát igénylő fűtésrendszerben, például padlófűtés, falfűtés, stb…

A talajkollektorokat lehet telepíteni két módon. Akár horizontálisan, meghatározott mélységben, 1,5 és 2 m-rel a földfelszín alatt, akár egy függőlegesen, egy vagy több fúrással. A szondás rendszer lényegesen mélyebb, mint a talajkollektoros csövek a sekély árkokban, és kevésbé érzékenyek a szezonális hőmérséklet-változásokra. Összehasonlítva a két rendszert, a függőleges szondásnak nagyobb COP értéke.

Beépítési, szerelési utasítás a GHP víz-víz hőszivattyú családhoz. Angol, PDF