Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Röviden bemutatjuk – a bennünket legjobban érdeklő hőszivattyúk mellett – a kiegészítő alkatrészek listáját. Különös tekintettel a HMV és puffer tartályokra, hőcserélőkre, keringető szivattyúkra, fan-coil és egyéb hőleadókra.

Hűtés-fűtéstechnikai szakkiállítás

A Power World meghívására utaztunk Milánóba. Bár a gyár termékeit katalógusból tökéletesen ismerjük, közel száz, különböző teljesítményű inverteres, R32 hűtőközeggel töltött hőszivattyút pedig a raktárunkban minden nap láthatjuk. Az újdonságokat azonban itt volt szerencsénk először megnézni. 

Power World HMV készítő hőszivattyú R290

Power World HMV készítő hőszivattyú R290 hűtőközeggel max. 75°C

Inverteres hőszivattyú R290 hűtőközeggel

PW Inverteres levegő-víz hőszivattyú R290 hűtőközeggel, max. 75°C

Ipari hőszivattyúk R290 propán hűtőközeggel

Az ipari teljesítményű hőszivattyúk 50 kW-ig megkapják az R290 gázt.

Fűtő-hűtő hőleadók

Hőszivattyúk mellett a másik látogatási cél a Reverso fan-coil stand. Itt sem csalódtunk. “Élőben” látni a legújabb fejlesztéseket, lenyűgöző. Nálunk jelenleg raktáron az alap design-nal szállított FS, HS, HW és BT típusok vannak, de rövidesen érkezni fog a “TOVER” kialakítás, valamint a fekete üveg (fantasztikusan szép) és az FS család üveg túlnyúlással készült fűtő-hűtő berendezés. Magától értetődik a Reverso-nál a 20 dB(A) alatti halk működés és a mindössze 12 cm vastagság. Mindkettőben verhetetlen!

Reverso Tover
Reverso fan-coil fekete előlappal
Reverso FS üveg előlappal

Csodaszép radiátor megoldások

A hőleadók közül talán a radiátoros megoldások töltötték be a legnagyobb tereket az MSE-n. Bennünket nem a hagyományos radiátorok vonzottak, de leginkább az extra kinézetű megoldások. Ezek már nem egyszerűen hőleadók, de ugyan olyan fontos az esztétikai megjelenés is. Panaszra nem lehet oka annak, aki szereti a szépet!

Törölközőszárító radiátor
Design radiator
Radiátor design

Keringető szivattyúk

Keringető- és búvár szivattyúkat, szivattyú telepeket több csarnokban, és több standon állítottak ki. Főleg török, kínai, német gyártók termékét lehetett látni. A hüvelykujjnyi szivattyúktól, a lakás méretű átemelő egységekig minden megtalálható volt. Az világosan kiderült, hogy a DAB, Grundfos és Wilo keringető szivattyúkon túl is van választék.

Ipari keringető szivattyú
Átemelő szivattyú rendszer
Búvár szivattyúk
Milánói dóm
Milano székesegyház belső

Habár a nemzetközi energetikai kiállítás volt a fő cél, nem maradhatott ki a Milánói dóm megtekintése sem. Kívül-belül csodálatos, monumentális. Olaszország második, a világ 5. legnagyobb temploma.

Folytatjuk…