Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Cégünk: az ESTÉ-Credit Side Kft. hőszivattyúk, napkollektorok és Reverso fan coilok forgalmazását végzi fő tevékenységként.
Emellett nagyon sok kisebb-nagyobb cégnek végez teljeskörű könyvelési feladatokat.
Előzmény: az építőiparban eltöltött 45 év utolsó harmadában, a hőszivattyúk forgalmazását, hőszivattyús rendszerek kivitelezését és karbantartását végezzük. Ez már több mint 15 éve tart. És 10 éve már azt is tudjuk, miért és mire jó a hőszivattyú!

Székhely és posta cím: 9012 Győr, Hegyalja út 74. 1.a.
Bemutatóterem: 1112 Budapest, Budaörsi út 161. II. em.

Cégünk fő tevékenysége

Hőszivattyúval több mint 35 évvel ezelőtt találkoztunk először. Egy győri vállalatigazgató nagyméretű – több generációnak otthont adó – családi lakóházat építtetett velünk (akkor még GMK kereteken belül). A munkákat generálban vállaltuk, így az épületgépészeti munkákkal is bennünket bízott meg. Már akkor is Szendi Tibor volt, aki a gépészeti munkáinkat végezte (ma is Ő az, aki Győr környékén az általunk értékesített  hőszivattyúkat beszereli). Komplett kiviteli terveket kaptunk egy – a ház pincetömbje alatt és mellett kialakított rézsűre fektetett talaj kollektoros csöves hőszivattyús rendszerről.  Ez volt az első hőszivattyús munkánk, amit sokáig nem követett újabb, pedig mind a mai napig működik a rendszer a több mint 300 négyzetméteres háznál.

Cégünk, és a hőszivattyúk, a XXI. században

Hosszú építőipari generálkivitelezői munka után az építőanyag kereskedelemben találtunk új utat. Előbb laminált parkettát forgalmaztunk, majd jött a 

HŐSZIVATTYÚ

Elsőként egy svéd cég (Energia Spar Bolaget) split rendszerű hőszivattyúival kerültünk kapcsolatba.
Csak azért nem gondolunk rá keserű szájízzel (kiderült, a kültéri egység Kínában, a beltéri Lengyelországban készült), mert megtanultuk a hőszivattyús alapokat. Néha keserves volt, de ma már nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az általunk forgalmazott hőszivattyúkat tökéletesen ismerjük.

Következő márka már vállaltan kínai termék volt, a RIFENG hőszivattyú (innen a honlap neve is: www.rifeng-hoszivattyu.hu )
Mivel a Rifeng cég (Ázsia egyik legnagyobb színesfém feldolgozó vállalat óriása) számára csak rövid kitérő volt a hőszivattyú forgalmazása, új beszállító után kellett néznünk.

A HISEER hőszivattyúkban már megtaláltunk mindent, ami a kiváló hőszivattyúkat jellemzi: precíz összeszerelés, magas COP érték, nagy választék (mind fajta, mind teljesítmény terén) és megbízható műszaki és logisztikai háttér. Csak a magyar piacon drága!
A Hiseer ma már ritkán, de még mindig talál nálunk vevőket, elsősorban azok veszik, akik már kapcsolatba kerültek a márkával, és az új házukba is ezt kérték.
(Cégünkről többen megjegyezték, hogy nálunk nincs lehetetlen! Mindent a Vevőkért!)

Mivel a Hiseer hőszivattyút drágállta a felvevő piac, jártuk Európa vásárvárosait, és így találkoztunk a kínai MEETING gyár kereskedelmi igazgatójával, Steven Hoo Úrral. A közel 10 éves szakmai és ma már baráti kapcsolatnak köszönhetően mindenkor a legmagasabb műszaki tartalmat kínálta, amikor valakinek olyan hőszivattyú kellett, ami éppen – még – nem volt a kínálatunkban.

A Meeting hőszivattyúkkal megérkezett egy rendkívül bő választék a magyar hőszivattyú piacra. levegő-víz, víz-víz, és medence hőszivattyúk 3-tól 100 kW-ig, többféle kialakításban. Bár a Hiseer “technikásabb” volt mint a Meeting, az árak bőven kárpótolták a vevőket, hiszen azért kevesebbet tudott a hőszivattyú, viszont olcsóbb volt!
Így rendkívül megbízható, alacsony szervizköltségű, agyonüthetetlen gépet kaptunk az olcsó hőszivattyú mellé.

Természetesen az évenkénti karbantartást igényelte a gép, de alig-alig hibásodott meg. A többezer eladott hőszivattyú közül talán tízzel ha volt komolyabb probléma, de visszanézve a gépek történetét, minden esetben hiányzott a garanciális felülvizsgálat! És túlzottan is magabiztos volt a gyakorlatlan kivitelező!

Cégünk sikertörténete: a CHOFU hőszivattyúhoz kapcsolódik.

A japán gyártó ajánlására az európai dealer megkeresett bennünket, és felajánlotta a CHOFU hőszivattyúk magyarországi kizárólagos forgalmazásának lehetőségét.
Így kerültünk kapcsolatba a 100%-ban japán termékkel, amelynek nem csak valamennyi alkatrésze japán, de a teljes gyártási folyamat is japánban (Tokióhoz közel, Chofu városában) történik. 

A minőségről talán az egyedülálló gyári garancia árul el a legtöbbet: amennyiben a hőszivattyú hidraulikai rendszere meghibásodik a garancia ideje alatt (jelenleg 3 év), akkor nem javítjuk, hanem cseréljük a gépet! Ilyet más nem kínál.

És akkor eltűnt a piacról a hőszivattyú...

2022-ben felbolydult a hőszivattyús piac. A szomszédunkban dúló honvédő háború, az elszabaduló energiaárak mind-mind a hőszivattyúk felé terelték a vásárlókat.
Egyszerűen elfogyott a hőszivattyú az eddigi beszállítóinknál!

Ekkor találkoztunk a Power World kínai hőszivattyú gyártóval, akivel rendkívül korrekt, és gyorsan gyümölcsöző kapcsolat alakult ki. Így kerültek a kínálatba a lakossági hőszivattyúk 8 – 35 kW között. Szerencsére megtalálható kínálatukban az ipari teljesítményű hőszivattyúis. Ez utóbbiak 42 kW-tól 288 kW-ig lefedik a nagy terek fűtési és hűtési igényét.

ESTÉ-Credit Side Kft.
Cégünk székhelye: 9012 Győr, Hegyalja út 74.1.a.
Bemutatóterem: 1112 Budapest, Budaörsi út 161.
Raktár: Törökbálint, DEPO II. Ware Log Kft. térkép  H-P: 8-15 óra között.
F-gáz ügyfél azonosító: 1000000065766


Viszonteladókat, valamint hőszivattyú, és napkollektor szakszerű beéptésben jártas kollégákat keresünk:

Legyen Ön is az értékesítő csapat tagja!


Referencia helyek

Családiház PW040 13 kW

Lakóház PW060 23 kW
Családiház NE 22 kW
Öregek otthona 88 kW
Chofu 2 x 16 kW

Ipari csarnok 2 x 115 kW