Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

MD200D levegő-víz hőszivattyú,

amit 72 kW fűtőteljesítménnyel 450 – 500 m2-es nagy belterületű épülethez ajánlunk. Hotel, iskola, sportcsarnok, iroda, műhely, stb… A hőszivattyú kaszkád kötésben óriási tereket tud fűteni gazdaságosan. A Meeting hőszivattyú 72 kW-os teljesítménye elégséges egy jól szigetelt és jó hőtartó képességű ≈ 450 – 500 m2 es, normál belmagasságú épület fűtésére abban az esetben, ha sugárzó felületfűtéssel padló- és falfűtés, esetleg Fan Coil fűtőberendezéssel rendelkezik. Hűtés esetén Fan Coil, vagy mennyezet hűtés nyújtja a leggazdaságosabb megoldást!
MD200D levegő-víz hőszivattyú

Amennyiben a fűtés biztosítása mellett a HMV szolgáltatásra is szükség van, akkor összességében 3000 literes két hőcserélős puffertartály mellé egy HMV tároló is csatlakozik a rendszerhez. (A puffertartályba épített 12 kW-os elektromos fűtőbetét “rásegítésével” a hőszivattyúk ≈ 100 m2-rel nagyobb alapterületű területet is képesek felfűteni. Az elektromos fűtőbetét csak – az egyébként ritka -15 °C – nagyon hideg napokon “segít” a hőszivattyúnak.) A melegvíz tartályba szerelhető elektromos fűtőbetét nem csak a hideg napokon segít a megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű melegvíz előállításában, de a javasolt havi egyszeri 80 C fok fölé fűtésben is segítséget nyújt. Így kerülhető el a legionella nevű baktérium elszaporodása!

Felhívjuk Tisztelt érdeklődőink figyelmét, hogy a puffertárólók közül mi a két hőcserélős változatot javasoljuk, mert felhasználási lehetőségük és hőleadó képességük lényegesen jobb, többrétű.

Ezt az ipari teljesítményű hőszivattyút iroda, műhely, iskola, óvoda, több lakásos társasház fűtéséhez (és/vagy hűtéséhez) ajánljuk.

MD200D hőszivattyú adatlap

Hőszivattyú technikai adatok:

 Felvett energia: 18,2 kW 
 Fűtési teljesítmény: 72 kW
 Elektromos feszültség: 380V
 Csőméret: DN50
 Max vízhőmérséklet: 60 ℃
 Kompresszor: Copeland
 Súly: 650 kg
 Méret: 2040 * 1100 * 2000 mm
Energiatanusítás MD200D levegő-víz hőszivattyú →

Energiatanusítás md200d

MD200D levegő-víz hőszivattyú rövid bemutatása

Az MD200D négy eredeti Copeland Scroll kompresszorral van felszerelve. Ez képezi a hőszivattyú szívét, ezért a legfontosabb alkatrésze, amelyek egymástól elkülönítve működnek.

A hőszivattyú ezért 18 kW, 36 kW, 54 kW vagy 72 kW teljesítménnyel üzemeltethető. Van egy vezérlő, amely a hőszivattyú négy részét vezérli. Azonban mindegyik hűtőkör manuálisan kikapcsolható.

Ebben az összefüggésben a megbízhatóság jelentősen megnő, ha a hőszivattyú egy részével probléma adódna, a hőszivattyú tovább tud működni fél kapacitással. A négy hűtőkör természetesen nem egyszerre, hanem egymás után indul. Ez minimálisra csökkenti az indítóáramot.

MD200D levegő-víz hőszivattyú COP értéke
MD200D levegő-víz hőszivattyú teljesítmény görbe
Meeting MD200D