Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Megtérülési idő?

Hány év megtérüléssel kell számolni?

Az energiatakarékos fűtésnek ma már több alternatívája is létezik, az egyik ilyen ígéretes opció a hőszivattyú.

hőszivattyú (árak, típusok itt) hatékonyan képes helyettesíteni a hagyományos gáz- olaj- szénfűtést, és elegendő mennyiségű, optimális hőmérsékletű meleg vizet biztosítani egy egész háztartásnak.

A kérdés sokakban felmerül, hogy vajon megéri-e hőszivattyút vásárolni?
Hiszen komoly váltást jelent magunk mögött hagyni a régi fűtési rendszert, és egy merőben újat vásárolni, azt telepíttetni, és megtanulni a használatát. És ilyenkor mindenki fejében megfordul a kérdés:

Hírek Hány év megtérüléssel számoljak

Mennyi a megtérülési idő?

A kérdés elhangzása után fontos tisztázni, hogy új épületről van szó, vagy egy régi felújításakor akarunk hőszivattyút telepíteni?

Új épület esetében:

hőszivattyú a beépítését követően körülbelül 2-3 év után térül meg a többlet beruházási költség, egy hagyományos gázkészülékkel összehasonlítva.
(Amennyiben nem csak a fűtés, de a hűtés is szükséges, akkor a megtérülési idő jelentősen csökken. Az új építésű ingatlannál nem drágább a hőszivattyús fűtés-hűtés, mintha gázkazánt, és külön klímaberendezést telepít az építtető. Ráadásul a gázkazán energia igényét nem lehet napelemekkel kiváltani.)

Régi építésű lakóház esetében:

A régebbi, vagy felújított házak esetében már több idővel kell számolni, de ezeknél sem haladja meg a 10 évet a hőszivattyú megtérülés ideje.

Tanulságos beszélgetésünk volt egy nagyvállalat tulajdonosával, egyben ügyvezetőjével. A hölgy megjegyzése a megtérülésről szóló marketing szövegünk után:
„A hőszivattyú beépítését nem minden esetben a megtérülés motiválja. Akinek a családjában volt már probléma a gázkészülék hibája miatt, már nem akar többé egy háztartásban lenni gázkazánnal. A hőszivattyút biztonságosnak, és környezetbarátnak tartom, a megtérülés sokadik szempont volt a fűtésrendszer átalakításának tervezése idején.”

Keressen minket bizalommal, és ismerje meg részletesebben a hőszivattyút! Amennyiben úgy dönt, hogy szívesen nyitna a megújuló energiák felé, és örömmel fektetne egy olyan fűtési rendszerbe, ami környezetbarát és energiatakarékos, ráadásul még pénzt is spórolhat vele, lépjen velünk kapcsolatba!


Mi befolyásolja a megtérülési időt?

A  hőszivattyús beruházás megtérülése a támogatásoktól és a telepítési költségektől függ.

Mivel támogatás nincs, vagy alig van, a telepítési költségek minimalizálását kell előtérbe helyezni. Persze nem szabad emellett megfeledkezni arról, hogy kizárólag megbízható hőszivattyú márkát vásároljanak. Ilyen a japán csúcskategóriás Chofu, és a nagyon erős kínai brand, a Power World hőszivattyú család.

A hőszivattyú várható élettartama 15-20 év, de meghosszabbítható megfelelő telepítéssel és gyakori karbantartással, illetve ha ésszerű körülmények között használják.

A hőszivattyúk várható élettartamát általában a kompresszor működési állapota határozza meg. A kompresszor a hőszivattyú élettartama alatt több ezer órát működik, várhatóan előbb-utóbb elhasználódik. 

Hány év a megtérülési idő?

A legtöbb alkatrész javítható, vagy cseréjének költsége nem számottevő, de a kompresszor csereköltsége magas. (Ebben az esetben indokolt lehet új rendszert választani, különösen akkor, ha meglévő rendszer régebbi, vagy kevésbé hatékony.)

Az általunk forgalmazott hőszivattyúkban csak megbízható, Copeland vagy Mitsubishi kompresszor van beépítve!