Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyúk raktárban. Végre!

Több tucat ember nézte a naptárat folyamatosan, és érdeklődött telefonon: mikor lesznek végre a hőszivattyúk raktárban?

Örömmel tájékoztatjuk megrendelőinket, hogy a mai napon megérkezett raktárunkba a 2022. decemberében megrendelt és a Power World hőszivattyú gyárból elindított 40 lábas konténer.

Az érkező full inverteres hőszivattyúk teljesen lefedik a családi lakóházak fűtési-hűtési igényét, szükség szerint a melegvíz készítési igényeket is.

A konténerben megtalálható hőszivattyúk teljesítménye: PW030 8,4 kW; PW040 13 kW; PW050 18 kW; PW060 23 kW; PW080 28 kW; PW100 35 kW.

A hőszivattyúk nettó árlistája itt.

Hírek Hőszivattyúk raktárban

Hőszivattyúk raktárban végre, de azért rezgett a léc...

Köszönjük a türelmét minden vásárlónknak. Azoknak, aki előleget fizetettek, és külön köszönjük a bizalmat azoknak, akik a teljes összeget kifizették (így ebben az esetben érvényesíthették a 10% kedvezményt).

A szállítmány késett ugyan több, mint egy hónapot, de ez szerencsére senkinek nem okozott problémát. A fűtési szezonban nem akarták „megbontani” a fűtési rendszerüket, a hűtési szezonra pedig mindenkinek komplett lesz a gépészeti rendszere.

A tengeri szállításról, és a – kitudja miért – Hamburgban kikötött konténer szállító hajóról nincs fotónk. Emlékünk van (nem a legjobb, hiszen nem kaptunk segítséget a hőszivattyúk mielőbbi hazaérkezéséhez) és egy csomó álmatlan éjszakánk, de a mai reggel (2023.05.02.) 8 órakor megérkezett a konténert szállító kamion 🙂

Konténer rejti a hőszivattyúkat
Hőszivattyúkkal tele a konténer

A kamion érkezésekor még volt egy kis félelmünk, hogy a plomba levágása után milyen állapotokat találunk a konténerben, de aztán leesett a kő a szívünkről, minden hőszivattyú és térfogatnövelő tartály sérülésmentesen megérkezett. Az ott befele mind-mind hőszivattyú és térfogatnövelő tartály.

Talán még a hőszivattyúknál is jobban vártuk a térfogatnövelő tartályokat, mert azok is „kikoptak” a magyar piacról. Amit meg lehetett kapni, annak az ára meglehetősen borsos.
Az érkező tartályok 40 – 60  és 100 literes méretben tökéletesen lefedik  a családi lakóházaknál beépítésre kerülő hőszivattyúk igényeit.

Miért kell ez a – viszonylag kis méretű – tartály a hőszivattyúkhoz?

A hőszivattyú gyártók az adott típushoz meghatározzák, mennyi folyadéknak kell keringeni a hőszivattyú és a külső hőcserélő között ahhoz, a hőszivattyúba beépített hőcserélőről tökéletesen „le tudja szedni” a megtermelt hőt. (Pl. a PW040 13 kW-os hőszivattyúhoz minimum 35 liter folyadékra van szükség.)
Ez a mennyiségre egyébként a hőszivattyúk időszakos leolvasztásánál is elengedhetetlen!

Hőszivattyúk raktárban

Megérkezett és csordultig van áruval a konténer.

Az utolsó darabok hőszivattyúk raktárban

Az utolsó két hőszivattyú, és kirakodtunk a konténerből.

Hőszivattyúk raktárban várják a vevőket:

Power World Hőszivattyúk raktárban

(Azért megnyugtatásul el tudjuk mondani, hogy általában nem ilyen hosszú a szállítási idő. Az eddigi tapasztalat és gyakorlat a következő: megrendeléstől 2 hét a gyártási idő, egy hét, amit behajózzák a hőszivattyúkat. 35 nap a tengeri szállítás ideje, és ha szerencsés kikötőbe érkezik, akkor max. 1 hét alatt már megtörténik a vámkezelés, és vihető az áru. Most – a szokásos 60 nap helyett – 4,5 hónapig tartott az út.)