Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Padlófűtés helyett fűtőfólia? Csak ha nagyon muszáj.

Egyre gyakrabban találkozunk érdeklődőkkel, akik hőszivattyús fűtési rendszert szeretnének beépíteni. Aztán összehasonlítják a beruházási költséget például a villamosenergiát egy az egyben használó fűtőfóliával, és elbizonytalanodnak!

És nem csak mi találkozunk a fűtőfóliával, de többen is a szenvedői vagyunk ennek az újabb világmegváltó fűtési eszköznek.

Egy nagyon alapos cikkben járja körbe a témát Kardos Ferenc, aki a megújuló energiák felhasználásának ismeretéből fakadóan megkerülhetetlen szakértő.
Néhány kiemelést mutatunk be a cikkből (de szívből javasoljuk a dolgozat átolvasását mindenkinek, aki a témában érdekelt, vagy érintett lehet, itt).

Padlófűtés helyett fűtőfólia?

Itt most a szerző utószavával kezdünk, hogy könnyebb legyen megérteni, miért olyan csípős a téma feldolgozása során:

„Elnézést kérek minden kedves Olvasótól, ha túlságosan pikírtnek találták a hangvételt. Ennek nyomós oka van: túlságosan sok időmet veszik igénybe évek óta a hasonló vakítások, például ionkazán, kavitációs kazán, EWS, indukciós kazán, légkazán és a többiek. A becsapott embereken utólag már nem lehet segíteni, tekintsék ezt most egy preventív írásnak. Köszönöm megértésüket.” (Kardos Ferenc)

Kérdés, amit alaposan körül jár a szerző:

Miért "intelligens" a fűtőfólia?

Hol használható – a forgalmazó ajánlása szerint – a harmadik generációs intelligens fűtőfólia?

Ha már intelligens, azt gondolhatnánk, hogy mindenhol. Ennek azonban ellent mondanak a cikk szerzőjének és az általa felkért szakértőnek a mérési eredményei:

… „Idézet vége, nehéz mosolygás nélkül olvasni ezt a „cukrász-érvelést”. A szöveg írója talán mesemondó lehetett korábban – nem szükséges a tényekkel foglalkoznia, csak összezavarnák. A sok megfoghatatlan állítás mellett az elektroszmog szerencsére mérhető” …

Miután konkrét mérési eredmények birtokában az inteligens fűtőfólia nem bizonyul megfelelő választásnak a megújuló energiát használó berendezések között, még olvashatunk a „vizes” padlófűtést kritizáló írások tételes cáfolatáról, és teljesen egyetértünk Kardos Úrral abban, hogy kevés olyan jó és hatásos, az egészségre nem káros fűtési mód van, mint a padlófűtés. Nem inteligens fűtőfóliával, hanem csak úgy hagyományosan, a fűtőbetonba ágyazott többrétegű csövek fektetésével.

A cikk végén még bemutat egy, a fűtőfóliát szakértő módon árusító kereskedőt, ami alapján megmarad a remény, hogy van a fűtőfóliát árusítók között is megbízható, a vevő érdekeit maximálisan szem előtt tartó kereskedő.

A teljes cikk elolvasható itt.

Mielőtt tényleg elhinné valaki, hogy jobb és olcsóbb üzemeltetésű  a fűtőfólia, mint a padlófűtés, kérjük szánja időt erre a mérésekkel bizonyító leírásra. Érdemes rászánni az időt!

Itt egy kiragadott vélemény:

  • Olyan nagyon olcsó árammal infrázni, hogy szinte pontosan háromszor lesz drágább (HÁROMSZOR), mint egy korszerű gázkazánnal fűteni. Ki kell írnom számokkal: ha egy A kategória körüli, 100 m2-es házat gázkazánnal 100 000 Ft-ért lehet kifűteni évente, akkor infrával, okos vagy buta fóliával, hőtároló kályhával, olajradiátorokkal, 100 wattos Edison-izzókkal éppen 300 000 Ft-ba fog kerülni. Tessék választani bátran elektromos fűtést, akinek erre van szüksége. A teljes blogoldal -maradok a pénzemnél – itt.