Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Még ma is találkozunk ellenérzéssel, amikor a padlófűtés, mint fűtési rendszer kerül szóba, pedig a hasznosságát csak azok kérdőjelezik meg, akik nem használják lakásukban, házukban.

A falfűtésnek ilyen – alkalmanként – negatív megítélése nincs, talán amiatt, mert viszonylag kevés családnak van róla közvetlen tapasztalata. Akinek viszont a külső határoló falainak belső felére feltekerték a vakolat alá a fűtőcsöveket, elégedett. Áldással gondol az ötlet gazdájára, és kizárólag jó tapasztalatokról számol be.
(A falakban futó fűtőcsövekbe vert képszögek inkább csak a városi folklór részei. Akinek falfűtése van, az tudja, hogy mi módon rögzítse a családi fotókat a falra.)

Ziment fal- és mennyezet fűtés-hűtés hőszivattyúhoz

A falfűtés rendszert tehát senki nem kérdőjelezi meg, ennél jobban csak a mennyezetre szerelt csöveknek lehet örülni, mert ekkor a hűtés a legjobb helyről jön, fentről.

Falfűtés készítése
Variotherm EasyFlex-Wall

Ziment Kft által fejlesztett és gyártott fal- és mennyezet fűtő – hűtő rendszer rövid bemutatásával kívánunk jó tanácsokat és ötletet adni: a hőszivattyú mellé kifejezetten ajánljuk a ZIMENT® sugárzó hőleadó rendszert! A Ziment Kft honlapján részletes beépítési utasítást lehet találni, itt most csak néhány sorban bemutatjuk a falfűtés lényegét:

A falfűtésnél használatos melegvíz hőmérséklete 35 – 40 ºC, amely ideálissá teszi a hőszivattyús rendszerhez történő használatát.

A ZIMENT® falfűtési rendszer cső anyaga növelt hőállóságú polietilén, amely hosszú ideig biztosítja a zavartalan hőleadást és vízáramlást. A csövek átmérője 10×1,3; 12×1,5; 18×2; 20×2 mm.

A ZIMENT® falfűtés csövek kis osztó-gyűjtőkön keresztül kapcsolódnak a gerincvezetékekre, majd ezek a fűtésrendszer nagy osztó-gyűjtőjére (erről szabályozható könnyedén körönként a fűtés).

A ZIMENT® falfűtésnél fő szabály, hogy egy kisosztóktól a csőhosszak azonosak legyenek, mert a hidraulikai ellenállás azonos kell, hogy legyen. Ajánlott, hogy pl. a 10×1,3 csőnél egy kör hossza ne legyen több, mint 30 méter.

A falfűtés rendszert a szerelés befejezésekor mindig nyomás alá helyezve kell átadni. A túlnyomás mértéke min. 24 órán keresztül 4-6 bar. (Természetesen ez vonatkozik minden nedves technológiába szerelt rendszernél, tehát padló fűtésnél, és mennyezet hűtésnél is.)

Ziment falfűtés cső kiosztás

A csövek falra és mennyezetre történő átvezetésénél speciális csővezetési megoldást kell alkalmazni, ezt a ZIMENT honlapján tökéletesen elmagyarázzák, és rajzokkal bemutatják.

A speciális szerszámok használatát is jól szemléltetik a szerelési útmutatóban.

Egyes esetekben a gyors és száraz technológiát biztosító ZIMENT paneleket lehet ajánlani, ezzel rengeteg időt és munkaerőt spórolunk az építkezés befejező fázisában (amikor már a pénzből és időből is kevés van!).

Hova ajánljuk a Ziment falfűtést?

  •  új építésű házban mindenek előtt
  •  felújításnál, ahol nem akarnak padlóburkolatot feltörni
  •  hőszivattyúnál, mert különösen gazdaságos
  •  poralergiások egészségének védelme esetén
  •  lehetőleg a külső határoló főfal belső oldalán

Összegzés képpen elmondható, hogy a ZIMENT® falfűtés elkészítése egyszerű, ár-érték aránya kimagasló, használati értéke rendkívül magas, energia “elhasználás” a hatásossága miatt alacsony.

Ziment falfűtés csövek

Ökölszabály, erről soha ne feledkezzünk meg: A ZILMENT Fűtésrendszert vakolás előtt nyomáspróbázni kell, és a csövek eltakarása mindig nyomás alatt történhet!

 A honlapon megjelentetett anyag a ZIMENT Kft tulajdona, és engedélyével lett felhasználva. Mindent, amit a ZIMENT fűtésrendszerről csak tudni szeretnének, a ZIMENT Kft céges honlapján megtalálják.

További információ a padló- és falfűtésről itt.

Hőszivattyúhoz ajánlott hőleadó berendezés még a Fan Coil.