Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Energia kalkulátor

Fűtési energia kalkulátor

az é z s é Kft. tulajdona. A fűtési kalkulátor rendkívül egyszerűen használható, de nagyon pontosan megmutatja, mekkora fűtési számlára számíthatunk az épületeinknél. Kérjük adja meg a legördülő menüben az épület típusát (vagy ha passzívház koncepció szerint épül az ingatlan, akkor jelölje be a kis kört), adja meg a fűtött alapterület nagyságát, válassza ki a hőszigetelés minőségét, és a lakás elvárt hőmérsékletét. (ha „fázós” a család, növelje az éves  fűtési órák számát). Az ÉZSÉ kalkulátora ezután megmutatja, hogy mennyi lesz az éves fűtési költség, különféle energiahordozó esetén. Számunkra a legérdekesebb, hogy össze tudjuk hasonlítani a különféle hőszivattyúk fűtési költségét is.
Fűtési energia kalkulátor
fűtési energia költség kalkulátoron kívül rendkívül sok és hasznos információ elérhető az é z s é honlapján. Ráadásul felkészült tervezők várják a megrendelőket, és nem csak a fűtési kalkulátorral segítik azokat, akik energiatakarékos lakóházat szeretnének építtetni.  é z s é Kft. Budapest Honlap: é z s é Kft.

Kalkulátor

A fűtési energia kalkulátorral könnyen kiszámolhatja, mennyit fizet egy évben, ha hőszivattyúval fűti a lakását. Közben megmutatja, mennyit takarít meg ahhoz képest, ha gázzal, vagy bármi mással fűtene 

Hőszivattyúk

Mi az a hőszivattyú 

Referenciák 

Hőszivattyú típusok

Akciós hőszivattyúk

 

Fűtés költség kalkulátor

Mekkora hőszivattyúra van szükség?

Egyszerű számítási mód, amely segítségével kb 90% pontossággal megmondható, mekkora levegő-víz hőszivattyú kell egy lakóház fűtéséhez. (Ez egy „ököl szám”, amely a helyszín ismeretében, vagy tervek alapján pontosítható.)

Példa: 100m2 padlófűtéses ingatlan esetén:

fűtött alapterület (m2) x belmagasság (m) x 20 (watt) = az ingatlan hőigénye -15°C-ban.
A levegő-víz hőszivattyú -15°C külső hőmérséklet esetén, a névleges teljesítményének kb. 60%-át képes leadni. Ezért az ingatlan hőigényét el kell osztani 0,6-tal. Ez a szám lesz a szükséges hőszivattyú névleges teljesítménye.

100 m2 x 2,6 m x 20 watt = 5,2 kW / 0,6 = 8,6 kW

A példa ingatlant a Power World PW030 hőszivattyúja tudja monovalens módban kifűteni.