Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

A legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a japán Chofu hőszivattyú – ha csak a hangjára figyelünk – észrevétlen marad Budapest belvárosában.

Rendkívül csendes, ugyanakkor kiváló hőerőmű…
Közel a parlamenthez, szépen felújított társasház V. emeletén kialakított kétszintes lakások egyikét fűti 16 kW-os teljesítménnyel egy monoblokkos, inverteres levegő-víz hőszivattyú. Különlegessége még a halk működés mellett, hogy elektronikája képes egyszerre több szintet, többféle fűtési rendszert kiszolgálni anélkül, hogy további vezérlést kelljen illeszteni a rendszerbe.

Ez volt a legelső Chofu hőszivattyú, amit Magyarországon telepítettünk.
A beüzemelését az európai forgalmazó vezető mérnöke végezte. Alexander Oprisan szakmai tanácsaira azóta is számíthatunk.

A képek megmutatják a formát, közelítőleg a helyet, de nem tudják visszaadni a csendet, és nyugalmat, amit a Chofu inverteres hőszivattyú biztosít.

Chofu hőszivattyú a belváros tetején.
Chofu hőszivattyú a belváros tetején.

Japán inverteres Chofu hőszivattyú a belvárosban

Az első beindításnál azt hittük, nem sikerült a beüzemelés. Aztán mikor közelebb mentünk a géphez, és aggódva hajoltunk közelebb, mi lehet a hiba, akkor éreztük, hogy a ventillátorok forognak, „tolják” a hidegebb levegőt (5-10 fokkal hidegebbet, mint a környezeti hőmérséklet. Igen, télen is!). Az akkor még szigeteletlen összekötő csövek pedig nagyon gyorsan melegedtek.

(Az gondoljuk, hogy a Meeting hőszivattyúk mellett a japán Chofu megtalálja a vásárló közönségét. Mert ugyan kissé drágább, mint a már jó ideje forgalmazott és rendkívül megbízható Meeting hőszivattyúk, de a legutolsó műszaki, hidraulikai és elektronkai fejlesztések meglátszanak a terméken.)

Az itt beüzemelt 16 kW-os Chofu hőszivattyú bőven elégséges a jól szigetelt – két szinten megépített – 230 m2-es luxuslakás fűtésére, és hűtésére.
Mivel a gépészeti helységet nagyrészben elhoglalta a háztartási gépek sora, nem igen maradt hely a fűtési puffertárolónak. Ezért a hőcserélős megoldás mellett döntöttünk a tulajdonossal. Így valamennyivel kisebb a megtakarítás, mintha a puffertárolóban levő vizet is felfűtenénk, de a rendszer kiválóan működik. (A hőcserélő méretezését az F2Komplex Kft végezte, rendkívül gondosan!)
A melegvizet az intelligens Ariston Velis Evo 100 villanybojler adja, rendkívül takarékosan, és a beépítési költsége is kedvező.

Amennyiben többet szeretne megtudni a Chofu 16 kW-os hőszivattyúról, látogassa meg a webhelyet, vagy hívja a 0036 20 268-9757-es telefonszámot

Chofu 16 kW 380V hőszivattyú a belvárosban
hőszivattyú hidraulika

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.