Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt, hogy a szomszédban kiválóan működő 12 kW-os Chofu miatt szintén ezt a márkát válasszák.

A tulajdonos biztosra ment: ha ennyire megbízható ez a japán márka, akkor neki is a Chofu kell! Igaz, a ház fűtött alapterülete miatt egy fele akkora gépet számolt szükségesnek a tulajdonosa. Természetesen utána számoltunk mi is, és nekünk is az jött ki, hogy elég lesz a 6 kW-os Chofu hőszivattyú a fűtésre.

Így került ismét Chofu hőszivattyú Nagykovácsiba

A házat eddig egy gázkazán fűtötte, amit meg hagyott az eredeti helyén a tulajdonosa, és mellé telepítette a hőszivattyús berendezés beltéri egységét.
A háztartási melegvizet villanybojler készíti, nagyon helyesen!

Chofu 6 kW-os hőszivattyú Nagykovacsi
Chofu 6 kW-os hőszivattyú Nagykovacsi

Mi fog fűteni Nagykovácsiban?

A tulajdonos gyakorlatilag egy hibrid rendszert készített, aminek a fő eleme mostantól a 6 kilowattos inverteres japán gép. A Chofu az előzetes számítások szerint mínusz 6 és 8 fok körüli hidegben még képes ellátni a padlófűtéses lakóházat fűtéssel (a gyakorlatban majd teszteli a számítás helyességét).

Ez azt is jelenti, hogy – a mostani teleket figyelembe véve – a gázkazán nagyon kevésszer fog besegíteni a fűtésbe. Ami miatt mégis megmaradt, az a jelenlegi lehetőségekből logikusan következik: az olcsó gáz kvótát ki lehet vele használni!

Így áll össze a hőszivattyús rendszer:

Primer kör: Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú; hőszivattyú tartó fali konzol; 28-as szénacél csövek és idomok; automata légtelenítő; méretezett lemezes SWEP hőcserélő; szűrő; biztonsági csoport; 60 literes térfogatnövelő tartály; szolár tágulási tartály; Westech fagyálló koncentrátum, -15°C-ra keverve..
Szekunder kör: a lemezes hőcserélőtől gyakorlatilag csak a csatlakozás és leválasztás lett kialakítva a meglévő fűtésrendszerre. DAB keringető szivattyú, biztonsági szelep, nyomásmérő és légtelenítő; visszacsapó szelepek.

6 kW Chofu inverteres hőszivattyú
Chofu hőszivattyú, gázkazán és villanybojler
Chofu hőszivattyú, gázkazán és villanybojler

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.

Égigérő házat fűtünk, hűtünk

Égigérő házat fűtünk hűtünk

Mekkora házat tud befűteni egy japán Chofu 10 kW-os hőszivattyú? Piliscsabán, a Magdolna-völgyben közel 300 m2-es, égigérő házat fűt télen, és hűt a kánikulában. Természetesen ez

Power World R290 monoblokkos hőszivattyú

R290 monoblokkos hőszivattyú

Az ESTÉ-Credit Side Kft, – mint a Power World hőszivattyúk magyarországi forgalmazója – megkezdte az R290 propán töltésű hőszivattyúk forgalmazását és beüzemelését.

Felsőörs Chofu hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörs

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle egész

Monoblokkos hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú

Azt, hogy mennyire kedveljük a monoblokk rendszerű hőszivattyúkat, talán az mutatja a legjobban, hogy raktárkészletet kizárólag ebből a típusból tartunk bőséges mennyiségben. Egyszerű a beépítése (akár

Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú

Chofu hőszivattyú Nagykovácsiban

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt, hogy

PW R290 propán hőszivattyú Beleden

PW R290 propán hőszivattyú Beled

Közel 20 éve foglalkozunk hőszivattyús fűtésrendszerekkel, és folyamatosan figyeltük a gyártók újabb és újabb fejlesztéseit. Mindig a legújabb műszaki tartalommal és technológiával kínáltuk a vásárlóinknak a