Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Szada és Komló két új referencia hely

Ha egészséges a megrendelő, a kivitelezője és a beüzemelést végző szakember is, akkor nem állíthatja meg a korona vírus sem a Chofu hőszivattyúk elterjedését.

A kiváló minőségű, 100%-ban japán Chofu inverteres levegő-víz hőszivattyú rendkívül csendes! Ám hőleadása kiemelkedik az ismert hőszivattyúk között.

Az elmúlt héten újabb két referencia hellyel bővült  a bárki által megtekinthető beépítések sora. Hasonlóság, hogy fagyálló folyadékkal van feltöltve a teljes fűtési rendszer.
Szadán padlófűtéses házat, Komlón radiátoros rendszert fűtenek a hőszivattyúk. Néhány kép a Galériában. A helyszínek megtekintése előzetes egyeztetés után: 06 20 268-9757.

Chofu hőszivattyú Szada és Komló

Chofu hőszivattyú Szada és Komló fűtési rendszerek

Itt ugyan két féle fűtésrendszerhez illesztették a hőszivattyúkat, de az igazán gazdaságos hőszivattyú használatot a sugárzó felületű hőleadást biztosító megoldások adják.

Chofu hőszivattyú Szada. Ennél nem lehet egyszerűbben.

A megrendelő határozott elképzeléssel vásárolta meg a hőszivattyút. A belső padlófűtéses rendszert saját kezűleg készítette, és a japán Chofu 12 kW-os hőszivattyút is Ő telepítette.
Kérte, és természetesen megkapta a szükséges paramétereket. Cső dimenzióra, tágulási tartályra, stb…

Mikor a beüzemelésre érkeztünk, a szánkat is eltátottuk. Ennél egyszerűbben, kevesebb alkatrésszel még nem raktak össze hőszivattyús rendszert.
32-es bordás rozsdamentes acélcső, tágulási tartály, biztonsági csoport és szűrő. A teljes rendszert Westech fagyállóval töltötte fel.

Chofu 12 kW hőszivattyú Szada
Hőszivattyú és padlófűtés

(Hiányolunk belőle egy térfogat növelő tartályt, de a 3 fűtési szezon alatt a működéssel és az elektromos áram fogyasztásával is tökéletesen megelégedett a tulajdonos, így nekünk se lehet rosszalló kifogásunk!)

Hőszivattyú hidraulikus váltóvalEnnél nem lehet egyszerűbben.

A 10 kW-os Chofu hőszivattyút Komlón a tulajdonos családi kivitelezésben készítette. A fűtés tőleadója nagyméretű vadonatúj új dupla lemezradiátor.
A 25-ös bordás rozsdamentes acélcsövek egykörös hidraulikus váltóhoz csatlakoznak.
Az alkatrészlista itt is meglehetősen rövid: automata légtelenítők, mikronbuborék leválasztó, elzáró golyóscsapok. A keringető szivattyút is védi az integrált szűrős golyóscsap. A teljes rendszert fagyállóval töltötték fel.

Chofu hőszivattyú Komlón
10 kW-os hőszivattyú Komlón
Hőszivattyú - hidrováltó - fűtésrendszer

Mindkét referenciahelyen ígéretet kaptunk, hogy beszámolnak az üzemeltetési tapasztalatokról. Ahogy megérkezik, azonnal feltesszük az oldalra.

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.