Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Császár Chofu hőszivattyú a faluban

Megérkezett Császár községbe is a Chofu hőszivattyú. És mivel már annyi mindent elmondtunk a japán inverteres hőszivattyúról – ismételni meg nem akarjuk magunkat – inkább Császár községről írunk néhány sort.

Komárom-Esztergom megye déli peremén, erdők ölelésében fekszik, a megyeszékhely Tatabányától bő 25 kilométerre. A település és környéke már az őskorban is lakott volt. Őskori kőeszközök, a rómaiak korából, avar korból való leletek kerültek itt a felszínre. A falu elnevezése (a Császár főnévre vezethető vissza) személynévből ered. A település nevét az oklevelek 1228-ban említik először, nevét ekkor Cheztreg alakban írták… Információ a Wikipedia-ról.

A Chofu 12 kW-os hőszivattyú megrendelését és beszerelését köszönjük a fiatal, agilis párnak. Előzetes megbeszélés után a helyszín látogatható.

Császár Chofu hőszivattyú

A Chofu mindig jó helyre kerül… A japán inverteres hőszivattyú egy teljes felújításon átesett családi házat fog fűteni.
A házon a fiatal tulajdonosok szinte mindent munkát maguk végeztek el, családi, baráti segítséggel. A 8 körös padlófűtő csövek hidraulikus váltón keresztül csatlakoznak a 12 kW-os hőszivattyúhoz.

A hőszivattyús rendszer kialakításához a következő alkatrészekre volt mindössze szükség:
Chofu hőszivattyú; hóhatárt biztosító – 40 cm magas – állvány; mágneses iszapleválasztó szűrő; 50 l tágulási tartály; biztonsági csoport (nyomásséróő óra, automata légtelenítő, biztonsági szelep); Westech fagyálló folyadék -15°C-ra keverve; 35-ös szénacél csövek és idomok; csőszigetelés; golyós csapok, stb…

Chofu hőszivattyú Császár községben
Császár Chofu hőszivattyú

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.