Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

PW300 hőszivattyú 88 kW Seregélyes

Egy nagy alapterületű közösségi házban hőszivattyú a fő fűtő eszköz, a gázkazán csak rendkívüli hidegben dolgozik.
A Power World ipari hőszivattyúk közül a tulajdonos már beépíttetett PW150 42 kWos gépet egy másik épületében. 
Seregélyesen egy 88 kW-os fűtési teljesítményű ipari hőszivattyút választott, amit szükség esetén gázkazán segít rendkívüli hideg esetén.

A rendkívül nagy mennyiségű – és egészségügyi okok miatt 70°C feletti – forró vizet továbbra is gázkazánnal állítják elő. A döntést hosszú számolás előzte meg. Ezek után arra jutottunk közösen, hogy a padlófűtésre a hőszivattyú dolgozik, a melegvizet pedig gázkazán készíti.

A kivitelezést Kelemen András cége, a Kelemen Generál Bt végezte. →

Hőszivattyú 88 kW Seregélyes

Hőszivattyú 88 kW Seregélyes a munkamenet

A tulajdonos több szociális ellátást nyújtó otthont üzemeltett szerető gonddal. Közülük a legnagyobb alapterülettel és létszámmal a seregélyesi rendelkezik. 

Itt kezdődtek meg az előkészítő és kivitelezési munkák. A közel 900 kg súlyú levegő-víz hőszivattyút betonlapokkal emelték ki (fagyveszély miatt). Az elektronika egyszerű, de tapasztalataink szerint hiba nélkül vezényli le a 2 kompresszoros hőszivattyú munkáit. A gyártó honlapja itt.

PW300 hőszivattyú Seregélyes Aranxbárka
Pillangó szelepek

Egy ekkora hőszivattyún minden nagy. A csőátmérő, a pillangó szelepek, és természetesen nagy a cső a csőben hőcserélő is. A betápkábel 5 x 16 mm2 sodrott réz vezeték.

PW300 hőszivattyú elektronika
PW300 hőszivattyú hidraulika
Csőköteges, cső a csőben hőcserélő
Puffer és HMV tartályok

A csőkötegelt hőcserélő (cső a csőben) előnye a rendkívül jó hőleadás. Kettő dolgozik a kompresszorok mellett. A puffertárolók mellett a méretes HMV tároló biztosítja az elégséges melegvíz ellátást.

Hőszivattyú szekunder köri munka
Hőszivattyú puffer tartályok
Grudfos keringető szivattyúk
PW300 hőszivattyú Seregélyes Aranxbárka

A Power World 88 kW-os hőszivattyúval kapcsolatos tapasztalatokat az első fűtési idény után megosztjuk az érdeklődőkkel.

A Power World hőszivattyú jellemzői

Funkció: fűtés és hűtés HMV készítés

  • Az ultraalacsony hőmérsékletű hőszivattyús egység nagyon széles alkalmazási tartományban működik, és -25 ℃ és 43 ℃ Celsius fok közötti külső hőmérsékleten is stabilan működik.
  • Az ultraalacsony hőmérsékletű hőszivattyú fejlett energia-beállítható vezérlési technológiát alkalmaz a rendszermodulokban és egységmodulokban lévő kompresszorok számának szabályozására, hogy a tényleges szükségleteknek megfelelő energiát adjon ki.
  • Intelligens leolvasztási technológia a fűtési csillapítás csökkentése érdekében: A készülék pontosan meg tudja ítélni a leolvasztás időzítését a fűtési működés fő paraméterei és a terhelésváltozások szerint, így a fagyos leolvasztás és a normál fagymentes fűtés érhető el. Kényszer kézi leolvasztás.
  • Többféle védelmi funkció biztosítja a rendszer biztonságos működését.
Seregélyes hőszivattyú 88 kW