Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

A Diósdon épült családi lakóházat már jó ideje hőszivattyú fűti.
A tulajdonos még a régi ON/OFF rendszerű Meeting levegő-víz monoblokkos hőszivattyút vásárolta Kínában. (A beüzemeléskor kért kicsi segítséget, az ismeretségünk innen származik.)
Ezt a ma már elavultnak számító technikát cserélte le most a család, a legújabb generációs, inverteres monoblokkos fűtőegységre. 

Hőszivattyú Diósdon NE-C6BZ-B2F

A New Energy hőszivattyú Kína egyik legnagyobb, több évtizedes hőszivattyú gyártási tapasztalattal rendelkező gyártója. Ez a hőszivattyú is ebben a gyárban készült. 
A kialakítása precíz, irányítása végtelenül egyszerű, a felhasznált alkatrészek neves gyártóktól került a gépbe.

Ez a hőszivattyú Diósdon 22 kW-ot állít elő (A7/W35), amely elegendő a ház téli fűtésére, és a nyári hűtésre is.

Hőszivattyú Diósdon
Hőszivattyú Diósdon New Energy

A primer köri régi csöveket nem használták fel az új gép telepítése során, mert az idő vas foga több helyen rozsdásodást okozott. Emiatt a teljes külső oldal új, fagyállóval feltöltött szénacél csöveket és csőszigetelést is kapott.

Szerencsére az elektromos bekötés és a vezérlés kábelei felhasználhatóak voltak, így azt felesleges lett volna cserélni.

NE-C6BZ-B2F
NE-C6BZ-B2F hőszivattyú

A dús kerti növények között megbújó hőszivattyú csövezése még eltakarásra vár. Az új hőszivattyúval kapcsolatos tapasztalatokat, a következő fűtési időszak után szívesen megosztják a tulajdonosok (előzetes egyeztetés után).

Hőszivattyú beltér
Hőszivattyú beltéri kialakítása

A garázsban kialakított hőszivattyús hidraulikus rendszer, valamint a puffer tárolók a régi kialakításban megmaradtak, csak a keringető szivattyúkat kellett cserélni. A munka kialakítása a házigazdát dicséri.

Mit kell tudni a Diósdon beépített hőszivattyúról?

Alacsony hőmérsékletű technológia

Az alacsony hőmérsékletű technológiának köszönhetően a New Energy NE-C6BZ széles hőmérsékleti tartományban rendelkezik. Még nagyon alacsony külső hőmérsékleten is hatékonyan képes magas előremenő hőmérsékletet elérni. A kifinomult szabályozásnak köszönhetően a hőszivattyú akár -25 Celsius fokig is képes működni.

A++ energiahatékonysági osztály

A New Energy NE-C6BZ A++ energiaosztályt ér el alacsony hőmérsékletű és magas hőmérsékletű alkalmazásokban.

ATT – Adaptív hőmérséklet-beállítás

Az alkalmazott teljes inverteres technológiának köszönhetően a fűtőberendezés működése közben kisebb a hőmérsékletváltozás. Ez csökkenti a hőmérséklet-ingadozást a helyiségekben. A fűtőteljesítménynek a kívánt fűtési teljesítményhez való automatikus beállítása akár 30%-os primer energia megtakarítást eredményez a standard statikus scroll hőszivattyúkhoz képest.

Kompakt kialakítás integrált alkatrészekkel

A New Energy NE-C6BZ már fel van szerelve tágulási tartállyal a töltővezetékhez és keringető szivattyúval. Kondenzátorként egy hatékony lemezes hőcserélő szolgál. Valamennyi, a hűtőfolyadékkal kapcsolatba kerülő alkatrészek neves gyártóktól kerültek beépítésre.

Amit a New Energy gyártóról tudni érdemes:
A guangzhoui és foshani székhelyű Nulite New Energy Heat Pump Group a háztartási és kereskedelmi, nagy hatékonyságú és energiatakarékos hőszivattyús alkalmazások kutatás-fejlesztésére, gyártására, értékesítésére és szolgáltatásaira specializálódott. A termék besorolása tartalmazza az R290/R32/R410A/R134A hűtőközeget, a -30C EVI DC inverteres hőszivattyút, a fürdőmedence hőszivattyúját, a kereskedelmi fűtés/hűtés/melegvíz hőszivattyút, a geotermikus hőszivattyút, a ventilátortekercses egységet és a víztartályt. Öt fő, 200 000 négyzetméteres modern gyártógyárral, amelyek 12 automata gyártósorral és 15 magas színvonalú minősített ellenőrző laboratóriummal rendelkeznek. Az éves termelési kapacitás meghaladja az 500 000 egységet, és tavaly 2022-ben több mint 100 000 egységet exportáltak. A NuLite New Energy több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a hőszivattyúk gyártása és exportálása terén. EU-erP, CE, CB, EMC és ISO9001 tanúsítvánnyal. OEM és ODM hőszivattyúk és kapcsolódó termékek teljes választékát kínáljuk, most őszintén toborozunk forgalmazókat világszerte.