Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Megérkezett a japán Chofu

Egyre ismertebb Magyarországon is a japán csúcskategóriás Chofu hőszivattyú, de eddig valahogy kimaradt az ország nyugati fele. Talán messze a főváros?

De most megtörni látszik a jég. Rövidesen két család is élvezheti a Chofu levegő-víz hőszivattyú nyújtotta kényelmet és biztonságot. Az inverteres technológiának köszönhetően egy rendkívül gazdaságos és minden fűtési, hűtési és háztartási melegvíz készítést kielégítő hőszivattyús rendszer kerül a Köszeg és Bük közelében fekvő takaros kis községbe. További képek alul.

Chofu 16 kW-os hőszivattyú a nyugati határon…

A vásárlónk házában előzőleg vegyestüzelésű kazán adta a meleget, egy nagy méretű puffertartályon keresztül. A hőleadó felületet – néhány radiátortól eltekintve – a padlóban és falakban futó csövek adják, sugárzó felületfűtést biztosítva.

Megérkezett a Chofu hőszivattyú

Némi átalakítás után a Chofu 16 kW-os levegő-víz inverteres hőszivattyú már nem csak fűteni fogja a házát, de a nyári kánikulában a falakra integrált csövekben keringetett a hideg vizzel hűteni is lehet a lakás egyes részeit. A házigazda elképzelésének megfelelően – egy háromjáratú motoros szelep beépítésével – a háztartási melegvizet is a hőszivattyú biztosítja.

Azt kell mondjuk, szerencsénk van a horvátzsidányi megrendelőnkkel.

Rendkívül precízen, nagyon gondosan előkészítette a hőszivattyú fogadásához a „terepet”.

  • elkészítette a hőszivattyú fogadására a beton alapot
  • „beáasta” a járda alá, és átvéste a főfalat a 110-es PVC csöveknek
  • kialakította a kismegszakítóknak és fi relének a dobozát,
  • befűzte a tápkábelt, és egyéb elektromos kábeleket

Ezek után elkezdődött a hőszivattyú telepítési munkálata, a meglevő rendszerre történő rácsatlakozása. És mivel meglehetősen drága, ráadásul kevés a megfelelő szakember, így a házigazda a sajátkezű beépítés mellett döntött.

A képek magukért beszélnek.

Horvátzsidány Chofu
Horvátzsidány Chofu fűtés
Horvátzsidány Chofu 16
Horvátzsidány Chofu 16 fűtésrendszer
Horvátzsidány Chofu 16kW
Horvátzsidány Chofu 16 beüzemelés

A hőszivattyús rendszer primer oldali kialakítása elkészült. A beltéri (szekunder) oldali munkákról további képek a munka előrehaladtával kerülnek fel …

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.

Megérkezett Horvátzsidány Chofu 16 kW hőszivattyú