Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Pilisvörösvár Chofu 10

Egy 10 kW-os full inverteres hőszivattyú fűti a kétszintes családházat padlófűtésen keresztül.

Pilisvörösváron, ebben az ikerházban egy 10 kW-os Chofu hőszivattyú fűti a padlót. A hűtést mennyezetre szerelt csövekre bízták (természetesen a téli fűtésben is aktívan részt vesz). A melegvizet szintén a 100%-ban japán hőszivattyú készíti, 3 járatú motoros váltószelepen keresztül.

(A most beépítésre kerülő hőszivattyú az utolsó abból a 4 darab készülékből, amit az építő cég vásárolt még 2021-ben. Jól időzített a cég tulajdonosa, hiszen azóta a hőszivattyú több mint 50%-kal lettek drágábbak.)

A pilisvörösvári lakóházakat a Kapitány Generál Kft. saját kivitelezésben készíti. Így az épületgépészeti és villanyszerelési munkákat is saját szakemberekkel végzi, magas színvonalon.

Pilisvörösvár Chofu 10 kW

Mivel a Chofu hőszivattyúk közül ez már a negyedik (előtte 16 és 12 kW-os gépeket szereltek) amit beépítenek, tisztában voltak a szükséges anyagok listájával, a gép méretével, és elhelyezésének paramétereivel.

Pilisvörösvár Chofu 10 kW hidraulikai anyagok

A tetőteraszra elhelyezett hőszivattyút 35-ös szénacél csövekkel kötötték össze a a földszinti hidraulikai eszközökkel.
A fűtés és hűtés fagyállós vizét egy térfogatnövelő tartályban „fordítják meg”, Ez tulajdonképpen a rendszerben hidraulikai váltó szerepét tölti be.

Mivel a Chofu készíti a HMV-t is, ezért egy ESBE 3 járat motoros szelep határozza meg a fűtőviz irányát (itt is – mint általában – a HMV készítés a prioritás).
A háztartási melegvíz tároló egy kifejezetten hőszivattyúkhoz méretezett belső hőcserélővel rendelkezik. Ez a csőkígyó választja el a Westech fagyálló folyadékot a fürdővíztől.

További alkatrészek: iszapleválasztó szűrő; FixTrend hidraulikai blokk keverőszeleppel, keringető szivattyúval. Nyomás- és hőmérséklet mérő órák, tágulási tartály, biztonsági szelep, golyóscsapok, stb…

Pilisvörösvár nyugodt, forgalomtól távolabbi végén lévő utcában a beépített Chofu hőszivattyúk nem törik meg a csendet. A japán precizitásnak köszönhetően évtizedekre biztosított a fűtés-hűtés és melegvíz készítés. Halkan, észrevétlenül. Rövid videó a YouTube -on.

Hőszivattyú rögzítése

A 10 kW-os hőszivattyút 4 masszív betontuskóra tették (még nincs rögzítve, mert a gumi alátét valahol elkallódott, rövidesen pótolják).
Még fel sem tettük a referenciák közé, már kaptunk kritikát, hogy nem a legszebbek ezek a „betonkolosszusok”.
Lehet. De az biztos, hogy jobb helyen nyugszik ezeken a gép, mint a falra szerelt konzolokon. Ott ugyanis óhatatlanul „beviszi a házba” a fali konzol a legapróbb rezgéseket is. Jobban szeretjük, ha nem az épület falára kerülnek a gépek.

2023.06.14.

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.

Referenciák
Felsőörs Chofu hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörs

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle

Monoblokkos hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú

Azt, hogy mennyire kedveljük a monoblokk rendszerű hőszivattyúkat, talán az mutatja a legjobban, hogy raktárkészletet kizárólag ebből a típusból tartunk bőséges mennyiségben. Egyszerű a beépítése

Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú

Chofu hőszivattyú Nagykovácsiban

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt,

PW R290 propán hőszivattyú Beleden

PW R290 propán hőszivattyú Beled

Közel 20 éve foglalkozunk hőszivattyús fűtésrendszerekkel, és folyamatosan figyeltük a gyártók újabb és újabb fejlesztéseit. Mindig a legújabb műszaki tartalommal és technológiával kínáltuk a vásárlóinknak