Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Már Pócsmegyeren a Chofu 16 kW

Megrendelőnk már ismerte a Chofu hőszivattyút, barátaiknál egy ilyen gép dolgozik több, mint 3 éve.
Több hőszivattyús ajánlatot is kértek elmondásuk szerint, többet a helyszínen is megnéztek. Aztán választottak.

Mikor először jártunk a helyszínen felmérni a munka nagyságát és átbeszélni az igényeket, megértettük miért a Chofu mellett döntöttek.
A madarakon, és a Duna csobogásán kívül csak néha-néha zavart be autó zaj a csendbe.

Pócsmegyer Budapesttől közúton 38 kilométerre északra, a Duna főága és a Szentendrei-Duna által közrefogott Szentendrei-szigeten fekszik.
Közel van a fővároshoz, mégis egy rendkívül csendes helyen, amit akár kompon is megközelíthetünk.

Pócsmegyeren a Chofu 16 kW-os hőszivattyú

Ebbe a szigetvilágba került a japánban gyártott inverteres levegő-víz hőszivattyú. A Chofu 16 kWos fűtési teljesítményét (7/35) egy 380V-os inverteres kompresszor segítségével adja le.
A beépítés helyén eddig egy vízteres kandalló fűtötte a házat. Mostantól a gondos tervezői munka alapján beépített Chofu hőszivattyú fűti (később majd hűti) a házat, és készíti a háztartási melegvizet. Rövid ismertető Pócsmegyerről.

Chofu 16 kW 380V

A lakóház kicsit a világtól eldugva, egy pici fürdő tó, és ligetes erdő mellett fekszik. Nem csoda, ha az őzek, és néha a vaddisznók is megjelennek a ház kertjében.
A tulajdonos család nem bánja, emiatt a hőszivattyú kiválasztásának elsődleges szempontja a csendes működés volt. 
Több – már régen elkészült – referencia munka meglátogatása után a Chofu hőszivattyúra esett a választás. (Ma is azt mondják, jó döntést hoztak!)
Pócsmegyeren a hőszivattyú a ház túlnyomó részén kialakított padlófűtés mellett néhány radiátort is fűt. Van vízteres búbos kemence, már a látványa is pihenésre csábít.
A HMV készítés azonban itt is prioritást élvez, a család nagy, és szeret a kád(ak)ban fürödni. Ezért volt indokolt a hőszivattyús melegvíz készítés.
A későbbiekben a radiátorok helyett Reverso 361° fan coil-ok lesznek beépítve. Ami ugye más a hűtést is megoldja. (A Duna közelsége miatt azonban a párátlanításban is részt vesznek a fan coil-ok.)
A Reverso csendes működése rendkívül jól illik a szinte zajtalan Chofuhoz!

Pócsmegyeren a Chofu 16 kW 380V-os hőszivattyú
Chofu 12 - 16 kW méretek és elhelyezés

Chofu méretek és elhelyezése, hogy a gépen keresztül szívott levegő akadálytalanul áramolhasson.

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.