Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Konkrét megkeresés érkezett. A honlapunk alapos tanulmányozása – és több referencia hely meglátogatása után – egy Power World

PW060 inverteres hőszivattyú

lett a vevőnk választása.

Hogy mire elég 23 kW hőszivattyús teljesítmény?
Átszámolva a kapott információk és adatok alapján a fűtési igényt el lehetett fogadni a választott típust és a teljesítményt. 

A PW060 fűt egy nagy családi házat Bp. XI. kerületében. A padlófűtéssel és radiátorokkal szerelt ház szigetelése jó, az elvárt 22°C hőmérséklet meg se kottyan a 8-23 kW közötti teljesítménnyel dolgozó hőszivattyúnak. A fűtés mellett elkészíti a használati melegvizet is.

A tulajdonossal előre egyeztetett időpontban meg lehet nézni a hőszivattyús beépítést, és lehet kérdezni az első éves tapasztalatokról..

PW060 inverteres hőszivattyú
PW060 inverteres hőszivattyú

PW060 inverteres hőszivattyú kapcsolódás meglévő fűtéshez

A családi lakóházat eredetileg gázkazán fűtötte, de ennek az alapterületnek már akkora a „gázfogyasztása”, hogy azt a csökkentett rezsiárakon fájdalmas kifizetni.

Ekkor jött a hőszivattyús lehetőség ötlete a tulajdonosok részéről.
Cél: egy elfogadható beruházási költség, és egy gazdaságos üzemeltetésű inverteres hőszivattyú.

Balatonalmádiban a működés közben megtekintett PW060 hőszivattyú referencia meggyőzte a családot, és megrendelték a hőszivattyút.

Kivitelezés házilag

A család ismeretségi körében van tapasztalt épületgépész, aki már megfelelő gyakorlatot szerzett más típusú hőszivattyúk beépítése során.

A Power World hőszivattyú gyártójának elvárásai szerint megszerelt hőszivattyús rendszer összeépítése megtörtént a meglévő fűtési rendszerrel. 

A primer kör a méretezett hőcserélőig tart, Westech fagyállóval kevert lágy vízzel feltöltve.
A hőcserélő után beépített 3 járatú motoros szelep „alapállásban” a HMV tartályt tölti fel 50°C-os használati melegvízzel.
A beállított hőmérséklet elérése után a váltószelep átvált, és a fűtési körökre irányítja a max 40°C-ra állított fűtési vizet.
Egyetlen hibát találtunk a beüzemelés során. Az első indítás után kiderült, hogy a keringető szivattyú teljesítményét alábecsülte a kolléga. Ebben a fűtési rendszerben (sok a 45 és 90 fokos kanyar), a minimálisan elvárt 4 m3/óra tömegáram igényt a DAB Evoplus Small 80/180 tudja gond nélkül teljesíteni!

PW060 hőszivattyú beépítése
PW060 hőszivattyú beépítése