Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Teniszcsarnok fűtése, hűtése

Több szálloda, ipari csarnok, műhely és iroda után lehetőséget kaptunk egy sportlétesítmény fűtését, hűtését biztosító levegő-víz hőszivattyú szállítására.

Az eddigi legnagyobb teljesítményű hőszivattyút egy több mint 15 éve tartó korrekt üzleti kapcsolatot biztosító kínai partnerünk szállította.
Steven Hol Úr, az E-Backs rendkívül jó minőségű hőszivattyúkat gyártó cég ügyvezetője határidő előtt leszállította. Most már csak a teniszcsarnok építőin múlik, mikor kezdődik a 208 kW-os hőszivattyú beépítése.

Röviden leírjuk a munkavégzés folyamatát.
Ezzel is segítve a következő megrendelőnket abban, hogy lehessen előre látni, milyen lépésekkel lehet felépíteni egy ipari méretű hőszivattyús munkát.

Teniszcsarnok fűtése

A munka leírása

A teniszcsarnok fűtése – mint általában minden munka – árajánlat kéréssel kezdődött.

A TOMSEC BAU Kft ügyvezetője még 2021. első felében keresett meg bennünket a munkával. Telefonos, majd személyes egyeztetések egész során mentünk keresztül, majd 2022 elején megkötöttük a szerződést.

A kínai kapcsolat

A már több. mint 10 éve tartó üzleti és baráti kapcsolat alapján esett a választás az E-Backs 208 kW-os hőszivattyúra. Teljesítménye, garanciális háttere, a biztonságos áruellátás és az ár segített a döntés meghozatalában.

Nem maradt más hátra, megrendeltük, kifizettük a hőszivattyút, és vártuk jelezzék, készen van a gép. Majd két hét után ezt a fotót kaptuk:

Teherautóra kerül az E-Backs ASH208 hőszivattyú, és elindították a kikötő felé… →

A tengeri szállítást, a vámkezelést és a teniszcsarnokhoz történő belföldi fuvarozást a BOXLINE UCL csoport hazai részlege végezte. Gyorsan, hozzáértéssel és segítő hozzáállással. Ezúton is nagyon köszönjük!

Az ASH208 hőszivattyút Shenzhen-Yantian (Kína) kikötőben tették hajóra április 2-án, és május 20-án érkezett Koperbe (Szlovénia). 

Budapestre, a Kén utai raktár és vám területre május 25-én érkezett, ahol az adminisztrációs munkák, valamint a költségek megfizetése után következett a helyszínre történő szállítás.

Teniszcsarnok fűtése …
abban az esetben valósítható meg, ha a szerkezet építés kész, állnak a falak, kész a födém és az aljzat.

Teniszcsarnok fűtése

Építési, épületgépészeti szerelési munkák

Teniszcsarnok alapozás
Teniszcsarnok vázszerkezet

Nehezen hihető, de itt rövidesen egy tenisz csarnok fog állni.
Elkészültek a pillérek alapjai, a sávalapok, és készül az aszfalt aljzat, speciális felületképzéssel. (2022.06.10.)

Még nem telt el kettő hét, de már áll a teniszcsarnok vázszerkezete. Még néhány nap, és felkerül rá a ponyva.

Addig is néhány kép a szerkezetállítás utáni állapotról

Teniszsátor vázszerkezet

Mivel a beruházás további része rengeteg energiát vont el a kivitelezőtől, a hőszivattyús munkákra kevesebb idő maradt. Aztán persze felpörögtek az események, hiszen leesett az első hó és a teniszsátor téli működtetéshez elengedhetetlen lett a fűtés kialakítása, 

Innentől Krizsán Károlyra és csapatára lett szükség, akik a lehető leggyorsabban helyére tették a hőszivattyút, valamint a puffer tartályt, a Wilo keringető szivattyúkat, stb…

Hőszivattyú hidraulika
Teniszsátor fűtése

A kültéri feladatokkal párhuzamosan folytak a csarnok – téli fűtését és nyári hűtését – biztosító hőlégbefúvók felszerelési munkái.

Hőlégbefúvók
Action Clima Hőlégbefúvók
Ipari hőszivattyú hidraulika
Ipari hőszivattyú hidraulikája
E-Backs Ipari hőszivattyú hidraulika
E-Backs Ipari hőszivattyú hidraulikája

A villanyszerelési munkákban rendkívüli segítséget nyújtott Presteny Károly, aki a hőszivattyúhoz tartozó nagyfeszültségi munkákat végezte: kábelek elhelyezése, hőszivattyú és keringető szivattyúk bekötése, stb…

És közben szépen hull a hó…

Természetesen nem ment minden simán.
Csak a kültéren találtak helyet (a hőszivattyú mellett) a hidraulikai blokknak. 2000 literes kuffertároló, 200 literes tanulási tartály, valamint 2 db 50 m3/óra folyadékszállításra képes Wilo szivattyú tartozik ide az elzáró pillangó szelepekkel..
Sajnos a gépészeti blokkot védő kicsi ház nem épült meg időben. A sátorba kellett a melegvíz, az eső és a hó meg tönkretette a keringető szivattyúkat. 
Sajnos a csere sok pénzbe került…

Teniszsátor télen

E-Backs ASH208 adatlap

ASH208 adatlap

További technikai segítség az ASH208 típusú hőszivattyúk telepítéséhez:

Elektromos betápkábel mérete,
ha az elektromos osztószekrény és a hőszivattyú között kevesebb mint 10 méterre van:
Réz, 3 x 35 mm2 fázis kábel, valamint a  földelés és nulla részére 2 x 16 mm2 réz kábelt kell előkészíteni.

Amennyiben nagyobb a távolság, akkor 3 x 50 mm2 fázis kábel, valamint a  földelés és nulla részére 2 x 16 mm2 kábel kell.

További segítség: Tel.: 0036 20 268-9757

Vissza a Referenciák oldalra.