Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Az MD30D levegő-víz hőszivattyú 12 kW teljesítménye elégséges egy jól szigetelt és jó hőtartó képességű 100 m2 es lakás fűtésére abban az esetben, ha sugárzó felületfűtéssel padló- és falfűtés, esetleg Fan Coil fűtőberendezéssel rendelkezik.

Hőszivattyú, amit kb. 100 m2-es családi házakhoz ajánlunk. Olcsó, megbízható, biztonságos.

A fűtés biztosítása (MD30D) mellett lehetőség van a HMV „háztartási meleg víz” elkészítésére is (MD30D/2) hőszivattyúval. Ebben az esetben két bevált megoldást alkalmazhatunk:
1.) egy 500 literes két hőcserélős (szigetelt) puffertartály mellé egy HMV tároló csatlakozik a rendszerhez.
2.) kombi puffertartály esetén egy megfelelően méretezett belső hőcserélő átfolyó rendszerben biztosítja a HMV-t.

Ha hűteni is kell a hőszivattyúval akkor az MD30D Trinity hőszivattyút ajánljuk, egy fűtési-hűtési puffertartály és egy indirekt HMV tárolóval. Hűtésre a falfűtésre is használt sugárzó felületet, a mennyezetre „tekert” csöveket, vagy Fan Coil-okat ajánljuk

(A puffertartályba épített 3 – 4 kW-os elektromos fűtőbetét „rásegítésével” az MD30D nagyobb, 130-140 m2-es házat is képes felfűteni. Az elektromos fűtőbetét csak – az egyébként ritka – nagyon hideg napokon „segít” a hőszivattyúnak.)

MD30D levegő-víz hőszivattyú

Az energiatanusítás szerint az MD30D levegő víz hőszivattyú az egészen kiváló A+ igazolást kapta, mind 35 C, mind 55 C fokos víznél. Az MD30D hőszivattyú zajterhelése mindössze 54 dB, (összehasonlításként Budapest utcáinak döntő részén 65 – 75 dB a za)j. →

MD30D levegő-víz hőszivattyú adatlap

MD30D hőszivattyú adatlap
MD30D energia tanúsítás

A Meeting MD30D levegő-víz hőszivattyú egy statikus scroll hőszivattyú teljesítményszabályozás nélkül, maximális teljesítménye 12 KW.
Egyszerű vezérléssel rendelkezik, amelyet a fűtendő épületen belül kell felszerelni Ezen állítható be az elvárt hőmérséklet. (A hőszivattyú bekapcsol, és addig működik, amíg a puffer tartályban el nem éri a beállított hőmérsékletet.)

Az MD30D hőszivattyú fűt és hűt.
Ha fűtésre, hűtésre és használati melegvízkészctése is feladat, akkor a „Trinity” változatot kell beépíteni!

Az MD30D levegő-víz hőszivattyú teljesítmény diagramja és COP értéke különféle előremenő fűtővíz érték esetén.

MD30D teljesítmény diagram
MD30D hőszivattyú COP értéke

Az MD30D levegő-víz hőszivattyú Copeland Scroll kompresszorral van felszerelve. Ez képezi a hőszivattyú szívét, ezért a legfontosabb alkatrésze. Csak egy hatékony kompresszor működik zavartalanul folyamatos üzemben, és segít csökkenteni a fűtési költségeket.
(A Copeland kompresszorokat tartósságuk és hatékonyságuk jellemzi, több millió hűtőgépbe szerelik be őket, mint például hőszivattyúk és légkondicionáló rendszerek.)

MD30D levegő-víz hőszivattyú méretek

MD30D hőszivattyú mérete

A Meeting hőszivattyúk forgalmazását befejeztük (az ON/OFF technológiájú hőszivattyúk 2021-óta nem kaphatnak hőszivattyús tarifát), helyette ajánljuk a

POWER WORLD lakossági inverteres hőszivattyúkat 8- 35 kW között