Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

A melegvíz készitő hőszivattyú

75%-kal kevesebb elektromos áramot használ, mint egy hagyományos villanybojler.
Mivel a hőszivattyú elvén működik. A lakás kevésbé eldugott helyére is beépíthető, csendes, esztétikus. Használati melegvíz készítésére alkalmas, fűteni nem lehet vele.

Vízmelegítés, szellőztetés, légkondicionálás, páramentesítés egy készülékben
(Jelenleg nem forgalmazzuk!)

Amennyi melegvizet egy villanybojler 1 kW villamos energiából készít el, azt a melegvíz készítő hőszivattyú a negyedéből előállítja.
Az elv lényege, hogy kompresszor segítségével és a külső levegő beszívásával a fűtőközeg hőmérsékletét 15 fokról 85 fokra emeljük, és egy hőcserélőn keresztül átadjuk ezt az energiát a használati melegvíznek. A hőszivattyú hatásfokát az úgynevezett „jóságfok” határozza meg, ami azt jelenti, hogy az egységnyi elektromos energiát a külső levegő hőmérséklet felhasználásával hogyan tudjuk átalakítani hőenergiává.

Melegvíz készítés hőszivattyúval

A Meeting használati melegvíz hőszivattyú jósági foka (COP érték): akár 3,5 is lehet. Minél magasabb a beszívott külső levegő hőmérséklete, annál nagyobb a jósági fok. Viszont -15 Celsius fokig is megbízhatóan működik, mint hőszivattyú. Ennél alacsonyabb beszívott levegőnél viszont csak villanybojlerként használható. A készülékhez HŐSZIVATTYÚSvagy GEO tarifa igényelhető, ami még tovább csökkenti a felhasznált elektromos áram árát, így lesz igazán olcsó a melegvíz előállítása.

A hőszivattyúk űrtartalma 200 és 300 liter, a melegvíz speciális tűzzománc tartályban készül. Kiváló a hőszigetelése, és aktív anód felügyeli a korrózióvédelmet.

CP200L2 és CP300L1 melegvíz készítő hőszivattyú adatlapja:

Gyártó:Free Energy / Meeting 
ModellCP200L2CP300L1
Hőmérséklet:55 Grad Celsius55 Grad Celsius
Max előremenő hőmérséklet:60 Grad Celsius60 Grad Celsius
Tápegység:220V / 50Hz220V / 50Hz
Kompresszorok száma, típusa:1, Scroll1, Scroll
Hűtőközeg:R 417AR 417A
Hűtőközeg-mennyiség:1 kg1 kg
Térfogatáram max:450 m³/h430 m³/h
Fűtés hőszivattyú Max:2,6 KW2,76 KW
Áramfelvétel hőszivattyú0,81 KW0,86 KW
Maximális hőteljesítmény:4,1 KW4,1 KW
Fogyasztás Maximum:2,3 KW2,3 KW
COP:3,213,43
Üzemi hőmérséklet C:-15 / 45-15 / 45
Vízellátás:3/4″3/4″
Méretek:1700 x 650 mm1900 x 650 mm
szigetelés:60 mm PUR60 mm PUR
Teljes hőcserélő felületet: 0,8 m²
Nyomás ellenállás hőcserélő: 30 Bar
Nyomás ellenállás puffer:9 Bar9 Bar
Anyag:Kórlemez (SUS304 – 2B)
Hőcserélő anyaga: Réz
Nettó tömeg:  73kg88 kg
Zajszint (r = 10m):49 Db(a)49 Db(a)
garancia:

2 év

 2 év

Melegvíz készítő hőszivattyú. GYIK!

Hova telepíthető a melegvíz készítő hőszivattyú, külső vagy beltéri helyre?

Ez a típusú hőszivattyú alapvetően beltéri felhasználásra készül, beépítése is beltéren javasolt. Házon kívül csak akkor lehetséges, ha a hőszivattyú védve van (például az eső a hó és a jég). Lehet tenni pincébe, garázsba, tetőtérbe (figyelni kell a födém terhelhetőségére. A hőszivattyú kapcsolható légcsatornákhoz, amely „összeszedi” a lakás hőjét.

Mi szükséges hozzá, hogy működhessen a melegvíz készítő hőszivattyú?

Ebben a hőszivattyúban benne van minden. A hőtermelő egység és a hőtároló is. Ahhoz, hogy elkészítse a melegvizet, mindössze be kell állítani a kívánt vízhőmérsékletet, és automatikusan elkészíti azt a hőszivattyú.
Csatlakoztatni kell a melegvíz hálózatra, külön elektromos biztosítékot kell felszerelni hozzá. Figyeli a víz keménységét, és figyelmezteti a felhasználót, ha elérkezett a szerviz ideje. 
Mindezek kiolvashatóak a használati kézikönyvből.

Mennyire megbízható a hőszivattyú és az alkatrészellátás?

A Meeting hőszivattyúkat 2010 óta ismerjük és forgalmazzuk. A meghibásodások száma csekély, az alkatrész ellátás folyamatos, állandóan biztosítva van. Beszerelése egyszerű, a karbantartást szakemberekre kell bízni.

Napkollektor, vagy melegvíz előállító hőszivattyú?

Véleményünk szerint a melegvíz előállító hőszivattyú a jobb beruházás, mert éjjel-nappal, télen-nyáron biztosítja a háztartás melegvizét, karbantartása egyszerűbb. (De a napkollektor üzemeltetése olcsóbb.)