Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

A hőszivattyúkhoz feltételesen, a napkollektorokhoz szívesen ajánlott a puffer tartály a tartályban a német gyártó által készített PTS500-1500 és PTS-1W-500-1500 sorozatszámú „kombi pufferartály”, illetve „tartály a tartályban + hőcserélővel” rendszerű szigetelt melegvíz tároló és HMV-t a rendszerben biztosító egység.

Puffer tartály a tartályban Németországból

Minőségi termékek, Németországban gyártott, cégünk által is forgalmazott tartályok. A műszaki helyiségben a tartály a tartályban variációja nagyon előnyös. Helymegtakarítást jelent, és a szerelési összeköttetések nagyon egyszerűek. Kettős funkció egyetlen hengerben! A melegvíz-tartály be van építve a fűtéshez szükséges pufferbe. Ez a modell, vagy még pontosabban mondva, ez a kombináció sok helyet takarít meg a fűtőhelyiségben. További nagy előnye az, hogy sok különálló fűtő- és melegvíz-rendszerben használt szerelvényt eltávolítanak. Az ilyen típusú tartályok alkalmazása univerzális. A melegvíz tartály a puffer belsejébe van beépítve. Ez a puffer belsejében található kettős zománcozott edény, az úgynevezett használati melegvíz tartály, fel van szerelve egy anóddal, amely a tartály belsejében található, és ezáltal a puffer tartály élettartama nagyon hosszú.

Puffer, tartály a tartályban

Ennek a puffer tartály a tartályban -nak nevezett kombinált tárolótartály használata során a fűtési puffer melegíti fel a tartályban levő kisebb HMV tartályt, így készíti egyidőben a fűtési melegvízzel a háztartási melegvizat. A tárolótartály belsejében levő tárolt fűtővíz és a kazán közötti speciális hőcserélő nélkül a hőátadás azonnali Így a fűtő víz hőmérséklete automatikusan átkerül a zománcozott kazán vízébe. A kazán belsejében lévő ivóvíz csak ezzel a hőátadással melegszik fel, amelyet természetes módon és egyéb kiegészítők nélkül hajtanak végre. A fűtőtest melegíthető egy klasszikus fűtőforrásból, például fa kazánból, pelletből, kandallóból vagy hőszivattyúból. (Hátránya, hogy nyáron a HMV érdekében az egész tartályt fűteni kell.)

Tartály a tartályban adatok

A PTS-1W kombi tárolótartály nagyon magas felületű hőcserélővel (tekercsel) rendelkezik, és sikeresen használható napenergia hasznosításra. A GREEN LINE hőszigetelés levehető, a vastagsága 120 mm. Ezen a szigetelésen egy rendkívül ellenálló cipzár felvitele 5 mm vastag ezüst színű RAL 9006-al. A puffer alja és fedele 100 mm-es szigeteléssel van ellátva. Az ilyen típusú tárolók kiaknázásának klasszikus példája egy fakazán és egy napkollektor berendezés. A beépített kazánnal ez a kazán helymegtakarítást és kisebb hatékonysági veszteségeket eredményez. A puffer több fűtési rendszer kombinálására szolgál. A csatlakozások sokfélesége lehetővé teszi a termék korlátlan használatát különböző alkalmazásokban.

Függetlenül attól, hogy milyen fűtőberendezés csatlakozik (dízel-, gáz-, pellet- vagy más energiaforrás, pl. hőszivattyú) ez a puffer ideális és nagyon gazdaságos tárolóedény. Különösen alkalmas napelemes rendszerekhez. Műszaki adatok eléréséhez kérjük, kattintson ide

Puffer tartály a tartályban PTS-1W kombi tárolótartály

Figyelem!
Ezt a tartályt – az évek során szerzett tapasztalataink alapján – már nem ajánljuk! Több oka is van:

  • hűtés esetén – HMV tartályként – nem tud melegvizet készíteni
  • nyári melegvíz igény esetén a teljes „köpeny vizet” fel kell melegíteni, teljesen feleslegesen.

Amennyiben fűtés – hűtés – és HMV készítés a feladat, akkor a Westech 3 az 1-ben kombi tartály növelt hőcserélővel a megoldás!