Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Napkollektor túlmelegedés elleni védelem

Akinek napkollektor készíti a melegvizet, biztosan találkozott már azzal, hogy a túlfűtött rendszeréből a biztonsági szelepen keresztül forró gőz szabadul ki. Ez akár veszélyes is lehet, mert egy biztonsági szelep meghibásodása esetén a puffertartály is tönkre mehet. Ráadásul pazarló! Mostantól viszont egy biztonságos megoldást kínálunk napkollektoros rendszerekhez. Védelmi rendszer a napkollektoros berendezésekhez

Napkollektor túlmelegedése elleni védelem:

a napenergia-berendezések túlmelegedésének elkerülése és védelme érdekében cégünk hűtőberendezést kínál, amely könnyen összeállítható, hogy megakadályozza a napkollektoros berendezések túlmelegedését. A rendszer egy ventilátorral ellátott fűtő-hűtő berendezést, valamint a kazánra vagy pufferre szerelhető merülő termosztátot tartalmaz, amely a kazán hőmérsékletétől függően be- és kikapcsolja a ventilátort.

Hírek túlmelegedés
Napkollektor hűtő, túlmelegedés elleni védelem

Íme a hűtőrendszer, amely megakadályozza a napenergia-berendezések túlmelegedését vagy más szóval a napekollektoros rendszerek túlmelegedését.

Probléma akkor kezdődik, mikor nyári nagy melegben,  vagy amikor a napkollektoros rendszer több forró vizet termel, mint amennyit elhasználunk. Ilyenkor ajánlott, hogy a melegvizet biztosító rendszert megvédjük a túlmelegedéstől. Emellett persze azt szeretnénk, hogy mindig rendelkezésünkre álljon a szükséges melegvíz.

Mikor a melegvizet nem használjuk, a rendszerben nem kering az egyre forróbb víz, és ez akár a puffertartály szétfeszítéséhet vezethet (persze néhány alkatrész meghibásodása azért kell ehhez.) Ám az sem sokkal jobb, ha a biztonsági szelepen a forró vizet (vagy akár gőzt) a szabadba eresztjük. (A szétfröccsenő forró víz is súlyos balesetet okozhat.)

Mi a praktikus megoldás? Ráadásul ami utólag is olcsón beépíthető?

Itt egy séma, hogy is néz ez ki a gyakorlatban →

Védelem a napkollektor elemek túlmelegedése ellen.

A napenergia-berendezések túlmelegedésének elkerülése és védelme érdekében cégünk könnyen szerelhető hűtőrendszert kínál a napenergia-berendezések túlmelegedésének megakadályozására. A rendszer ventilátorral és ventilátoros hűtőberendezéssel van ellátva, valamint a pufferre szerelt merülő termosztátot is tartalmazza, amely a puffer hőmérsékletétől függően be- és kikapcsolja a ventilátort.

Napkollektorok túlmelegedése elleni védelem
Napkollektor túlmelegedés elleni védelem beépítési vázlat

Napkollektor túlmelegedés elleni védelem

Ez egy speciális hűtőrendszer, amely megvédi a napenergiát a túlmelegedéstől. A napelemek túlmelegedésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a cégünk által tesztelt védelmi rendszert használja 100% -os pozitív eredményekkel. Ez egy hűtőventilátor, amelyet egy merülő termosztát vezérel. Ez a termosztát gondoskodik arról, hogy erős napsütés és hőtermelés esetén ne essen kár a melegvizes rendszerben.

Ez a napvédő rendszer túlmelegedés elleni védelme vevőbarát áron vásárolható meg cégünktől. Egyben megvásárolható a vezérlő merülő termosztát is. Cégünk az egyetlen olyan cég Magyarországon, amely védelmi rendszert biztosít a naprendszerek túlmelegedésének elkerülésére. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk! Megoldásaink minden típusú és méretű napenergiával rendelkeznek.

Napkollektor hűtő adatlap:

Terméknév: Radiátor ventilátorral 34W
Folyadék áramlási kapacitás: 60 L / perc
Burkolat: alumínium
Csatlakozások: 3/4″ belső menet.
Maximális üzemi nyomás: 20 bar
Hűtési teljesítmény: delta T 40°C: 1500Kcal/óra
Hálózati csatlakozás: 230V 50Hz,
Tömeg: 4,5 kg
Méretek: L= 266 mm, H= 120 mm, H= 185 mm
Alkalmazások: Hűtő napkollektoros rendszerek
Teljes garancia: 2 év
A merülő termosztát nincs az árban!