Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Napkollektor 100% napenergia. Semmi gáz!

WT-B58 vákuumcsöves napkollektor

A Westech gyártó háztartási melegvíz és fűtés panelei a cég által sikeresen forgalmazott napkollektorok.
A termikus vákuumcsövekkel ellátott kollektorok a hőátalakítón keresztül működnek a rendszerben, így magas abszorpciós hőmérsékletet és hatalmas hatékonyságot érnek el még a Nap alacsony sugárzás esetén is.

Az ilyen szolárberendezések különösen a kora tavaszi és késő őszi időszakokban értékelhetők, a melegvíz előkészítése mellett, és hozzájárulhatnak a helyiségek fűtéséhez, („fűtési hozzájárulásnak” hívjuk). Formatervezett, a WT-B58 sorozaton kívül különösen lenyűgöz az alacsony telepítési és karbantartási költségek. A Westech vákuumcsövek ellenállnak a külső időjárási tényezőknek.

Vákuumcsöves napkollektor
WT-B58 vákuumcsöves napkollektor

Figyelemre méltó az a tény, hogy a Westech napelemek egyszerű felszerelése mellett az abszorbens felületeket 58 mm átmérőjű átlátszó cső védi. A Westech vákuumcsövek felhasználástól függően akár 30-35 évig is tartanak. A 10 éves garancia az üvegcsövekre és a belső vákuumra vonatkozik. A kivételes minőség bizonyítását a két üvegcső közötti vákuum tízéves garanciája adja. A különféle létező modellek miatt a csövek számára és az abszorbens felületre utalunk, így a kollektorok felületeit készíthetjük 1,5 és 5 m2 között. A megvásárolt kollektorok tartalmazzák a szerelési keretet.

Westech napkollektor
Napkollektor méretek

Napkollektor Westech solar

A Westech Solar napkollektorok építéséhez felhasznált anyagok a legmagasabb minőségű, korrózióállóak, garantálják a magas működési megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. A két koncentrikus üvegcsőben levő hőcső egy speciális minőségű réz hőelnyelő, amelyen keresztül egy speciális folyadék kering, és amely mindössze 20 ° C hőmérsékleten megkezdi a párolgási folyamatot. Ez a rézrúd hőenergiát továbbítja a borszilikát üvegcsövekből a napelem kollektorba. Fontos megjegyezni, hogy a zárt hidraulikus körből származó napenergia fagyálló nem jut a csövekbe, hanem csak a napelem kollektorán halad át, ahol csak a hőátadást hajtják végre. A fűtött glikol tovább áramlik a fűtő helyiségben lévő puffer tartályhoz. Így a hidraulikus kör zárt, és glikollal van feltöltve.

A kollektorok ellenálló képességét egy erre a célra kialakított laboratóriumban tesztelték. A teszt eredménye pozitív volt, és elmondhatjuk, hogy a minőségi vákuumcsövekkel ellátott panelek 25 mm-ig ellenállnak a jégesőnek. Európai hitelesítési előírások: EN12975, Solar Keymark, SPF Svájc, BAFA Németország stb. bizonyítékot szolgáltat a Westech napkollektorok kivételes minőségéről. Ezek a vizsgálati dokumentumok tízéves garanciát adnak az üvegcsövek vákuumára és 5 év garanciát a kiegészítőkre. A meglévő 10, 18, 20, 22, 24 és 30 vákuumcsöves modelleknek köszönhetően a kollektor felülete 1,5 és 5,10 négyzetméter között lehet.

Fontos előnye, hogy a hibás vákuumcsövek cserélhetők anélkül, hogy a napkollektoros rendszert kiürítették volna a fagyállótól, és azt sem kell leüríteni. Ez nagy előnyt jelent mind a telepítők számára, mind a tulajdonosok számára, akik mentesülnek bizonyos kiegészítő díjaktól a napenergia rendszer hidraulikus körének glikollal történő ürítéséért és feltöltéséért.

Napkollektor szerelési segédlet itt 

Napkollektor rendszerek kiegészítői: TacoSol ER SG HE

A TacoSol szivattyúegységek Grundfos Solar UPM3 szivattyúkkal vannak felszerelve, 3 változatban: 1,5-6,0 l / perc; 4,0-16 l / perc; 8,0-28 l / perc. Az EU-ban 2015.08.01-jétől kezdve új szabályok vannak a hagyományos szivattyúk villamosenergia-fogyasztásának csökkentésére, amelyeket nagy hatékonyságú szivattyúk váltanak fel, ideértve a szolárállomások szivattyúegységeit. A német TACONOVA GmbH a napenergia-berendezésekben használt termékekre és alkatrészekre szakosodott vállalat. A TACONOVA ER HE napkollektoros hidraulikus készlet kielégíti a hidraulikarendszer hosszú távú, alacsony villamosenergia-fogyasztású működésének szükségességét. A hidraulikus készlet funkciói: szivattyúzás és az áramlás szabályozása az áramkörben. A maximális visszatérő üzemi hőmérséklet (az a rész, ahol a szivattyú található) 110 ° C, a maximális üzemi nyomás 8 bar. A TacoSol Circ ER HE napenergia-állomáson a hidraulikus áramkör kiegyensúlyozható azáltal is, hogy közvetlenül a szivattyúegységen mérik az áteresztőképességet. A szivattyúegységek fel vannak szerelve egy TacoSetter Inline 130 készülékkel, amely lehetővé teszi az elsődleges áramkörben keringő folyadék mennyiségének beállítását. Napelemes panelek.

Irányító központ

Napkollektor rendszerek II.

A napelemes vezérlővel kombinálva a panelen (kollektorban) felmelegített napenergia folyadékot a napenergia állomáson továbbítják egy hőcserélőn keresztül a tárolótartályban a víz melegítéséhez vagy ivásához. A beépített TacoSetter Inline 130 kiegyensúlyozó készülékkel a térfogatáram a kollektor vagy a hőcserélő kimenetéhez igazítható és ellenőrizhető. Az áramlásmérés a TacoSetter úszó elvén alapul. A beállítást egy csavarhúzóval kell elvégezni, közvetlenül a tapadókorong beállító csavarján. Az áramlási leolvasási jel a lebegő test alsó széle. A napkollektoros rendszer hatékony működése csak akkor jelentkezik, ha gyakran légteleníti a rendszert (elválasztja a levegőt a rendszertől), és változó HE sebességű szivattyúkat használ.

Ha a Grundfos ER-HE recirkulációs szivattyú hidraulikusan kiegyensúlyozott, akkor az optimális hőátadást biztosít a napkollektorok mezőjéről a tároló kazánra vagy pufferre. A szolárrendszer működését negatívan befolyásolhatja, és a hőátadás veszteséges lesz, ezen intelligens vezérlőrendszer nélkül. A napkollektorokat csak egyenesen kell felszerelni. Az összeszerelés nagyon egyszerű, és egy személy is elvégezheti azt. A napkollektorba integrált biztonsági csoport biztosítja a hidraulikus rendszer megfelelő működését. A szivattyú hőmérsékleti hőmérővel rendelkezik. A vezérlőberendezések pontossága +/- 10%. a mért értékből. A szivattyú alkatrészei rozsdamentes acélból és műanyagból készülnek. A tömítések speciális anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek. GRUNDFOS Solar UPM3 recirkulációs szivattyú, 3 változatban: 1,5-6,0 l / perc; 4,0-16 l / perc; 8,0-28 l / perc. Sárgaréz és borszilikát áramlásmérő, azzal a lehetőséggel, hogy a folyadék áramlását (sebességét) beállítsák a rendszerben.

Steca és Westech napelemes vezérlés

A Steca vagy a Westech elektronikus vezérlők vagy vezérlők kiváló minőségű és megbízható német termékek. A sokszínű választék lehetővé teszi a különböző konfigurációkban lévő napenergia-berendezések szükséges műszaki felügyeletét és vezérlését. Segítünk Önnek segíteni ezekben a műszaki összeszerelési rendszerekben, hogy megszerezzük a telepítés ideális automatizálását. Az automatizálások a gép prospektusát lefordítják a RO nyelvre. Napelemes vezérlő.

Az alábbi táblázatban bemutatott automatizálás kifejezetten különféle méretű és konfigurációjú napenergiával működő berendezések számára készült. Ezeket a rendszereket használati melegvíz melegítésére vagy a helyiség melegítéséhez használják. A napsugárzás hővel történő átalakulására a hőelektromos panel kollektorában kerül sor. A napelemes hőgyűjtőből származó hőenergiát tovább továbbítják a tárolókazánokhoz egy szivattyúval, amelyet ez a napelemes vezérlő folyamatosan támogat. Nem csak nyáron, hanem az átmeneti időszakban is, a napkollektoros berendezés hőenergiát termel.

Télen a napenergia-rendszer is meleg vizet szolgáltat, és csak napos napokon. (Nap fogakkal!) Télen fagyálló víz-glikol keveréket (-28 ° C) használnak a napenergia körből, és a telepítés nem fagyhat le. A fejlett, nagy teljesítményű technológia garantálja, hogy a háztartásokban melegvíz-szükséglet nagy részét be lehet fedezni napenergiával.

vezérlés

Napkollektor vezérlés

A Resol gyártja Németországban Westech napelemes automatikákat. A Westech 2T3 vezérlő tehát a Made in Germany termék, mely magas színvonalú és megbízható. A napelemes szabályozó PWM funkcióval rendelkezik minden változó sebességű szivattyú számára. Ezeket az eszközöket sikeresen használják napkollektoros létesítményekben és készen állnak (készen állnak) a rendszerek megfelelő működésére. A vásárolt telepítéstől függően továbbra is Ön választhatja meg az operációs programot. A napkollektorok széles és változatos választéka magában foglalja a különböző konfigurációjú napenergia-berendezések szükséges műszaki felügyeletét és vezérlését. Segítünk Önnek abban az esetben, ha az ajánlásokkal és a műszaki szerelési rendszerekkel szeretné megszerezni az ideális automatizálást. Az általunk bemutatott automatizálás kifejezetten az összes napkollektoros berendezéssel való együttműködésre van tervezve.

Westech vezérlés
Ezeket a rendszereket a használati melegvíz készítésére, vagy a helynek a melegítésére használják, ahol lakik.

A felbontású automatizálásnak legalább 3 PT1000 érzékelője van, amelyek az eszköz csomagolása és az automatizálás árába tartoznak. A napkollektoros létesítmények nagyon fontos eleme a hőátadásra szolgáló recirkulációs szivattyú. Zárt körben működik a paneltől a ház műszaki helyiségében lévő kazánig. Ezek a napelemekben használt recirkulációs szivattyúk lehetnek klasszikus szivattyúk vagy változó sebességű elektronikus szivattyúk. A felbontású automatizálás mindkét szivattyúvariánst vezérelheti, kiegészítő tartozékok nélkül. A napsugárzás hővel történő átalakulására a napelemes kollektor kollektorában kerül sor. A napelemes hőgyűjtőben előállított energia tovább kerül a használati melegvíz kazánokba. Ez a szabályozó folyamatosan segíti a recirkulációs szivattyúval ellátott akkumulációs edényeket.

Nem csak nyáron, hanem az átmeneti időszakban is, a napkollektoros berendezés hőenergiát termel. Télen a napenergia rendszer ugyanolyan jó, és forró vizet biztosít, de sajnos csak napos napokon. (nap fogakkal!) vagy tiszta napokon. Biztosan kellemesen lepni fog, amikor a külső hőmérséklet -20 ° C, és a napenergia rendszer a kazán vízét 50 ° C-ra emeli. A cégünk által forgalmazott rendszereket Solar Installations néven hívják fel, és ezért nagyon fontos, hogy annyi napos nap legyen télen. Napenergiával történő telepítéshez, nyáron és télen egyaránt ajánlott a víz-glikol (fagyálló napfény) keverékét használni, amely fagyálló és nagyon magas hőmérsékleten ellenálljon. A Westech által használt glikol.

A fagypont -28 ° C-on, és a forráspont csak 250 ° C-on, ha a hidraulikus oszlop nyomása 3,5 bar. Ezért kérjük, használja a cégünk által értékesített fagyállót, mivel használatra kész. Ne kockáztassa a Westech fagyálló más fagyállóval való kombinálását. A telepítés során nemkívánatos és nagyon veszélyes kémiai reakciók fordulhatnak elő.A fejlett, nagy teljesítményű technológia garantálja, hogy az otthoni melegvíz nagy részét napenergiával lehet befedni.

Megújult a napkollektor kínálatunk, de megtartottuk a régi adatokat is. Alább a 2019 előtti adatokat és termékeinket olvashatják!

Melegvíz a Naptól! Napkollektoros rendszerek.

A napkollektor melegvizet készít. Figyelem! A napkollektor nem = napelem.

Napkollektor azért, hogy a melegvíz olcsóbb legyen! 

A napkollektor nem telepíthető mindenhova és minden célra gazdaságosan.

DE! Elkészíti és biztosítja a napkollektor a háztartások éves melegvíz igényének 80-85%-át, minimális elektromos áram felhasználásával. Ezt a járulékos energiaköltséget is leveheti a vállunkról a jól méretezett napelem rendszer, a közeljövő keresett terméke. (Vákumcsöves és síkkolektor a napenergia befogására, melegvíz készítés nyitott- és zárt rendszerrel.)

A JIXIANG napkollektor tulajdonságai

(azon kívül, hogy kiváló minőségű és olcsó): házilag összeszerelhető, kis helyigény, könnyen telepíthető, nagyon kevés villamos energia felhasználás

A napkollektor alkalmazási területei: családi házak, kisebb társasházak felső emeletei, nyaralók, hétvégi házak, műhelyek,kempingek, garázsok. A napkollektor előnye, az egyszerű összeszerelés, és hogy szerelésekor nem kell keringető szivattyú és vezérlés is szükségtelen. A napkollektor csövekben és a fölé elhelyezett tartályban a melegvíz szabadon kering a gravitáció segítségével! (Ehhez kapcsolódik talán az egyetlen probléma ennél a gravitációs napkollektor rendszernél: a felhasználási helyhez viszonylag közel kell telepíteni!) Ideális a déli-délnyugati tájolással való elhelyezése a vákuumcsöves napkollektornak (pl. talajra, lapos tetőre) 40-50°-os dőlésszöggel, a szállított csomagban ehhez a szerelvények megtalálhatóak, de „ferde” tetőre is beépíthető.

integrált napkollektor tartály

Napkollektor vásárlás előtt kérje szakembereink tanácsait, szívesen segítünk!

Zárt rendszerű (nyomás alatti, túlnyomásos) napkollektor:Magyarországon gazdaságosan az egész éves szükségletet tekintve kb. 70%-os melegvíz előállítás érhető el a Nap erejével. Ez az adat tapasztalati méréseken és gazdaságossági számításokon alapul. A napenergiával nyert melegvíz-ellátás sohasem lesz folyamatos. Nyáron is vannak borúsabb, hűvösebb napok, télen pedig átlagosan kevesebb a napsütéses napok száma, sokkal rövidebbek a nappalok, kisebb a Nap ereje (alacsonyabb szögből süt a Nap).
Kiegészítő fűtésre tehát mindenképpen szükség van a folyamatos, zavartalan melegvíz-ellátás érdekében. Ez történhet alacsony hőmérsékletű kazánnal vagy elektromos fűtőbetéttel.
Az általunk forgalmazott rendszerekben a kisegítő fűtéshez minden esetben elektromos energia szükséges

Napkollektor Petőháza

Az alacsony hőmérsékletű kazánnal történő kiegészítő fűtés esetén olyan tartályra van szükség, melybe két egymástól független hőcserélő van beépítve, az egyik a napkollektor, a másik a kazán hőjét fogadja. Ekkor természetesen a vezérlő elektronika is bonyolultabb. Ilyen két hőcserélős tartályt kell alkalmazni alacsony hőmérsékletű fűtés napkollektoros fűtésrásegítésénél is. Mindig az alsó hőcserélőre kell kapcsolni a napkollektort, a felsőre pedig a kazánt.

A vezérlő elektronika gondoskodik róla, hogy a kazán csak akkor kapcsoljon be, ha a napkollektorból nem gyűlt össze elegendő hőmennyiség.
Napkollektor rendszer

Ilyen egy jó alternatív megoldás.
A fent leírt zárt rendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen a rendszert nyomás alatt tartani és légteleníteni. A fellépő magas hőmérsékletek miatt (nyáron akár 160°C is lehet a napkollektor hőmérséklete!) a légtelenítő szelepet nem szabad automata üzemmódban működtetni, mindig a légtelenítés idején néhány percre szabad csak kinyitni. 

A tágulási tartályt és a keringető szivattyút pedig a rendszer legmélyebb, leghidegebb pontján kell elhelyezni a rendszerhez mellékelt telepítési útmutató figyelembe vételével. A rendszer karbantartási munkálataihoz tartozik még a fagyálló folyadék fagyáspontjának az ellenőrzése, szükség esetén újbóli beállítása minden ősszel. (Megújuló energiát használ, energiatakarékos.)

Családi házak vízmelegítésén és fűtésén kívül, a napkollektorok nagyobb létesítmények (motel, sport létesítmények, társasházak, stb.) esetén is használhatóak. Plusz vákuumcső rendelhető. HMV (háztartási meleg víz) előállításának ismert, kedvelt berendezése a napkollektor. Fűtésre nem, vagy csak fenntartásokkal ajánljuk! Mint a síkkolektort.

Rövid információ egy elégedett vevőtől a gravitációs napkollektorról:

Nekünk ez a napkollektor rendszer van felszerelve! Nyáron mindent meleg vízzel csinálok ( főzés, befőzés) de nem győzöm kihasználni a vizet. A szabadesés nagyon jó mert így sok vizet takarítunk meg mivel a nyomás nem olyan nagy de a fürdéshez is elegendő.

Amikor sokáig elvolt borulva (4-5 nap) akkor csak 35-40 fokos volt a víz, az ultraibolya sugarak borús időbe ennyire képesek felmelegíteni.
2009 őszén elfelejtettük a vizet leengedni és belefagyott a lejövő vízcsőbe, decemberbe mikor elég enyhe volt az idő és a nap is sütögetett kiolvadt és letudtuk engedni, egészen felmelegedett a víz a tartályba.

Mindenkinek nagyon ajánlom, a befektetés 2-3 év alatt teljesen megtérül és most amit önök ajánlanak majdnem a fele ár mint amiért mi csináltattuk. A teljes költsége szereléssel együtt 190 ezer volt. Most gondolkodunk az energia kiváltásán és a fűtésen!! Szép napot kívánok! Matécsik József (2011.01.30.)

Napkollektor szerelési vázlatrajz
Egy kis technikai és számítási segédlet, hogy könnyebb legyen a döntés: érdemes napkollektoros rendszert kialakítani:

(Tájékoztató információ a Naplopó Kft honlapjáról. Köszönjük!)

Magyarország adottságai mellett átlagos használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszert alapul véve elérhető éves 55-65%-os szoláris részarány. Ekkor a kollektoros rendszer éves hatásfoka 35-40%. Vagyis a napkollektorok az érkező napsugárzás 35-40%-át hasznosítani tudják. Hazánkban 1 m2 déli tájolású és 45° körüli dőlésszögű felületre a tudástás napsugárzásról szóló cikke szerint megközelítőleg 1370 kWh energia érkezik a Napból. Az éves hatásfok figyelembevételével kollektorokkal ebből átlagos esetben 550 kWh/m2, jobb kihasználtság esetén pedig akár 600-650 kWh/m2 is előállítható.

Napkollektor hasznosulás

Az érkező és a hasznosítható napsugárzás átlagos napi mennyisége havi bontásban az 5. ábrán látható. 1 m2 megközelítőleg déli tájolású és 45° körüli dőlésű felületre a nyári hónapokban naponta több mint 5 kWh hőmennyiség érkezik, és ebből napkollektorokkal 2-3 kWh hőmennyiséget tudunk hasznosítani. Vagyis – hogy kézzelfoghatóbb legyen ez az adat – 1 m2 napkollektorral nyáron napi 50-60 liter vizet tudunk felmelegíteni 50°C-ra. De látható az ábrából az is, hogy a jó minőségű napkollektoros rendszerek nem csak nyáron, hanem – bár természetesen kisebb mértékben – a téli félévben is alkalmasak hőtermelésre. Bár decemberben és januárban a hasznosítható napenergia viszonylag kevés, március-áprilisban, illetve szeptember-októberben már 1,5-2 kWh/m2 hőmennyiséget tudunk napkollektorral előállítani.

Figyelem!napkollektor nem azonos a napelemmel! A napelemmel kapcsolatos rövid ismertetés itt:→