Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

2 db Meeting MD100D hőszivattyú

Napelemeket és hőszivattyúkat a tanyavilágba (is)! 

Mivel nincs gáz még a környéken sem, felmerült a kérdés, pellet kazán, vagy hőszivattyú. Aztán a tulajdonos úgy döntött, legyen mindkettő.

A vendégházként is működő családi tanyaház elektromos ellátását napelemek biztosítják.

A fűtésről és a hűtésről az év nagy részében (a család részére) a 2 db 36 kW-os Meeting MD100D hőszivattyú gondoskodik. Mikor beköszönt a vendégszezon, és a teljes majd 1200 m2-es lakótér minden szobája foglalt, akkor begyújtanak a pellet kazánba is, és 2 db 2000 literes puffertárolón keresztül biztosítják minden szobában a meleget és melegvízet.
A nyári hűtést a hőszivattyúkra bízták kizárólag, nagyon helyesen.

2 db MD100D hőszivattyú

MD100D hőszivattyú gyári leírás

A Meeting MD100D levegő-víz hőszivattyú egy statikus scroll hőszivattyú teljesítményszabályozás nélkül, maximális teljesítménye 36 KW. (Ezen a projekten 2 db MD100D dolgozik.)
Egy egyszerű vezérléssel rendelkezik, amelyet a gépész térben kellett felszerelni. Feladata elsősorban a célhőmérséklet beállítása.
A hőszivattyú bekapcsol, és addig működik, amíg a puffertartályban el nem éri a beállított hőmérsékletet. Kikapcsolás után a hőszivattyú csak a hiszterézis (4-5°C) hőmérsékletének csökkenése esetén kapcsol be újra. A beállítási lehetőségekről bővebb információt a kézikönyvben talál.

Meeting MD100D

Ez a hőszivattyú fűteni és hűteni is tud. Ha fűtésre és használativíz-melegítésre is szeretné használni a hőszivattyút, akkor a hőszivattyún kívül szüksége lesz a melegvíz modulra (D2). Ezt külön is le lehet foglalni a fizetési folyamat során. A kiegészítő használati melegvíz modul nélkül a hőszivattyú csak egy tárolótartályt tud működtetni egy célhőmérséklet mellett. 3 utas szelep nem csatlakoztatható. 1000 literes vagy annál nagyobb térfogatú tárolótartályra és töltőszivattyúra van szükség.

Az MD100D két eredeti Copeland Scroll kompresszorral van felszerelve. Ez képezi a hőszivattyú szívét, ezért a legfontosabb alkatrésze. Csak egy hatékony kompresszor működik zavartalanul folyamatos üzemben, és segít csökkenteni a fűtési költségeket. A Copeland kompresszorokat tartósságuk és hatékonyságuk jellemzi, több millió hűtőgépbe szerelik be őket, mint például hőszivattyúk és légkondicionáló rendszerek.

A Meeting MD100D két különálló hűtőkörből áll. A hőszivattyú ezért 18 kW vagy 36 kW teljesítménnyel üzemeltethető. Van egy vezérlő, amely a hőszivattyú mindkét részét vezérli. A két hűtőkör egyike azonban manuálisan is kikapcsolható. Ebben az összefüggésben a megbízhatóság jelentősen megnő, ha a hőszivattyú egy részével probléma adódna, a hőszivattyú tovább tud működni fél kapacitással. Természetesen a két hűtőkör nem egyszerre indul, hanem egymás után. Ez minimálisra csökkenti az indítóáramot, ami az ON/OFF rendszerű hőszivattyúknál szükséges!

Csököly, 2 db MD100D hőszivattyú
Csököly, 2 db Meeting MD100D hőszivattyú