Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Ritka kérés lett teljesítve:

csak hűtse a házat a hőszivattyú!

Meeting MD30D levegő-víz hőszivattyú „alap” változata is tudja a fűtés és hűtés funkciót is.
Most kifejezett kérése volt a családnak, hogy a nyári nagy melegben segítse a ház hűtését a hőszivattyú.

Mivel a mennyezethűtés csövezés elkészült régebben, már csak a rácsatlakozást kellett elkészíteni.
A kazánházi ajtón nem fért be puffertartály, így a tervező döntése az lett, hogy hidrováltón keresztül fogja hűti a házat a berendezés.

Családi lakóház hűtése

Családiház hűtése

Hogyan hűt a hőszivattyú

Levegő-víz hőszivattyúnk teljesen irányváltó hőszivattyúként ismert. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy meleg vizet készít a sugárzó padlórendszerhez, megfordítja a hűtési folyamatot is, hogy hűtött vizet készítsen. De ahelyett, hogy a hűtött vizet a padlón belüli rendszerbe küldené, a levegő-víz hőszivattyú ezt a hideg vizet egy hidraulikus légkezelőben (pl.: Reverso 361 fan coil) keringeti.

A hidraulikus légkezelő lényegében egy hőcserélő és egy ventilátor. A hőcserélő átadja a hőt a lakás levegőjében a hűtött víznek. A légkezelőben lévő most hideg levegőt légkondicionálóként fújják át a légcsatornán. Ezzel a módszerrel élvezheti az egész otthoni kényszerlégkondicionálást.

A víznek átadott hőt visszaszivattyúzzák a hőszivattyúba. Innentől a hőszivattyú lényegében úgy működik, mint egy hűtőszekrény, és hűtőközeg segítségével továbbítja a hőt a külső levegőbe.