Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

HEJCE, PIHENŐHÁZ FŰTÉSE

Hejce, pihenőház fűtése Meeting hőszivattyúval

Miskolci viszonteladónk, egy csendes falu pihenőházába keresett hőszivattyút. A Meeting MD60D on/off rendszerű hőszivattyúra esett a választása.

Hejce község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 60 kilométerre északkeletre található, a Zemplén nyugati lábánál. Kevesebb mint 300 ember lakja, de a környezet lenyűgöző!

Az itt található pihenőházba építettek be a Thermo-Ciklon Kft dolgozói egy 24 kW-os Meeting MD60D levegő-víz hőszivattyút. A Galériában meg lehet nézni, hogy ezen a csodálatos helyen milyen precízen építették ki a hidroblokkot, és kötötték rá a meglevő fűtésre a hőszivattyút. A munkát Vályi Nagy Zsolt kollégái végezték.
A Thermo-Ciklon Kft honlapjának
 elérhetősége:

Hejce pihenőház fűtése

Hejce pihenőház fűtése

Hasznos tipp hőszivattyú telepítése előtt: Készíttesen energia auditot

A levegős hőszivattyúk másképpen működnek, mint a hagyományos fűtési rendszerek, és alacsonyabb hőmérsékleten szállítják a hőt . Lassabban fűtenek.
Ahhoz, hogy a levegős hőszivattyú hatékonyan működjön, a lakásnak hosszú ideig bent kell tartania a hőt ahhoz, hogy a hőmérséklet megfelelően emelkedjen.
Az otthoni energetikai audit /értékelés tehát elengedhetetlen lehet ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a levegős hőszivattyúból.

Az audit során egy képzett technikus felméri otthona energiafelhasználását , megállapítja, hol nem hatékony az otthona , és fejlesztéseket javasol .

Érdekes lehet megtudni, hogy otthona miért nem olyan energiahatékony, mint amilyen lehetne.
Számos viszonylag egyszerű fejlesztés, mint például a légszivárgás tömítése, valamint a falak és mennyezetek szigetelése , nagy változást hozhat a hőszivattyú hatékonyságában, és energiaszámlák alacsony maradjon.
Ha egy otthon energiatakarékosabb, a hőszivattyú hatékonyabban tudja ellátni a feladatát.

Ha levegős hőszivattyú telepítésén gondolkodik, fontolja meg egy energia audit megrendelését, hogy teljes mértékben megértse, milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet kihozza a hőszivattyús rendszerből.
A telepítő ezeket az információkat arra is felhasználhatja, hogy pontosabb árajánlatot készítsen a telepítésről.

Még egy hasznos tipp:

Állítsa be és figyelje a megfelelő rendszernyomást

Ha megérti, hogyan kell leolvasni a nyomásmérőt a levegős hőszivattyús rendszeren, akkor figyelemmel kísérheti a hőszivattyú működését, és segít azonosítani a problémákat, mielőtt azok felmerülnének.

Van egy nyomásmérőnk, amelyet a központi fűtési rendszerünk részeként figyelünk. Ha bármilyen probléma van a rendszer nyomásával, konzultálhatunk szerelőnkkel, mielőtt bármilyen probléma adódna a fűtéssel vagy a melegvízzel.

Tornyosház – Vadászház Facebook oldal

Hejce pihenőház

Hejce, pihenőház fűtése Meeting adatok, gyári leírás

MD60D hőszivattyú fűtési érték görbe

Hejce pihenőház hőszivattyú fűtési görbe

MD60D hőszivattyú COP érték görbe

Hejce pihenőház hőszivattyú COP érték

MEETING MD60D – R417A

A Meeting MD60D levegő-víz hőszivattyú egy statikus scroll hőszivattyú teljesítményszabályozás nélkül, maximális teljesítménye 21 KW.
Egyszerű vezérléssel rendelkezik, amelyet a házon belül kell felszerelni. Mindössze a célhőmérséklet beállítására szolgál (és ellenőrző lekérdezési lehetőséget kínál).
A hőszivattyú bekapcsol, és addig működik, amíg a puffertartályban el nem éri a beállított hőmérsékletet. Kikapcsolás után a hőszivattyú csak a hiszterézis hőmérsékletének túllépése esetén kapcsol be újra. Azaz az a hőmérséklet, amellyel a tárolótartály eltérhet a beállított célhőmérséklettől.

Ez a hőszivattyú fűteni és hűteni is tud.

Az MD60D eredeti Copeland Scroll kompresszorral van felszerelve. Ez képezi a hőszivattyú szívét, ezért a legfontosabb alkatrésze. Csak egy hatékony kompresszor működik zavartalanul folyamatos üzemben, és segít csökkenteni a fűtési költségeket. A Copeland kompresszorokat tartósságuk és hatékonyságuk kimagasló.