Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Meeting hőszivattyú Felcsúton

A 2017-es “Energetikai pályázat“-on elnyert pénzből (kamatmentes hitel, 10% önerő, max. 20 év futamidő) valósította meg a felcsúti megrendelőnk a házának fűtés korszerűsítését.

Az elavult gázkazánt kiváltotta egy Meeting MD60D levegő-víz hőszivattyúval, ami jelenleg a fűtést végzi (később a hűtést is ezzel kívánják megoldani).
Galériába feltöltött képek már az elkészült munkát mutatják, de az igazán nehéz feladatot az SI Energy Group munkatársai végezték.

Megfelelően elkészített anyagot beadni a bankoknak? Na ez nem volt egyszerű!
A folyamatosan változó feltételeknek végül megfelelt a többször átírt pályázati anyag, a Felcsútra telepített Meeting hőszivattyús rendszer, valamint a ház energia ellátását biztosító napelem rendszer is.

Felcsúton sem könnyű mindenkinek az élet

Meeting hőszivattyú Felcsúton

Meeting hőszivattyú Felcsúton?

Ma már nem ilyen címmel tennénk fel a munkánkat a Referenciák oldalra

Az elmúlt években átalakult a hőszivattyús piacon kapható lakossági gépek működési elve.
A “hőskorban” kizárólag ON/OFF rendszerű hőszivattyúk kerültek piacra (ezeknél a kompresszor a teljes működési tartományban azonnal a maximális áramfelvétellel indul).
Ez a technológia ma már csak az ipari gépeknél jellemző, a lakossági hőszivattyúk ingerteres működést biztosítanak. (Segítette az elterjedést, hogy az ON/OFF típusú gépek nem kaphatnak hőszivattyús áramot!)

Amennyiben ma rendelné meg a vevőnk a hőszivattyút, akkor Referenciák között Power World PW050 18 kW-os full inverteres hőszivattyút építenénk be.

Csendesebb, takarékosabb. Egyszerűen az inverteres technológiának köszönhetően, és persze a gyártói munka-minőség fokozatos ellenőrzésének. 

Meeting hőszivattyú Felcsúton és Facebookon.

2018-bn csak egy referencia hely ismertetésének indult a bejegyzés, és a Facebookon is megjelent a bemutató. De sajnos a poszt alatti hozzászólások igazolták, hogy rendkívül megosztott a társadalom.

A megrendelőnknek csak annyi volt a “bűne”, hogy Felcsúton él. A Meeting hőszivattyú pedig még ennyiről sem tehet, egyszerűen ott építették be.

Amit a Meeting MD60D – R417A hőszivattyúról tudni érdemes

Meeting MD60D – R417A A Meeting MD60D levegő-víz hőszivattyú egy statikus scroll hőszivattyú. Teljesítményszabályozás nélkül, maximális teljesítménye 21 KW. (Ez azt jelenti, hogy bekapcsolástól kikapcsolásig 21 kW teljesítményt ad le.)
Egy egyszerű vezérléssel rendelkezik, amelyet a házon belül kell felszerelni. Alapbeállításokat lehet programozni, és a működési paramétereket lehet lekérdezni. Elsősorban a célhőmérséklet beállítására szolgál.

A hőszivattyú bekapcsol, és addig működik, amíg a puffertartályban el nem éri a beállított hőmérsékletet. Kikapcsolás után a hőszivattyú csak a hiszterézis hőmérsékletének túllépése esetén kapcsol be újra. Azaz az a hőmérséklet, amellyel a tárolótartály eltérhet a beállított célhőmérséklettől.

A beállítási lehetőségekről bővebb információt a kézikönyvben talál. Ez a hőszivattyú fűteni és hűteni is tud.

Ha fűtésre és használativíz-melegítésre is szeretné használni a hőszivattyút, akkor a hőszivattyún kívül szüksége lesz a melegvíz modulra (D2). Ezt külön lehet megrendelni!
A kiegészítő használati melegvíz modul nélkül a hőszivattyú csak egy tárolótartályt tud működtetni egy célhőmérséklet mellett. 3 utas szelep nem csatlakoztatható. Szükség van egy 800 literes vagy annál nagyobb térfogatú tárolótartályra és egy töltőszivattyúra.
Az MD60D eredeti Copeland Scroll kompresszorral van felszerelve.
Ez képezi a hőszivattyú szívét, ezért a legfontosabb alkatrésze. Csak egy hatékony kompresszor működik zavartalanul folyamatos üzemben, és segít csökkenteni a fűtési költségeket. A Copeland kompresszorokat tartósságuk és hatékonyságuk jellemzi, milliókat telepítenek belőlük hűtőgépekbe, például hőszivattyúkba és légkondicionáló rendszerekbe. (X)