Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Napelem autóbeállón

Napelemes rendszer kiépítése ma már a megfizethető kategóriába került.
A napelemek elhelyezésének legjobb helye az épületek tetején van. De mi van akkor, ha a tetőfedés – akár esztétikai okok miatt – nem alkalmas a napelemek fogadására.
Egy szentendrei családi háznál ez a helyzet. A római cserépfedés a ház eleganciáját kiemeli, ezt nem szerették volna a tulajdonosok rontani. Napelemet viszont szerettek volna.

Így került az autóbeálló a tetejére 24 db napelem.
Ezzel megkezdődik a ház lakóinak függetlenedése az energia szolgáltatóktól.

Napelemek autóbeállón

A rendszer teljesítménye 6 kWp, több, mint amire a háziaknak jelenleg szüksége van. Viszont a hőszivattyú fűtés-hűtés előkészítése folyamatban van és ahhoz szükség lesz a többlet energiára.

Nem ez az első napelemes autóbeálló, amelynek a beszerzésében segítséget nyújtottunk, de ebben az esetben különösen figyelünk a megvalósításra, mert jó ismerős kért meg bennünket, segítsük megszervezni a beszerzést, tervezést, kivitelezést.

Napelem autóbeállón. Mekkora rendszerre van szükségem?

Az első kérdés, amikor napelemek felszerelésének lehetősége felmerül:

mekkora napelem rendszerre van szükség?

Nem túl bonyolult a választ megtalálni, ha rendelkezésre állnak a következő adatok:

  • mennyi a jelenlegi villanyszámla?
  • mekkora a napelemek felszerelésére rendelkezésre álló (tető)felület?
  • milyen a tájolás?
  • Magyarország melyik területén készül a napelemes rendszer?
  • a jelenlegi fogyasztáshoz terveznek-e újabb energia igényes beruházást?

A napelemek itt még az autóbeálló betonján vannak →

Itt hamar megtudtuk minden kérdésünkre a választ, és már csak a megrendelés maradt hátra. A tulajdonosok eltökéltek voltak, és ennek köszönhetően a napelemeket már le is szállította a kivitelező.

Napelem autóbeállón pergolán

A kivitelezés rövidesen megkezdődik, a munka folyamatáról folyamatosan adunk információt. Képek pedig szokott módon a Galériában

A napelemek felszerelése:

Úgy tűnik, hogy rendkívül pörög a napelemes piac, mert a szerelők a megbeszélt időpontban nem tudtak megjelenni. A késlekedés oka elfogadható volt. Amint megjelentek a szerelés helyszínén, a  munkájuk szervezettsége, gyorsasága példaértékűnek tekinthető lett.

Tudták mi a feladatuk, és a panelek rögzítése közben a a villanyszerelő szakember már a végleges helyére kötötte a szolár kábeleket.
A fényképeken látszik. hogy a napelemek 3 oldalról is túlnyúlnak a gépkocsibeálló tetején, de az alumínium profil rögzítő síneken magabiztosan nyugszanak a napelem panelek.

24 db 250 W-os elem adja ki a 6 kW-os teljesítményt, amit a nap végére beüzemeltek a szerelők, és mikor elhagyták a munkaterületet, a rendszer már termelni kezdte a villamos áramot.

Napelemes autóbeálló