Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

PW hőszivattyú Újlipótvárosban

2 db 8,3 kW-os inverteres hőszivattyú fűti a nagy alapterületű és belmagasságú polgári lakást.

Az erkélyen helyezték el a 2 db 8,3 kW-os inverteres levegő-víz hőszivattyút. A hőszivattyúk padlófűtésen keresztül fűtik, és mennyezetre szerelt csöveken keresztül fűtik vagy hűtik a lakást.
Mivel nagyon csendes hőszivattyúkról van szó, így sem a falszomszédokat, sem a szemközti házban lakókat nem zavarják működés közben.
A fűtési szezon nagy részében felváltva dolgoznak a gépek, és csak a nagy hidegben kell egyidőben fűteni a hőszivattyúknak. 
A Power World PW030 hőszivattyú nem elsősorban a csendes működése okán kerülhetett ebbe a lakásba. A fűtési idény nagy részében – a nagyon jó COP értéke miatt – rendkívül alacsony áramfelvétele miatt.

Igazából nem ideális az elhelyezése a hőszivattyúknak, hiszen a szerelés és karbantartás nehézkes. De a belvárosi társasházak sajátossága, hogy viszonylag levés lehetőség a gépek elhelyezésére.
Az udvar kicsi. A tetőre helyezést nem javasoltuk (és nem is vagyunk alpinisták. A lichthófban – világító udvar – pedig a minimális zaj és rezonancia is felerősödik, oda sem javasoljuk.

Belvárosba, ahol nem engedélyezik a kültéri egységeket, tökéletes megoldás a ZIMBO monoblokkos klíma.

PW030-DKZLRS-A Fűtési értékek

PW030 hőszivattyú adatok

PW030 hőszivattyú fűtési érték görbéje

8 kW fűtési érték

Power World PW030 COP értékek. Újlipótvárosban is ezek dolgoznak.

PW hőszivattyú

PW hőszivattyúk Újlipótvárosban

Power World PW030 hőszivattyú méretek, funkciók, elhelyezés:

Hőszivattyú referencia
PW hőszivattyú Újlipótvárosban elhelyezése

Hőszivattyú funkciók, amelyek segítik és kényelmessé teszik a használatot: intelligens leolvasztási funkció. Wi-Fi kontrol, hogy távolból is felügyelhesse a gépeket. Inverteres technológia, a kisebb fogyasztás és a csendesebb működés érdekében. R32-es hűtőközeg, mert a bolygónkra is fokozottan ügyel a Power World gyártója és forgalmazója is.

Működés piktogram

Figyelem! A PW levegő-víz hőszivattyúk elhelyezésénél (is) rendkívül fontos a szabad légáramlás biztosítása. Amennyiben ez nem valósul meg, sem a hőtermelés, sem a leolvasztás nem lesz ideális, a hőszivattyú hatásfoka csökken!

PW hőszivattyú beállítás

A Power World inverteres hőszivattyúk kezelése rendkívül egyszerű. A telefonon elérhető funkciókkal távolról is beállíthatjuk lakásunk kívánt hőmérsékletét.

A Power World levegő víz hőszivattyú és fő alkatrészei
Power World PW030 hőszivattyú
PW hőszivattyú alkatrészek

Többszörös zajcsökkentő technológiai kialakítás
Megfelelő szélmező áramlási csatorna kialakítás, zajcsökkentő megoldások kompresszorokhoz, a hőszivattyú dobozához stb. különféle módokon, mint pl. elimináció, szigetelés és szívás. A rézcsövön csillapító blokk található, amely csökkenti a vibrációt és javítja az egység megbízhatóságát. Alább látható, hogy a különböző hanghatások között hol helyezkedik el a PW030 hőszivattyú.

PW hőszivattyú hanghatás

A Power World hőszivattyúk zaja (38-48 dB) kisebb, mint az átlagos konyhai hűtőszekrényé. És alig valamivel több, mint a suttogó beszélgetés zaja.
Mondhatjuk, hogy csendes? Igen!