Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

HŐSZIVATTYÚ FAGYÁLLÓ FOLYADÉK

Miért szükséges a monoblokkos

hőszivattyúba fagyálló folyadék?

A videón a szükségszerűsége látszik, és jól érthető

Fagyálló folyadék kifejezetten hőszivattyús és napkollektor rendszerekbe. Ha azt szeretné, hogy megfelelő fagyálló folyadék kerüljön a megújuló energiát hasznosító berendezéseibe, akkor a WESTECH fagyálló folyadék, vagy a WESTECH fagyálló koncentrátum a jó választás.
Figyelem!Chofu hőszivattyúba csak ezt engedi a gyártó tölteni. Más fagyálló folyadék használatakor a garancia nem érvényesíthető!

Hőszivattyú fagyálló folyadék Westech koncentrátum

Kérem vegyék figyelembe, hogy a Chofu, Power World, Meeting, és Hiseer hőszivattyúkba csak a gyártó által bevizsgált és javasolt fagyálló folyadék kerülhet. Más fagyálló használatakor – az esetleges meghibásodásoknál fellépő károkozásért – felelősséget nem vállalunk!

Fagyálló Westech Solar 20 literes kannában -28 °C

ANTIGEL SOLAR WESTECH 20 literes (használatra kész)

Élelmiszerek és ivóvíz mellett is használható. Ügyeljen a fagyásgátló receptre! Figyelembe kell venni a kémiai receptet, miként lehet a fagyállót a napenergiát alkalmazó berendezésekben felhasználni. A hőcserélő (a belső kígyó) esetleges hibájánál a fagyálló bejuthat az ivóvízbe! Ezért KIZÁRÓLAG ÉLELMISZER ANTIGEN anyag használható!A napenergiát hasznosító Wesol HTS rendkívül fontos szerepet tölt be a napelemes berendezésekben. Fontos a fagyáspont fagyáspontja, de még fontosabb a folyadék forráspontja. A forró nyári napokon a napelemek elérik maximális (tervezett) fűtési hőmérsékletét, és a napelemek stagnálnak. A stagnálási hőmérsékleten Heat Pipe vákuumcsöves kollektorokat haladhatja meg a 200 ° C-Mi történik a növény ezen a hőmérsékleten fogja magyarázni a következő sorokat. Az Atigel készen áll a használatra, különösen a szolárrendszerek és a magas hőmérsékletű hőszivattyúk hőátadására. A Westech Antigel gyenge illatú, és nem vizes oldattal, 1,2-propilénglikollal keverve. Ezt a folyadékot kifejezetten szolárrendszerekben hőátadó folyadékként történő felhasználásra tervezték. Speciális inhibitorok a korrózió és az öregedés ellen, fém és műanyag védelme a napelemektől és a hőszivattyúktól. Így a hőátadás hatékonysága változatlan marad max. 250 fok. A Wesol HTS megtartja a hőátadást, és működés közben tiszta és bevonat nélküli felületeket biztosít.

Napkollektor fagyálló folyadék -28°C
Napkollektor fagyálló folyadék

Atigelu Wesoła HTS egy folyékony, előre elkészített, szagtalan és rózsaszín-lila-alapú monopropilénglikol fagyálló folyadék. Ez a fagyásgátló kombináció élelmiszerekben és ivóvízben használható. A fagyásgátló hűtőkamrákban vagy hőátadó folyadékként is alkalmazható. A speciális korróziógátlók a korrózió, és a korrózió ellen használt berendezésekben használt fém és műanyagokat védik. Ezért a berendezések hatékonysága max. 250 ° C.
Nettó ára: 1.800,- Ft/liter. 36.000,- Ft/20 l kanna.

Koncentrált fagyálló folyadék Westech -70 °C 20 L kannában

Ügyeljen mindíg a megfelelő fagyálló folyadékra.

A monoblokkos hőszivattyúkat nem használhatja fagyálló folyadék nélkül, a fagyveszély miatt! 
És nem használhat fagyállót anélkül, hogy nem vizsgálták volna azt be. Amely nem felel meg a higiéniai és egészségügyi követelményeknek, azt nem szabad hőszivattyúban sem.

(A piacon több féle típust lehet kapni készen vagy koncentrált állapotban, amely mérgező és a napkollektor elemek vagy hőszivattyúk hőátadására használják, de rendkívül veszélyes lehet az Ön egészségére nézve.)
Röviden elmagyarázzuk, miért van ez a veszély a használat során. A napfagyasztót a szolárpanel és a melegvíz-tároló hengere közötti zárt hidraulikus áramkörben használják, és egy recirkulációs szivattyú mozgatja. Mi történik akkor, amikor a fagyálló tekercs henger nem sikerül (repedések, törések, stb) fagyálló vízrendszer belép a meleg víz nem éri el a fürdőszoba és a konyha !!! Tehát ha a szolár berendezésekben alkalmazott fagyálló nem élelmiszer-ellenes köd, a mérgezés és a betegség kockázata rendkívül magas.

Hőszivattyú fagyálló folyadék koncentrátum -70°C
Monoblokkos hőszivattyúba

Javasoljuk, hogy csak speciális fagyálló anyagot használjon, a hőszivattyúk teszt- és minőségi tanúsítványaival. Cégünk által forgalmazott Westech koncentrált Wastech fagyálló folyadék nem tűzveszélyes, és nem igényel speciális szállítási feltételeket.
A Westech fagyállófolyadék koncentrátum nettó ára: 2.800,- Ft/liter. 20 literes kanna nettó ára: 56.000,- Ft.

Napkollektor fagyálló feltöltő kompresszor – ZUWA P80

ZUWA szivattyú a professzionális szerelők számára. Ha bizonyítani szeretné, hogy professzionális szerelő, a KOMPACT P80 speciális szivattyúval bizonyítani tudja ezt. A professzionális szivattyú a napelemek és hőszivattyúk telepítésének feltöltésére és légtelenítésére szolgál egyetlen műveletben. Megnövelt mozgathatóság az elmozdulás és elmozdulás által az acél vázhordozó által teleszkópos fogantyúval. Mobil feltöltő szivattyút ellátották pneumatikus kerekekel. Kialakítása egyszerű, támogatja, és végrehajtja egy lépésben a  folyadék bepumpálását a napkollektoros és hőszivattyús rendszerekbe. A légtelenítés, és a folyadék szűrése automatikusan, egy egységben megtalálható. A 30 literes tartály egyszerűvé teszi a fagyálló folyadék és víz keverését a rendszer feltöltésére.

Javasoljuk, hogy ezt a beruházást megvalósítsuk és professzionális szivattyút szerezzünk. Bár ez a Zuwa szivattyú kicsit drága, garantáljuk Önnek, hogy megérdemli ezt a befektetést. ZUWA COMPACT P80 Mobil szivattyúállomás a termikus berendezések gyors be- és kirakodására előkészített egységek.

ZUVA80 napkollektor feltöltő állomás
Napkollektor feltöltésére ZUWA P80

Tisztítását megkönnyíti az elzárószelepek és a vízelvezető szelepek, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan elengedjenek foolyadékot a szivattyúcsoportból. Attól függően, hogy a milyen műveleteket használunk, a mobil állomást fel lehet szerelni különböző opcionális bővítmény modulokkal (vízlágyító és tisztító-folyadék keverésére és betöltése a megnövekedett térfogatú edény) A szakemberek kezében  PUMP MOBILE STATION – ZUWA P80 professzionális berendezés. (Ára 750 € + ÁFA).

Kézi feltöltő szivattyú hőszivattyú és napkollektor berendezésekhez

Kézi szivattyú a napkollektor és hőszivattyú rendszer feltöltéséhez. Ez a szivattyú a napenergiával működő külső körben lévő hőátadó közeg (fagyásgátló) nyomásának feltöltésére és nyomás növelésére szolgál. A szivattyú kézi működtetésű, 15 mm-es tömlőcsatlakozóval és szeleppel rendelkezik a szívó- és ürítő oldalon a napkollektoros rendszer kézi feltöltéséhez a szolárfolyadékkal külső tartályban. Ez a kézi szivattyú használható álló és mozgatható szivattyúként is. A szolárkörhöz való csatlakozás 1/2-menetes menettel történik. A maximális nyomás 3 bar.
Kézi szivattyú a napelemek és hőszivattyúk fagyállós körének feltöltéséhez. Nettó ár: 42.500 Ft/db

Kézi szolár feltöltő pumpa
Kézi feltöltő szivattyú

Refraktorméter – fagyálló ellenőrzéséhez

Refraktométer az etiién-glükolhoz és a propilén-glikolhoz. (Kiváló a Westech fagyálló folyadékunk fagyálló szint méréséhez.) Ezt az eszközt az etilénglikolon vagy propilénglikolon alapuló fagyálló rendszerek fagypontjának mérésére használják. A savas akkumulátorok elektrolit oldatának hatékonyságának ellenőrzésére is felhasználják. Refraktométer napenergia-berendezésekhez. Refraktométer napelemes rendszerekhez – fagyálló ellenőrző készülék.

Használat

Emelje fel a műanyag lemezt, és tegyen 2-3 csepp desztillált vizet a refraktométer prizmájára. Zárja le a műanyag lemezt úgy, hogy a víz a prizma teljes felületén elterjedjen, anélkül, hogy légbuborékok vagy száraz foltok lennének. Mielőtt folytatná a 2. lépést, várjon kb. 30 másodpercet, amíg a gép kalibrálódik. (Ez a művelet lehetővé teszi a minta beállítását az újraelektrométer megfelelő hőmérsékletére.)
Irányítsa a refraktométer prizmáját a fényforrás irányába, és nézze meg a szemlencsét. Lát egy kör alakú mezőt, skálával (arra az esetre, ha a tiszta kép eléréséhez módosítania kell a szemlencsét). A mező felső részének kéknek, az alsónak fehérnek kell lennie.

Refraktorméter - fagyálló ellenőrzéséhez
Refraktorméter

Desztillált vizet használva mint folyadékot, nézzen a szemlencsébe, és forgassa el a kalibráló csavart, amíg a kék felső és az alsó fehér közötti határ nullára áll. Ez a kalibrálás vége. Ellenőrizze, hogy a környezeti hőmérséklet megfelelő-e a mérni kívánt oldat (folyadék) vizsgálatához. (a gyári kalibrálást 20 ° C hőmérsékleten hajtjuk végre). Ha a működési hőmérséklet meghaladja -15 ° C-ot, javasoljuk az eszköz újrakalibrálását a helyes adatok elérése érdekében. A refraktométer magában foglalja az automatikus hőmérséklet-kompenzációs modult is. A munkahőmérsékletnek feltétlenül 20 ° C-nak kell lennie, az újrakalibrálási folyamat elvégzése közben.

A kalibrálást követően a munkakörnyezet hőmérsékletének elfogadható időközönként történő változása (10 ° C – 30 ° C) nem befolyásolja a refraktométer eredményeinek pontosságát. Végezze el az eszköz ellenőrző rendszerét, cserélje le a desztillált vizet a tesztelni kívánt folyadékra. Ezután kövesse a 2. és a 3. lépést. A 3. lépésben észreveszi a kék és a fehér tér közötti határvonalat, így közvetlenül az osztályozott felületről olvashatja le a folyadék koncentrációját. A fagyálló koncentrátum teszter készleten van, és/vagy megrendelheti. Nettó ár: 25.000,- Ft

A Westech fagyálló folyadékot ajánljuk az általunk forgalmazott hőszivattyúkba!