Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszigetelés anyagok, hőszigetelési árak

oldal segít megérteni, miért olyan fontos az épületünk hőtartó és hőszigetelési képességének növelése. Hőszivattyút ugyanis nem ajánlunk szigetelés nélküli házra!

Ne az utcát fűtsük, hőszigeteljünk!

Nem győzzük hangsúlyozni, és elengedhetetlen, ha a hőszivattyús rendszerünkkel jelentős rezsi megtakarítást kívánunk elérni: szigeteljünk!

Természetesen nem mindegy milyen anyagot választunk a hőszigeteléshez, és az sem elhanyagolható, hogy milyen vastagságban tesszük fel az épület falára. További információ itt.

Mennyit ér a hőszigetelés

Minden anyagot nem tudunk bemutatni, de 3 féle anyag tulajdonságait és a hőszigetelő anyag árát feltüntetjük. Azért csak a hőszigetelő anyag árát, mert a munkadíj rendkívül sokmindentől függ, azt csak a helyszíni felmérés után lehet pontosítani (örömmel adunk ajánlatot az érdeklődőknek).

Bemutatunk néhány homlokzati hőszigetelő rendszert:

Expandált polisztirolhab (EPS)

Talán a legismertebb, és legelterjedtebb hőszigetelő anyag a polisztirol (hungarocell).
Nagyon jó a hő és a hangszigetelő képessége, kedvező ára és ár-érték aránya miatt az egyik legnagyobb mennyiségben felhasznált hőszigetelő anyag. A magas hőmérséklet nem a barátja, max 80-85 C fok, és nem UV álló. Vitathatatlan előnye a kedvező ár.
Az elterjedése okán mindenkinek elsőre a „hungarocell” jut eszébe, rendkívül ismert.

Hőszigetelés polisztirol

Grafitos hőszigetelő rendszer

Előnye a polisztirol habbal szemben a rosszabb hővezetési képesség (kb 20%), köszönhetően a hozzáadott grafit adaléknak. Ezáltal vékonyabb grafitlemezzel érhető el a porisztirollal azonos hőszigetelés. A grafitos hőszigetelési rendszer nem igényel más rögzítés technikát, gyakorlatilag a felhelyezése megegyezik a „hagyományos” polisztirol lapokéval. Ajánlható felújítások során is, mikor fontos szempont, hogy a szigetelés minél kisebb helyet foglaljon, a rendelkezésre álló vastagságban minél jobb legyen a hőszigetelési érték.

Grafitos hőszigetelés

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Rengeteg előnyös tulajdonsága miatt fokozatos a térhódítása a homlokzatszigetelő anyagok között: kiváló légáteresztő, nem éghető, nagyon jó hő- és hangszigetelő. Mivel nem éghető, emiatt magas épületek hőszigeteléséhez is megfelelő, korlátozás nélkül beépíthető. Nem zsugorodik, nincs hő tágulása, egészségre ártalmatlan, stb… Ami az elterjedését némileg gátolja, az a viszonylag magasabb ár (a polisztirollal szemben), a sokkal gondosabb beépítést követelő kialakítása.

Hőszigetelés anyagok

 Néhány hőszigetelés anyag árának összehasonlítása

Anyag vtgsPolisztirol habGrafitos szigetelésKőzetgyapot hőszigetelés
5 cm1.350,- Ft1.650,- Ft2.450,- Ft
10 cm2.250,- Ft2.800,- Ft4.000,- Ft
15 cm3.200,- Ft3.900,- Ft5.600,- Ft
20 cm4.000,- Ft5.100,- Ft 

Az árakat frissíteni szükséges!

A Polisztirol hőszigetelő rendszer tartalma: EPS 80 polisztirol 1 m², polisztirol ragasztó 5 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

A grafitos hőszigetelő rendszer tartalma: grafitos polisztirol 1 m², grafitos polisztirol ragasztó 5 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer tartalma: Vakolható kőzetgyapot 1 m², kőzetgyapot rendszer ragasztó 8 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

Természetesen a fenti árakhoz még többféle kiegészítő anyag ára és a munkadíja is hozzá tartozik.
Igény esetén nem csak a fenti anyagot tudjuk szállítani, de állványozással, kiegészítő anyagokkal, a rendszer felépítésével és a komplett fedő szinezéssel is ki tudjuk a megrendelőket szolgálni.

A hőszivattyúk fűtéscsöveit is szigetelni kell. Különösen a kültéren, de beltéren is fontos lehet. Esztétikusan elkészíteni viszont szakma. Ajánlásunk itt.

Mennyit ér a hőszigetelés? Példákkal bizonyítjuk, rengeteget.