Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

CHOFU HŐSZIVATTYÚ TÖRÖKBÁLINTON

Chofu hőszivattyú Törökbálinton

Fűtés – hűtés hőszivattyú recept:
Végy egy japán csúcsmodell Chofu levegő-víz hőszivattyút és találkozz egy rendkívül igényes vásárlóval. Aki ráadásul meg van áldva magas szintű technikai tudással.

Az eredmény: kiválóan működő Chofu hőszivattyú Törökbálinton!

A lakás belső fűtés-hűtését padlófűtés és Fan Coilok végzik. Ezeket az alacsony hőmérsékleten működő hőleadókat szereti a hőszivattyú.  

Még évekkel ezelőtti érdeklődéssel kezdődő kapcsolat végére került pont a napokban (2018. augusztus). Ahogy haladt előre vásárlónk házépítése, úgy változott az elképzelése, milyen hőszivattyú fűtse – hűtse a lakását?

Chofu 16 kW hőszivattyú Törökbálinton

A törökbálinti hőszivattyús projekt előkészítése

Eredetileg víz-víz rendszerű hőszivattyút kívánt venni a tulajdonos. De egyre többet olvasott a javuló COP értékű levegő-víz hőszivattyúkról. Így lett egy monoblokkos, full inverteres Chofu hőszivattyú Törökbálinton!

A vásárlónk rendkívül aprólékosan megtervezte a hőszivattyú helyét, a gépészeti helyiség kialakítását. És nagy pontossággal meg is építette azt.
Viszont kiváncsi volt arra, hogy milyen megtakarítást biztosít számára a hőszivattyú.
Ezért jó néhány érzékelőt, digitális kijelzőt épített a rendszerre. Ezek tájékoztató értékeket adtak számára, amelyek figyelembe vételével celsius fokonként változtatta a hőszivattyú felől érkező fűtővíz hőmérsékletét. Ezek alapján és így kereste – majd végül – megtalálta az ideális beállításokat!

A végeredményről SMS-ben tájékoztatott bennünket, ezt osztjuk meg honlapunkon:

S. Attila 
Mínusz 6,2 °C -ban is majdnem 50 °C -os vizet csinál. Ez tetszik!

Sulyok Tibor:
Nagyon örülök!

Chofu hőszivattyú mérési adatok

S.A. És közben a fogyasztás 5,6 kWh. A COP értéke 3. Mínusz 6,2 C fokos külső hőmérsékletnél, 35 °C-ról 40 °C-ra 21 perc alatt emelte meg az 500 literes tartály hőmérsékletét a Chofu. Azt hiszem készen vagyok a beállításokkal!

Chofu hőszivattyú fogyasztás mérés

S. Attila: A napi fogyasztásom ebben az időben 900 Ft. 280 m2 fűtött területtel! Köszönöm szépen, teljesen elégedett vagyok! (2019. 01. 23.)

                                          Sulyok Tibor: Számunkra is öröm. Amennyiben referenciára kiváncsi érdeklődő jelentkezik, bemutatná a kiépített rendszert?

S. Attila:  Igen, örömmel!

A törökbálinti referencia hőszivattyús “zarándokhely” lett.

A tulajdonos – sokat segítve a Chofu hőszivattyú megismerését – büszkén és örömmel mutatja meg a gondos előkészítés és a munkája gyümölcsét. Egy rendkívül takarékos hőszivattyús fűtésrendszert!

Chofu hőszivattyú Törökbálinton

A japán munkakultúra, a minőségi alkatrészek biztosítják, hogy hiba nélkül üzemeljen a hőszivattyú hosszú éveken keresztül.
És ezek biztosítják a csendes működést, az alacsony rezsiszámlát. Alig hihető, de évek óta szinte állandó a fogyasztás. Az éves energiaszámla (fűtés, hűtés, HMV készítés) alig több mint 6700 kW/óra.

További referencia helyek megtekintése itt.

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.