Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Családi lakóház fűtése Nadap

itt készült házilagos kivitelezésben az első fűtésrendszer, az általunk eladott hőszivattyú felhasználásával. 

A 100 m2-es, szabadon álló házat a fiatal házaspár szinte teljesen saját kivitelezésben építette.
Rendkívül precízen hőszigetelt családi ház fűtését és melegvíz ellátását biztosítja ez a 8 kW-os Rifeng levegő-víz hőszivattyú.
A hőszivattyú és puffertartály beépítési munkáinak nagy részét szintén a tulajdonos végezte el nagy gondossággal. (Beépítési segítség itt.)
A tervezésről, megrendelésről, beüzemelésről, és magáról a beépítéséről részletes leírás itt. (Kicsit talán hosszú, de rendkívül tanulságos.)
A tulajdonos – előzetes egyeztetés után – szívesen fogad érdeklődőket Nadapon. (Azóta Ausztráliában élnek boldogan, de eskü alatt vallják, nem a hőszivattyú miatt költöztek ki.)

Egy hőszivattyú beépítésének története Nadap

Családi lakóház fűtése Nadap. A kivitelező.

Rendkívül szerencsésnek érezhettük magunkat Amikor a hőszivattyús technológiát még csak tanultuk, olyan vásárlóval hozott össze bennünket a jószerencse, aki már régóta figyeli az eszköz fejlődését.

Az újonnan épített nadapi lakóházuk fűtését, hűtését és melegvíz ellátását is egy 9 kW-os RIFENG monoblokkos levegő-víz hőszivattyúval oldotta meg.

Köze 15 év alatt a hőszivattyú egyszer romlott el, igaz nem jószántából: a ház közelébe becsapódó villám, tönkretette a hőszivattyú elektronikáját, a tv-vel együtt.
(Emiatt is nagyon fontos, hogy a hőszivattyúra is kiterjesszék a lakásbiztosítást. A tulajdonosnak volt, így töve százezer forintos kiadás helyett olcsón „megúszta” a cserét.)

Így készült a fűtési rendszer Nadapon.

A gépészhelyiség pici, így az alkatrészek teljesen kitöltik a helyiséget, szerelés közben néha már bánta, hogy a spájz méretéből nem „csíptek le” egy kicsit.
A hőszivattyúhoz csatlakozó beltéri egységek a következő elemeket tartalmazzák:

300 literes nagy hőcserélős puffer tartály. 500 literes nagy hőcserélős HMV tartály. Méretezett lemezes SWEP hőcserélő. 35 literes tágulási tartály, Iszapleválasztó szűrők, biztonsági szelep, automata légtelenítő, nyomásmérő óra. Keringető szivattyúk, 3 járatú motoros váltó szelep. 28-as rézcsövek, idomok. Fagyálló folyadék, -15 fokra bekeverve. Golyóscsapok minden mennyiségben, hogy csere esetén ne kelljen a teljes fagyállós folyadékot leereszteni.

A csövek hőszigetelésére utólag különös gondot fordított, hogy a hő ott hasznosuljon, ahova szánták!

A HMV készítés ebben a rendszerben is prioritást élvez. Az 500 literes tartályra szüksége is van a családnak, hiszen a 3 gyerkőc színültig tölti minden este a fürdő kádat.
A fűtést 8 körön osztotta el, és a padlót fűti, nagy hatékonysággal, alacsony rezsivel.

Az elkészült hidraulikai munka után gyerekjáték volt a hőszivattyú beüzemelése.

Köszönjük a munkát, a bizalmat Krisztián. Minden hőszivattyús kollégának, konkurenciának, ilyen vásárlót kívánunk!