Rifenf Hőszivattyú logó

Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Balatonalmádiba került az első, Magyarországon telepített POWER WORLD inverteres hőszivattyú.

A 23 kW fűtőteljesítmény elégséges egy balatoni nyaraló két padlófűtéses lakószintjének fűtésére. Mellette egy kültéri úszómedence vizének strand szezonbeli  hőn tartására.
A Power World Magyarországon még új márka, de Németországban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában már több éve forgalmazzák sikerrel.)
 

A hőszivattyú mellett megtartották a nemrégiben cserélt kondenzációs gázkazán is. A hibrid fűtési rendszerben a kedvezményes 144 m3 fölgázt és az olcsóbb villamos energia kvótát kihasználva közösen biztosítják a lakóház gazdaságos fűtését a gázkazán és a hőszivattyú.

Referenciák Hőszivattyú Balatonalmádiban

Megjegyzés: cégünk forgalmazza a kimagasló technikai és minőségi japán Chofu hőszivattyúkat mellett a rendkívül megbízható – szintén a felsőbb kategóriát képviselő – kínai gyártású POWER WORLD hőszivattyút. A választékban megtalálható még: a NEW ENERGY, és az E-BACKS hőszivattyú is.

Hibrid fűtési rendszer - gáz és hőszivattyú Balatonalmádiban

A hibrid fűtési rendszer előnyei:

2022-ben a energia árak elszabadultak. Rendkívül magas lett az elektromos áram ára. És még ezt az összeget is jelentősen túlszárnyalta a gáz lakossági ára, egy bizonyos mennyiségen felül.

A tulajdonos emiatt – a lehető legjobb megoldásokat keresve – talált rá az egyik lehetséges megoldásra.
Így került a hőszivattyú Balatonalmádiba a gázkazán mellé, egy hibrid fűtési rendszerbe összeépítve.

Az erre a helyre telepített hőszivattyú névleges teljesítménye 23 kW (7/35°C). Ez a fűtési szezon nagy részében képes a padlófűtéses házat komfortosra fűteni. 
A gázkazán szerepe elsősorban a HMV készítés. Az esetleges rendkívüli hideg napokon pedig átveszi a fűtést a hőszivattyútól. Így felhasználható a kedvezményes földgáz ár, így kímélve a család pénztárcáját.

A hibrid fűtési rendszer kialakítása nem olcsó. Azonban a két fűtési mód (hőszivattyú és gázkazán) ezzel a megoldással kapcsolható össze nem csak műszakilag helyesen, de esztétikailag is.

Megérkezett a közel 200 kilós hőszivattyú Balatonalmádiba. →

Hőszivattyú Balatonalmádiban

Az alábbi képeken bemutatjuk, miként épült fel a hibrid fűtési rendszer. Így valósult meg az első hibrid rendszer Power World hőszivattyúval Balatonalmádiba:

Primer fűtési kör
Hőszivattyú és gáz fűtés

A monoblokkos hőszivattyúkat – a téli elfagyás lehetősége miatt – minden esetben fagyállóval kell feltölteni. A primer kör elemei: Power World inverteres hőszivattyú; térfogatnövelő tartály; szolár tágulási tartály; keringető szivattyú. Ezeken kívül: méretezett lemezes hőcserélő, biztonsági csoport, 35-ös csövek, idomok, elzáró golyóscsapok, stb…
Van aki feleslegesnek gondolja a fagyálló folyadékot, mondván, a korszerű hőszivattyúk megvédik magukat még rendkívüli hidegben is. Ha kell nagy hidegben keringetik a lakás és hőszivattyú közötti fűtővizet.
Ezzel két baj is van
1.) Minek kikeringetni a házból a már „bevitt” meleget.
2.) Mi van áramszünet esetében?

A szekunder körben kapcsolódik össze a hőszivattyú és a gázkazán. (Ez utóbbi látja el melegvízzel a családot.) A két szinten kialakított padlófűtést 2 db osztott körös padlófűtésre optimalizált FixTrend egység látja el. Az úszómedence vizét hőcserélőn keresztül fűti a nem kevert körös hidraulikus blokk.

Még csőszigetelés, egy kis kábelrendezés, és kialakul a hibrid hőszivattyús rendszer beltéri egysége.

Power World PW060 23 kW-os inverters levegő-víz hőszivattyú méretek

Hibrid hidrováltó Gáz és hőszivattyú
PW060 hőszivattyú méretek

PW060 hőszivattyú műszaki adatok

PW060 adatok
PW060 fűtési érték
PW060 COP

Amennyiben tetszik a POWER WORLD hőszivattyú, vagy a hibrid fűtési rendszer, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, illetve kérjen tőlünk árajánlatot.

Vissza a Power World oldalra. Adatok, információk itt.

Hibrid fűtési rendszer megoldásról olvashat itt.