Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Power World R290 propán hőszivattyú

A legújabb termékünk a Power World R290 propán inverteres – maximálisan környezetkímélő – lakossági hőszivattyú család, 8 és 22 kW leadott teljesítmény között.

A környezet szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése és a globális felmelegedés megfékezése érdekében a Power World egy R290-es full DC inverteres hőszivattyút fejlesztett ki. Az R32 hűtőközeg 675-ös GWP-vel rendelkező hűtőközeghez képest az R290 GWP-je kevesebb, mint 20.

Valamennyi hőszivattyú gyártó elismeri, hogy a leginkább fejlesztési potenciállal rendelkező és környezetbarát hűtőközeg az R290 propán.
Ezzel a gázzal töltött hőszivattyúk kiváló tulajdonságai közé sorolható, hogy -25°C-ban is képes magas hatásfokkal 70°C-os melegvizet előállítani!

Radiátor fűtése hőszivattyúval
Radiátor fűtése hőszivattyúval, minden további nélkül.

Alacsony GWP R290 monoblokkos hőszivattyúk funkciói:

1.  Az R290 teljes DC inverteres hőszivattyú tökéletes teljesítménye egész évben kielégíti a felhasználó ház fűtési, hűtési és használati melegvíz-szükségletét (egy 3 utas szeleppel):

  • Kizárólag fűtés
  • Kizárólag hűtés
  • Csak használati melegvíz
  • Fűtés + HMV (elsőbbségi)
  • Hűtés + HMV (elsőbbségi)

2. Üzemmódok: Full, intelligens, csendes, vakációs mód;
3. Megbízható működés szélsőséges -25°C hőmérsékleten;
4. Erőteljes fűtés 70°C-os meleg vizet képes leadni;
5. A zaj kisebb, mint 43 dB, többféle zajcsökkentő eljárással és kialakítással;
6. A SCOP akár 4,70, ERP A+++ is lehet, 50-75% energiát takarít meg;
7. Teljes inverter technológia;
8. maximum 8 egység vezérlését végzi (kaszkád);

Mekkora épület fűthető ki a jelenlegi 22 kW maximális teljesítmény mellett?

Kaszkád kötés Power World hőszivattyúk
Kaszkád kötés Power World hőszivattyúk

A Power World PW060-DKZLRS-E propán gázzal töltött hőszivattyúból (22 kW) 8 darabot lehet kaszkádba kötni. Az összesen 176 kW fűtőteljesítménnyel padlófűtés vagy hőlégbefúvók használata esetén akár 1500 – 1700 m2-es, 4 méter belmagasságú csarnokot lehet kifűteni.

A Power World R290 propan hőszivattyúk alkatrészei

Nagy hatékonyságú elpárologtató hőcserélő, hidrofil  aranyfóliás bevonattal rendelkező változat. Rendkívül jó vízlepergető és vízelvezető hatás, jobban ellenáll a sópermetnek, ellenállóbb az oxidációra, télen nehezebben fagy rá a vízpára.

Lemezes hőcserélő. Propán és víz ellenáramú hőcsere, a hőcserélő hatás nagyon magas.

Kefe nélküli DC inverteres motor. A fokozatmentes frekvenciakonverziós működés. Alacsony zajszint, a simább működés és az alacsonyabb energiafogyasztás jellemzi. Körülbelül 20 000 órán keresztül akár folyamatosan működhet.

SHIMGE DC inverteres vízszivattyú. Kis méret, nagy vízátfolyás, alacsony energiafogyasztás, alacsony zajszint, egyenfeszültségű tápegység, nincs szivárgásveszély, és hosszabb élettartamú, mint a hagyományos vízszivattyúk.

Egyenáramú inverteres kompresszor. A hagyományos kompresszorokhoz képest ultraalacsony hőmérsékleti körülmények között az inverteres kompresszorok teljesítménye 10-30%-kal, az energiahatékonyság pedig 10-20%-kal nő.

Többszörös zajcsökkentő technológia. A zajcsökkentő hatás jobb a független kompresszorkamra kialakítással és a speciális háromrétegű hangszigetelő pamuttal.

Power World R290 hőszivattyú adatlap

LCD vezérlőpanel és WI-FI app, magyar nyelven is

5-hüvelykes, nagyméretű LCD érintőképernyős vezérlőpanel és a „Smart Life” Wi-Fi alkalmazás támogatja a magyar és az angol nyelvet is.

Újak a kínálatunkban az R290 propánnal töltött hőszivattyúk

Várjuk azokat a felhasználókat, akik megosztanák a tapasztalataikat ezzel a gázzal töltött hőszivattyúkról. Engedélyükkel megosztjuk azokat itt. Addig is megkérdeztük a BARD mesterséges intelligenciát:

Mi a tapasztalat az R290 propán hőszivattyúkról?

Az R290 propán hőszivattyúk tapasztalatai még viszonylag újak, mivel ezek a készülékek csak az elmúlt években kezdtek el terjedni. Azonban a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy az R290 hőszivattyúknak számos előnye van a hagyományos hűtőközegekkel működő hőszivattyúkkal szemben.

Az egyik legfontosabb előny az R290 alacsony üvegházhatású potenciálja (GWP). Az R290 GWP értéke 3, míg a hagyományos hűtőközegeké (pl. R410A) 2088. Ez azt jelenti, hogy ha az R290 hőszivattyúból szivárogna ki a hűtőközeg, az a légkörre gyakorolt hatása jóval kisebb lenne, mint a hagyományos hűtőközegeké.

Egy másik előny az R290 magas hatásfoka. Az R290 hőszivattyúk COP értéke (azaz a hőteljesítmény és az elfogyasztott energia aránya) akár 5,4 is lehet. Ez azt jelenti, hogy az R290 hőszivattyúk 5,4-szer több hőt termelnek, mint amennyi energiát fogyasztanak. Ez jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az R290 hőszivattyúk további előnye, hogy magasabb előremenő hőmérsékleteket képesek elérni, mint a hagyományos hűtőközegek. Ez ideálissá teszi őket a felújításokhoz, ahol gyakran szükség van magasabb előremenő hőmérsékletre úgy, hogy a radiátorokat nem kell cserélni.

A rendelkezésre álló tapasztalatok alapján az R290 hőszivattyúk megbízhatóan működnek, és a felhasználók elégedettek velük.
Azonban fontos megjegyezni, hogy az R290 egy gyúlékony gáz, ezért a hőszivattyú telepítésénél és karbantartásánál fokozott figyelmet kell fordítani a biztonságra.

Új hőszivattyú, mégegyszerűbb kezelőfelület

R290 Hőszivattyú kezelő
Hőszivattyú kezelő felület

LCD VEZÉRLŐPANEL ÉS WI-FI APP
Az 5 hüvelykes nagyméretű LCD érintőképernyős vezérlőpanel és a „Smart Life” Wi-Fi alkalmazás támogatja a helyi nyelv + angol opciókat.Talán még soha nem volt egyértelműbb és könnyebb kezelői felület, mint a legújabb hőszivattyú családnál. Színes képernyő, 15 felhasználói nyelv, közöttük a magyar. A beállítás az változtatni kívánt értékre kattintva lehetséges. Az ikon tábla megmutatja, hány féle módban használható az R290 propánnal töltött hőszivattyú.

A NÉGY MŰKÖDÉSI MÓD MEGTAKARÍTJA ENERGIÁJÁT
A felhasználók különböző igényei alapján a Power World 4 üzemmódot fejlesztett ki: Erőteljes mód, Intelligens mód, Csendes mód és Nyaralás mód. A felhasználók az aktuális igényeknek megfelelően választhatnak különböző működési frekvenciájú üzemmódokat, amelyek segítségével a felhasználók jelentős mennyiségű energiát takaríthatnak meg.

NAGYOBB HATÉKONYSÁG A+++

PW R290 energiacímke

Az R290 FULL DC INVERTER hőszivattyú megfelelt a TUV ERP A+++ energiaosztály tesztjén. Energiahatékonysági fokozata nem csak 35°C-on érheti el az A+++, hanem 55°C-on is. Ráadásul SCOP-ja akár 4,86 is lehet, ami garantálja az egység tökéletes teljesítményét és rendkívül magas energiahatékonyságát.
A hőszivattyú stabilan és hatékonyan tud működni rendkívül hideg, -25°C-os régiókban EVI technológia nélkül, magas COP értéket tartva és 75°C-os meleg vizet adva biztosítva az otthon fűtését és hűtését.

75 fokos fűtővíz

R290 hőszivattyú és IoT Platform

Vezérlés közelről, távolról:

A Power World IoT felhőkezelési platformja Wi-Fi-hez vagy DUT-hoz csatlakoztatható az adatok távfelügyeletének megvalósításához.
Ez a platform képes rögzíteni a Power World egységeinek összes működési paraméterét.
Ha az egység hibás, a hibajelentés szinkronizálva lesz a helyi szolgáltatóval vagy a Power World gyári hátterével. A Power World viszonylag gyorsan a legjobb megoldást kínálja a felhasználóknak, ami nagymértékben megtakarítja a felhasználók, kereskedők és gyártók értékesítés utáni kommunikációs költségeit és időköltségeit.
(Előbb tudhatja a gyár, hogy állítani kell a hőszivattyú működésén, vagy beállításain, mint maga a felhasználó.)

Wi-fi kapcsolat