Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Meeting MDP60D split hőszivattyú

Az utolsó Meeting split hőszivattyú beépítése

Bizonyára az utolsó split rendszerű Meeting MDP60D hőszivattyút üzemeltük be. Miskolcon egy közösségi ház orvosi rendelőjébe került beépítésre split (osztott) rendszerű gép.

Hosszú ideig forgalmaztuk a Meeting ON/OFF rendszerű hőszivattyúkat, és a tapasztalatok azt mutatták, hogy egyszerű, de megbízható hőszivattyúkat gyártanak Kínában.
Viszont 2019. júliusa óta a nem inverteres hőszivattyúk nem kaphatnak Geo- vagy H tarifás kedvezményes elektromos áramot!
Eljött hát az idő a „váltásra”. Fájó szívvel, de befejezzük a lakossági felhasználásra gyártott ON/OFF rendszerű hőszivattyúk forgalmazását, szerelését. Természetesen a garanciális időn belül és kívül is hosszú ideig biztosított lesz az alkatrész ellátás.

Meeting MDP60D hőszivattyú

Mi az a split rendszerű hőszivattyú?

A split – osztott – hőszivattyú két részből áll, ellentétben a monoblokkos hőszivattyúval (ahol minden alkatrész egy „dobozon” belül van beépítve).

Az első az elpárologtatóból valamint ventillátorokból áll, és az épületen kívül található. A második komponens az épületen belül helyezhető el. Ebben van a kompresszor, elektronika és egyéb hűtőköri elemek.
Ez olyan előnyöket eredményez, minthogy pl. nincs fagyveszély (a hűtőközeg nem fagy meg). Nem úgy, mint a monoblokkos hőszivattyúknál, ha „kifelejtik” a fagyálló folyadékot.
További előnye a hőveszteség hiánya és a kicsivel alacsonyabb zajszint.

Hátrányai közé tartozik, hogy évente szivárgás vizsgálatot kötelező tartani, ami alkalmanként 30-50 ezer forintba kerül. (Ezt a vizsgálatot monoblokkos hőszivattyúkon nem kell elvégezni, mert zárt „gyári” rendszert alkotnak.)

Meeting MDP60D hőszivattyú használati módok

Az MDP60D hőszivattyú fűteni és hűteni is tud. Ha a hőszivattyút fűtésre és használati víz-melegítésre is szeretné használni, akkor a hőszivattyún kívül szüksége lesz a melegvíz modulra (D2 típus).
A kiegészítő használati melegvíz modul nélkül a hőszivattyú csak egy tárolótartályt tud működtetni egy célhőmérséklet mellett, 3 utas szelep nem csatlakoztatható.
Szükség van még 800 literes vagy annál nagyobb térfogatú tárolótartályra és egy keringető szivattyúra. Szűrők, golyóscsapok, tágulási tartályok tartoznak még bele a beépítési szettbe.

Hőszivattyú vevőbarát áron

Amennyiben a minőség, megbízhatóság, és csinos külső  mellett a vevőbarát – tehát olcsó – hőszivattyút szeretne vásárolni, akkor nézzék meg a Power World inverteres hőszivattyú kínálatot.

Árlista itt.

Ha egyedül is össze tudja állítani a hőszivattyús rendszert (mert a szakmája, a családban, vagy a barátok között van épületgépész szakember), akkor további kedvezménnyel hőszivattyús egységcsomagot is kínálunk.

A Meeting inverteres, illetve az ipari méretű hőszivattyúk (MD200D, MD300D, ASH115, PW1000) továbbra is cégünk forgalmazásában maradnak, a japán Chofu hőszivattyúkkal együtt.