Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Környezetvédelem hőszivattyús megoldásokkal.

Már eddig is a legtöbb lakossági hőszivattyút a környezetet kímélő hűtőközeggel (R32) töltötték fel a nevesebb gyártók, de mindenki  érezte, ez még nem elég. A környezetmegőrzés közös ügy, a kutatások a nulla ózonréteg-lebontási potenciál irányába haladnak. Az R290 propán hűtőközeg ilyen, az ODP értéke 0, azaz nulla! Az R290 nem tartalmaz klórt, így a használata az ózonréteg elvékonyodásában nem játszik szerepet. A Power World hőszivattyú gyártó felismerve az igényt. az

R290 propán monoblokkos hőszivattyú

gyártását helyezte előtérbe.

Az ESTÉ-Credit Side Kft, – mint a Power World hőszivattyúk magyarországi forgalmazója – megkezdte az R290 propán töltésű hőszivattyúk forgalmazását és beüzemelését.

R290 monoblokkos hőszivattyú
PW060 R290 monoblokkos hőszivattyú

Ez a referencia munkánk azért is érdekes, mert egy szintén magas hőmérsékletet előállítani tudó hőszivattyú helyére került beépítésre.

A tulajdonosa az előző gépnek sem a hangjával, sem a fogyasztásával nem volt elégedett. Sokat olvasott az R290-es hőszivattyúk kiváló tulajdonságairól, így a gépcsere mellett döntött.

Megtalálta cégünket az interneten, és megrendelte a Power World PW060 22 kW-os R290-es inverteres hőszivattyút, amely akár +75°C -ra is fel tudja fűteni a fűtővizet, magas hatásfokkal.
A szállítási idő most kissé hosszabb volt, de még elfogadható időben megérkezett a környezetbarát hőszivattyú.
A kivitelezési munkát a Kelemen Generál Bt végezte. A beüzemelés után a tulajdonos megelégedve a munkával elmondta, hogy meglepődött, mert még a várakozásánál is csendesebben működő hőszivattyút kapott.

Az R290 monoblokkos hőszivattyú és fűtési rendszer kiépítése

Az eladásra kínált nagyméretű családi lakóházat úgy kívánta piacra vinni a tulajdonos, hogy a fűtésrendszerrel az új lakónak már ne kelljen foglalkoznia.

Az eddigi fűtésrendszer elemei voltak: gázkazán; egy ritkán használt vegyes tüzelésű kazán; 1000 literes HMV tárolóval rendelkező napkollektor rendszer, és egy cserére ítélt hőszivattyú.
Mivel a radiátorokat nem kívánta lecserélni a jelenlegi tulajdonos, (viszont magas hőmérsékletre lettek tervezve, méretezve), az akár 75 fokot is előállítani képes R290 monoblokkos hőszivattyú lett kiválasztva.

A hőszivattyús rész kiépítése:
– PW060 22 kW R290 inverteres hőszivattyú
– Hexonic LB-47-50-4×5/4″ lemezes hőcserélő
– 2 DAB Evosta3 keringető szivattyú
– 100 l térfogatnövelő tartály és tágulási tartály
– szűrők, biztonsági csoport, 42-es csövek és idomok hőszigetelve.

Hidraulikus blokk kialakítása
Hidraulikus blokk kialakítása
Propán monoblokkos hőszivattyú
Propán monoblokkos hőszivattyú
PW060 R290 monoblokkos hőszivattyú méretek
PW060 R290 hőszivattyú méretek

A hőszivattyús rendszer – előzetes egyeztetés után – megtekinthető (Budapest III. kerület)

Égigérő házat fűtünk, hűtünk

Égigérő házat fűtünk hűtünk

Mekkora házat tud befűteni egy japán Chofu 10 kW-os hőszivattyú? Piliscsabán, a Magdolna-völgyben közel 300 m2-es, égigérő házat fűt télen, és hűt a kánikulában. Természetesen ez

Power World R290 monoblokkos hőszivattyú

R290 monoblokkos hőszivattyú

Az ESTÉ-Credit Side Kft, – mint a Power World hőszivattyúk magyarországi forgalmazója – megkezdte az R290 propán töltésű hőszivattyúk forgalmazását és beüzemelését.

Felsőörs Chofu hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörs

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle egész

Monoblokkos hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú

Azt, hogy mennyire kedveljük a monoblokk rendszerű hőszivattyúkat, talán az mutatja a legjobban, hogy raktárkészletet kizárólag ebből a típusból tartunk bőséges mennyiségben. Egyszerű a beépítése (akár

Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú

Chofu hőszivattyú Nagykovácsiban

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt, hogy

PW R290 propán hőszivattyú Beleden

PW R290 propán hőszivattyú Beled

Közel 20 éve foglalkozunk hőszivattyús fűtésrendszerekkel, és folyamatosan figyeltük a gyártók újabb és újabb fejlesztéseit. Mindig a legújabb műszaki tartalommal és technológiával kínáltuk a vásárlóinknak a