Hőszivattyú - Esté-Credit Side Kft.

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hőszivattyú

Megújuló energia és függetlenedés az energiaszolgáltatóktól

Intelligens otthon a Power World megoldásait felhasználva.

Ma már elérhető cél az energia szolgáltatóktól való függetlenedés!

Kell hozzá egy vásárlóbarát áron kínált és gazdaságos üzemű HŐSZIVATTYÚ, ami nem csak fűt, melegvizet készít, de a hűtés is opciós lehetőség.
Fontos eleme még a pontosan kiszámolt teljesítményű NAPELEM rendszer. Napjainkban ezek elektromos tárolásra optimalizáltak, és a központi hálózaton kívül a lakóházban rendszeresített akkumulátorokat tölti elsősorban.
Sokat segít a spórolásban, a melegvizet (HMV) az év túlnyomó részében biztosító NAPKOLLEKTOR rendszer.
Ezeket a megújuló energiát hasznosító eszközöket – egy működési egységbe – integrálva lehet függetlenedni az energia-szolgáltatóktól!

Megújuló energiák okos otthon megoldások Power World módra
Okos otthon megoldások Power World módra.

Kell még PUFFERTARTÁLY, hőszivattyúhoz méretezett HŐCSERÉLŐ, és a hőszivattyúnak megfelelő átmérőjű csövek, idomok, keringető szivattyú, elektromos vezetékek. Térfogatnővelő és tágulási tartályok, szűrők, és biztonsági alkatrészek, stb…
Utoljára említjük, pedig velük kell kezdeni: épületgépész tervező, energetikai auditot készítő mérnök, hőszivattyús rendszerek készítésében jártas fűtés és villanyszerelő. Nélkülük a komplett projekt megvalósítása esetleges!

Példa:
Ezen az oldalon több komplett – megújuló energiát felhasználó – rendszert mutatunk be, amely kiépítése után nagyon közel kerülhetünk az energiaszolgáltatóktól történő leválás lehetőségéhez.
(A véglegesen leválni az áramszolgáltatóktól talán nem is érdemes, de a gázszolgáltatóktól szerencsés esetben el lehet búcsúzni!)
Az intelligens, automatizált otthonok, lakások előnye a kényelem, és az energia biztonság. Az okos otthonok segítségével csökkentheti az energiafogyasztását, és növelheti az energiahatékonyságot.

A minta otthon rövid leírása:
Család: szülők és két gyermek. Új építésű – kitűnő hőszigeteléssel és hőtartással rendelkező – 100 m2 alapterületű (belmagasság 2,7 m) padlófűtéses ház. Fűtési igénye -15°C-ban ≈ 4 kW. A legkisebb teljesítményű Power World PW030 inverteres hőszivattyú megfelelő erre a feladatra! Nettó ára itt.

Családi lakóház okos otthon megoldások

Megújuló energiából okos otthon 1.

HŐSZIVATTYÚ + VILLANYBOJLER + NAPELEM

FŰTÉS:
A primer és szekunder kört is Westech fagyállós folyadékkal töltjük fel: (60 liter -70°C fagyálló koncentrátum és ≈ 140 liter tiszta, ivóvíz minőségű (pH-értéke 7 – 8) vízzel.
A további szükséges alkatrészek listája: 40 l térfogatnövelő tartály (hidraulikus váltónak használva); DAB Evosta3 keringető szivattyú; mágneses iszapleválasztó; 35 l tágulási tartály; 3in1 biztonsági csoport; töltő-ürítő csap; automata légtelenítő; min NA25-ös réz- vagy szénacél csövek, idomok. 
Nettó becsült kivitelezési összeg: 2 millió forint (a padlófűtés ára természetesen ebben még nincs benn).

HÁZTARTÁSI MELEGVÍZ (HMV):
Egy négytagú család melegvíz ellátását rábízhatjuk az Ariston Velis Evo 100 okos bojlerre. Az akár 70 fokos 100 liter melegvíz elkészítését akár napközben is el lehet készíttetni a készülékkel, de ha “kifogy” a melegvíz, átfolyós rendszerben készül a fürdővíz.
Nettó becsült bekerülési érték felszereléssel együtt: 200 ezer forint.

NAPELEM + AKKUMULÁTOR
(Ide várjuk a tapasztalattal rendelkező kivitelezők leírását, de méginkább a használati tapasztalattal bíró felhasználók megjegyzéseit.
Nettó becsült kivitelezési összeg: …. forint.

Megújuló energiából okos otthon 2.​

HŐSZIVATTYÚ + NAPKOLLEKTOR + NAPELEM

FŰTÉS:
A fentebb leírtakkal megegyező kialakítású, annyi különbséggel, hogy a térfogatnövelő tartályon kívül 2 csőkígyós HMV tartályt is fűt(het) a hőszivattyú. Ennek árat a HMV részhez számoljuk.
Nettó becsült kivitelezési összeg: 2 millió forint.

HÁZTARTÁSI MELEGVÍZ (HMV):
Egy négytagú család melegvíz ellátását ebben az esetben napkollektor biztosítja az év kb. 70-75%-ában. A “hiányzó” időben a HMV készítést a PW030 inverteres hőszivattyú készíti, egy 3 járatú motoros szelepen keresztül. Előny a fenti példában bemutatott megoldáshoz képest, a lényegesen nagyobb (300 liter) melegvíz mennyisége.
Hátrány a magas bekerülési érték és a lassabb felmelegedés, a hőszivattyú használata.

Nettó becsült bekerülési érték felszereléssel együtt: 1,2 millió forint.

Hőszivattyú és napkollektor fűt és HMV-t készít
Figyelem! A vázlatrajz nem = a kiviteli tervvel!

NAPELEM + AKKUMULÁTOR
(Ide várjuk a tapasztalattal rendelkező kivitelezők leírását, de méginkább a használati tapasztalattal bíró felhasználók megjegyzéseit.
Nettó becsült kivitelezési összeg: …. forint.

Folytatjuk…

Égigérő házat fűtünk, hűtünk

Égigérő házat fűtünk hűtünk

Mekkora házat tud befűteni egy japán Chofu 10 kW-os hőszivattyú? Piliscsabán, a Magdolna-völgyben közel 300 m2-es, égigérő házat fűt télen, és hűt a kánikulában. Természetesen ez

Power World R290 monoblokkos hőszivattyú

R290 monoblokkos hőszivattyú

Az ESTÉ-Credit Side Kft, – mint a Power World hőszivattyúk magyarországi forgalmazója – megkezdte az R290 propán töltésű hőszivattyúk forgalmazását és beüzemelését.

Felsőörs Chofu hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú Felsőörs

Amikor 2021-ben elkészült, olyan sok japán Chofu hőszivattyút építettünk be, hogy a felsőörsi valahogy kimaradt a referenciák közül. Beüzemeltük, és aztán nem is hallottunk felőle egész

Monoblokkos hőszivattyú

Monoblokkos hőszivattyú

Azt, hogy mennyire kedveljük a monoblokk rendszerű hőszivattyúkat, talán az mutatja a legjobban, hogy raktárkészletet kizárólag ebből a típusból tartunk bőséges mennyiségben. Egyszerű a beépítése (akár

Japán Chofu 6 kW-os hőszivattyú

Chofu hőszivattyú Nagykovácsiban

Ismét egy japán Chofu hőszivattyú kerül Nagykovácsiba, igaz, ez nem újdonság, van már több is ebben a Pest megyei nagyközségben. Olyan viszont még nem volt, hogy

PW R290 propán hőszivattyú Beleden

PW R290 propán hőszivattyú Beled

Közel 20 éve foglalkozunk hőszivattyús fűtésrendszerekkel, és folyamatosan figyeltük a gyártók újabb és újabb fejlesztéseit. Mindig a legújabb műszaki tartalommal és technológiával kínáltuk a vásárlóinknak a